Behandeling

Behandelingen met hyaluronzuur tegen donkere kringen

Hoe ontstaan donkere kringen?

Naarmate we ouder worden, weerspiegelt ons gezicht onze dagelijkse vermoeidheid. Lichamelijke vermoeidheid wordt vaak gekenmerkt door het verschijnen van donkere kringen. Ondanks crèmes of tijdelijke make-up zijn donkere kringen uitgesproken lijnen die we maar moeilijk kunnen verbergen.

Ook onze levensstijl is een erg belangrijke factor. Een goede nachtrust is essentieel, dit betekent gemiddeld 7 tot 8 uur slaap. U kunt natuurlijk kiezen voor cosmetische producten om de ogen op te frissen, maar donkere kringen zullen helaas niet helemaal verdwijnen.

Wij willen u er wel op wijzen dat er verschillende soorten donkere kringen bestaan, holle of diepliggende ogen, of donkere kringen of wallen onder de ogen. Elk type heeft zijn eigen behandeling.

De verschillende behandelingen zijn afhankelijk van het type donkere kringen

 • Donkere kringen

  Deze kringen zijn meestal van genetische oorsprong. Vaak is er sprake van erfelijkheid en worden donkere kringen bij meerdere familieleden aangetroffen. Donkere kringen hebben een paarsachtige of aderkleur.

  Bij donkere kringen is de huid erg dun en laat ze de onder de lederhuid aanwezige bloedpigmenten doorschijnen. Dit fenomeen dat ’transparantie’ wordt genoemd, is verantwoordelijk voor de kleur (pigmentatie).

  De drie soorten donkere kringen

  • Blauwe en paarse pigmentatie: hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat de huid op het onderste ooglid uiterst dun is. We kunnen dus de onderliggende structuren zien, namelijk de blauwachtige aderen en de paarse orbicularis-spier.
  • Rode pigmentatie en aanwezigheid van microbloedvaatjes: soms worden de donkere kringen roodkleurig. Wanneer u lichtjes aan de huid trekt, ziet u microcapillairen die zich meestal tegenover een zakje bevinden, en eerder naar de binnenhoek van de donkere kringen toe. Deze microcapillairen zijn meestal het gevolg van de druk die door het vetzakje wordt uitgeoefend.
  • Hyperpigmentatie en bruinkleurige kringen: de donkere kleur van de wallen houdt verband met hyperpigmentatie van de huid. Dit is meestal van etnische afkomst.

  Behandeling van donkere kringen

  Er bestaan 2 mogelijkheden om donkere kringen te behandelen. Dit zijn abrasieve technieken, vanwege hun schurende werking op de gepigmenteerde huid zodat de huid zich beter kan regenereren.

  • De vasculaire laser, voor donkere kringen met een rode kleur. De vasculaire laser werkt door een laserstraal te produceren die de vaten verbrandt. De gevolgen zijn klein, de huid ziet er een beetje rood uit en de patiënt ervaart een warm gevoel dat enkele uren na de behandeling verdwijnt dankzij het aanbrengen van een vochtinbrengende en verzachtende crème.
  • Peeling, voor donkere kringen met een bruine kleur. Het bestaat uit het peelen van de huid om donkere kringen te verminderen. Peeling heeft als effect dat er een gunstige omgeving op de huid ontstaat waarin de nieuwe huid strakker, gladder en soepeler wordt. Voor donkere kringen gebruiken we een zachte peeling omdat de huid in dit deel van het gezicht uiterst dun en gevoelig is.

  Hyaluronzuur-fillers om blauwe en paarse kringen te corrigeren. De behandeling van de ‘paarse kleur’ is delicaat, daarom raden we aan om de dunne huid in dit gebied dikker te maken door een filler te injecteren. Een goede concealer is ook een oplossing.

 • Holle of diepliggende ogen

  Donkere kringen op de onderste oogleden komen zeer vaak voor, zowel bij mannen als bij vrouwen. Holle of diepliggende ogen zijn erg vervelend omdat ze de ogen een vermoeide en doffe uitstraling geven.

  Er zijn veel factoren die het ontstaan ​​van holle of diepliggende ogen bevorderen, maar de belangrijkste zijn:

  • Genetische aanleg
  • Vermoeidheid
  • Leeftijd

  Natuurlijk hebben we bij Lazeo behandelingen die donkere kringen permanent kunnen corrigeren.

  Behandeling van holle of diepliggende ogen

  Hyaluronzuur is een effectief middel voor het medisch opvullen van donkere kringen.

  Hyaluronzuur is een essentieel element en een natuurlijke lichaamseigen stof. Het draagt bij tot de hydratatie en vernieuwing van onze huidcellen.

  De geneeskunde gebruikt dit middel en het staat bekend als een perfect verdragen en biologisch afbreekbaar implantaat bij de behandeling van rimpels in het gezicht.

  Een voorafgaande test is niet nodig, het bevat namelijk geen allergene stof.

  Het resultaat is onmiddellijk en het zal tussen 9 en 12 maanden zichtbaar blijven.

  Wat houdt een hyaluronzuur-filler tegen donkere kringen precies in?

  Het opvullen van donkere kringen of wallen met hyaluronzuur vindt in de praktijk plaats.

  Donkere kringen worden altijd met een heel dun hyaluronzuur gevuld, dat diep tegen het bot geïnjecteerd wordt om een egaal effect te verkrijgen.

  De behandeling duurt ongeveer 15 à 30 minuten, afhankelijk van de complexiteit van de kringen.

  Vervolg en resultaat

  De patiënt kan zijn/haar dagelijkse bezigheden onmiddellijk na de behandeling met fillers weer oppakken. Bij Lazeo raden we altijd één tot twee retoucheerbehandelingen aan om het resultaat nog mooier te maken en de effecten van de behandeling te verlengen.

  Het resultaat van de injecties tegen donkere kringen duurt 12 tot 18 maanden.

 • Opgezwollen ogen

  De onderste oogleden zijn opgezwollen omdat het vet zich ter hoogte van het oog ophoopt en de huid van het onderste ooglid opzet. Dit fenomeen moet men wel van opgezette ogen onderscheiden. Veel mensen hebben ’s ochtends bij het opstaan last van opgezwollen ogen. Dit fenomeen komt voor omdat dat de lymfe zich tijdens het liggen ’s nachts ophoopt. Dit fenomeen verdwijnt snel na het opstaan.

  Om vetzakjes onder de ogen te behandelen, is de enige mogelijke behandeling een chirurgische ingreep: een operatie van de onderste oogleden, ook wel onderooglidcorrectie genoemd.

  Bij jonge patiënten wordt de ingreep meestal via de binnenkant van het ooglid uitgevoerd, omdat de vetwallen nog vrij klein zijn en de huid nog elastisch genoeg is. Hierdoor blijft het litteken onzichtbaar.

  Bij oudere patiënten is het vaak nodig om overtollige huid te verwijderen: de procedure zal daarom meestal een litteken net onder de rand van de wimpers achterlaten.

De resultaten

cernes_1
cernes_2
cernes_3
cernes_2

Prijs van de behandelingen met hyaluronzuur tegen donkere kringen

Vanaf € 450, afhankelijk van de hoeveelheid product dat tijdens de behandeling gebruikt wordt.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang blijven de effecten zichtbaar?

  Gemiddeld duren de effecten van hyaluronzuur-fillers tegen donkere kringen rond de 12 tot 18 maanden.

 • Laten de injecties blauwe plekken achter?

  Er is inderdaad een risico op blauwe plekken die 3 tot 4 dagen na de injectie nog zichtbaar kunnen zijn. Deze kunt u met make-up camoufleren.

 • Is er speciale verzorging nodig na de injecties?

  We raden alleen aan om 24 uur na de behandeling niet te sporten

 • Zijn hyaluronzuur-injecties pijnlijk?

  Hyaluronzuur-injecties tegen donkere kringen of wallen zijn niet zo pijnlijk als u zou denken. De meeste mensen vinden de behandeling namelijk verrassend aangenaam.
  De behandeling wordt uitgevoerd met een kleine naald of canule.
  Vóór de behandeling kan uw cosmetisch arts een verdovende zalf aanbrengen voor meer comfort. Bij Lazeo gebruiken we een filler die eveneens een verdovend middel bevat, waardoor de hele behandeling bijna pijnloos is.

 • Zijn er bijwerkingen?

  Hyaluronzuur is een substantie die van nature in het lichaam aanwezig is en die dus goed wordt verdragen. De enige ongewenste effecten zijn lichte blauwe plekken en een lichte zwelling op de plek van de injectie. Die verdwijnen over het algemeen na enkele dagen zonder enige tussenkomst.

 • Welk type wallen kan met fillers worden behandeld?

  U moet holle of diepliggende ogen hebben om hyaluronzuur-fillers te kunnen gebruiken. Bolle kringen, ook wel wallen genoemd, worden eerder met een chirurgische ooglidcorrectie behandeld. De cosmetisch arts bij Lazeo weet onmiddellijk bij het intakegesprek of uw donkere kringen of wallen aangewezen zijn voor fillers.

 • Hoeveel kosten hyaluronzuur-fillers?

  Esthetische chirurgie is vaak duur, maar de alternatieven van de esthetische geneeskunde zijn over het algemeen veel betaalbaarder.
  Bij Lazeo moet u 500 euro rekenen voor fillers tegen donkere kringen of wallen. In dit tarief zit de retourcheerbehandeling, die 15 dagen na de eerste injectie wordt uitgevoerd, inbegrepen.

Aanvullende gebieden en behandelingen

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg