4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Botox-behandeling tegen zweten

Botox-injecties hebben onlangs de AMM (handelsvergunning) verkregen van het AFSSAPS (Frans Agentschap voor Sanitaire Veiligheid van Gezondheidsproducten) om hyperhidroseproblemen te behandelen.

Botulinumtoxine, beter bekend als Botox, is een veilige behandeling die effectieve resultaten kan bieden.

botox_injections_transpiration

Redenen om voor deze behandeling te kiezen

Zweten kan een echte handicap zijn vanuit professioneel en/of sociaal oogpunt.

Botox-injecties zijn snel, pijnloos, zonder ziekteverzuim, zodat u snel uw professionele of sportieve activiteit kunt hervatten, zonder een verplichte rustperiode.

Hoewel de behandelingen duurder zijn dan andere methodes, is het de enige eenvoudige techniek die één sessie plaatsvindt en die in Frankrijk mogelijk is. Aluminiumchloride is verboden in Frankrijk, omdat het een risico inhoudt op borstkanker.

Indicaties:

  • Oksels
  • Voorhoofd
  • Voeten
  • Handen

Verloop van een sessie

Botox-injecties zijn erg nuttig bij het behandelen van overmatig zweten onder de oksels. De arts identificeert eerst de relevante gebieden van de oksel met een jodiumtest, daarna injecteert hij gemiddeld tien dosissen botox per oksel.

Deze injecties zijn pijnloos en voor de meest gevoelige personen kan een verdovende zalf zoals EMLA gebruikt worden.

Resultaten en follow-up van de behandeling

Het zweten neemt twee dagen na de injectie af en het effect is binnen een maand na de injectie volledig bereikt. Deze behandeling is echter niet blijvend en er zullen ongeveer elke zeven maanden nieuwe injecties gegeven moeten worden.

Contra-indicatie

Dit product is echter niet aanbevolen bij patiënten met myasthenia gravis, in combinatie met bepaalde antibiotica, en bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg