4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Botox-injectables – Botulinumtoxine

Wat is botulinumtoxine?

BOTOX® is de merknaam van de stof botulinumtoxine die zijn wereldwijde reputatie alle eer aan doet, gewoon omdat het zo goed werkt.

Wanneer u zich concentreert, de ogen samenknijpt of het voorhoofd fronst, worden de spieren in uw gezicht aangespannen. Door deze frequente spiercontracties, in combinatie met andere elementen zoals omgevingsfactoren en levensstijl, ontstaan er rimpels, die in de loop van de tijd steeds zichtbaarder worden. Botox®-injectables werden speciaal ontwikkeld op basis van een natuurlijk eiwit dat de spieren in het gezicht voor een aantal maanden ontspant (verstijft).

We wijzen u erop dat er meerdere merken botulinumtoxine op de markt zijn, zoals Botox®, Vistabel®, Bocouture® en Azzalure®, die allemaal werden goedgekeurd door de Franse gezondheidsinstantie HAS en als zeer veilig worden beschouwd.

De esthetische artsen bij Lazeo zijn experts op het gebied van anti-agingbehandelingen met botulinumtoxine of hyaluronzuur. U bent bij hen dus in goede handen om na de behandeling opnieuw te kunnen genieten van een gladde huid met een jeugdige uitstraling.

 • Rimpels in het aangezicht

  Horizontale rimpels op het voorhoofd ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen.

  De verticale rimpel tussen de wenkbrauwen wordt ook wel ‘fronsrimpel’ of ‘glabella’ genoemd.

  Kraaienpootjes zijn de rimpels aan de buitenkant van de ooghoeken.

 • De kauwspieren

  Hypertrofie van de kauwspieren om de kaaklijn te hermodelleren

 • De kin

  Sinaasappelhuid op de kin

 • De oksels

  Hyperhidrose in de oksels, van de handen of voeten om overmatig zweten te tegen te gaan

Procedure en vervolgbehandeling met botulinumtoxine-injectables

Er is geen speciale voorbereiding nodig vóór een Botox-injectie, maar om blauwe plekken te voorkomen wordt afgeraden om de dagen voorafgaand aan de behandeling aspirine en/of ontstekingsremmende medicijnen in te nemen.

De arts zal de te behandelen zone met microdunne naalden injecteren, voor een verjongend en ontspannen resultaat.

De injecties zijn vrijwel pijnloos en een verdoving is niet nodig. Voor een optimaal comfort van de patiënt kan voor bijzonder gevoelige mensen een verdovende crème worden gebruikt. Na het toedienen van de injecties kan de huid rood worden en er kunnen tijdelijk blauwe plekken op de behandelde gebieden zichtbaar zijn.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten. U kunt uw dagelijkse activiteiten onmiddellijk na de behandeling weer oppakken.

Gedurende de 2 uur na de injectie wordt aanbevolen om niet intensief te sporten en niet te gaan liggen. We raden ook af om in de 24 uur na de behandeling over de behandelde zones te wrijven of deze te masseren.

Het product wordt namelijk rechtstreeks in de spieren geïnjecteerd en mag zich niet elders verspreiden.

Contra-indicaties:

 • Zwangerschap;
 • Borstvoeding;
 • Neuromusculaire ziekte (bijv. myasthenia gravis);
 • Recente behandeling met bloedverdunners;
 • Infectie van het te injecteren gebied;
 • Gebruik van bepaalde antibiotica: familie van aminoglycosiden.

De resultaten

De resultaten zullen ongeveer drie dagen na de injectie verschijnen om zich vervolgens na ongeveer tien dagen te stabiliseren. Bij Lazeo wordt twee weken na de injectie een vervolgafspraak gepland om het behaalde resultaat te controleren en uw tevredenheid te garanderen (om te controleren of alles in orde is en eventueel een retoucheerbehandeling te doen).

Botox verjongt het gezicht en laat het er ontspannen, sereen en uitgerust uitzien. Het effect duurt gemiddeld vier tot zes maanden, is omkeerbaar en verlengt de werkingsduur aanzienlijk met de behandelingen. Over het algemeen zijn één tot twee onderhoudsbehandelingen per jaar voldoende om een goed resultaat te behouden.

  Prijzen van de injecties met botulinumtoxine

  Vanaf € 250 per geïnjecteerde ampul.

  Vragen en antwoorden

  • Wat is Botox?

   Botulinumtoxine (of botulinum) is een toxine dat door een levend organisme wordt uitgescheiden, clostridium botulinum. Het is een eiwit dat is afgeleid van een botulinumtoxine (clostridium botulinum). Botulinumtoxine is echter 27 keer gezuiverd om het bekende product te produceren, namelijk cosmetische of therapeutische Botox.

  • Bestaat botulinumtoxine al lang?

   De stof botulinumtoxine werd in 1946 ontdekt en in 1970 begon met met het gebruik ervan in de geneeskunde. Zo werd het in de oogheelkundig gebruikt om strabisme, blefarospasme en hemifaciale spasmen te behandelen. De cosmetische toepassing van botulinumtoxine werd eind jaren 80 van de vorige eeuw bij toeval ontdekt.

   Uit oogheelkundig onderzoek bleek later dat patiënten die met Botox voor blefarospasme werden behandeld vrijwel geen expressielijnen, of fronsrimpels, tussen de wenkbrauwen hadden.

   Botox wordt al meer dan 25 jaar in de esthetische geneeskunde gebruikt. De veiligheid van het gebruik werd door tal van onderzoeken aangetoond en werd tevens wetenschappelijk bewezen (en veel studies over de veiligheid ervan).

  • Is Botox gevaarlijk?

   Nee. Dit product is geheel ongevaarlijk op voorwaarde dat de dosering en de gebruiksinstructies in acht worden genomen. Allergieën en reacties komen zelden voor en de werking ervan is volledig omkeerbaar (het product wordt door het lichaam opgenomen) en na gemiddeld 4 tot 6 maanden verdwijnt de stof uit het lichaam (Botox heeft dus geen definitieve werking op het gezicht).

  • Hoe lang blijft het effect van Botox zichtbaar?

   Het effect van een Botox-behandeling blijft tussen de 4 en 8 maanden zichtbaar, afhankelijk van de expressiviteit van uw gezichtsuitdrukking en uw leeftijd. Die expressiviteit verschilt per persoon en voor mensen met een buitengewoon expressieve mimiek zal het effect van een Botox-behandeling zelden langer dan 6 maanden aanhouden.

  • Hoeveel kost een Botox-behandeling?

   De prijs van een behandeling hangt hoofdzakelijk af van het type en de hoeveelheid product die voor de injecties gebruikt wordt. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals de kwalificatie van de arts, het merk van het geïnjecteerde product, de status van de praktijk of kliniek, enz.

   Voor een Botox-injectable betaalt u bij Lazeo gemiddeld € 360 euro per ampul.

   Voor het vervagen van een fronsrimpel is echter minder Botox nodig, en de kosten hiervoor bedragen € 250.

   Wij nodigen u uit om een afspraak te maken voor een eerste (gratis) consultatie. Op basis van een intakegesprek stellen we vervolgens een behandelplan op en ontvangt u van ons een gedetailleerde offerte.

  Aanvullende gebieden en behandelingen

  Onze centra
  Eerste gratis consult offerte !
  Maak een afspraak in een van onze centra

  RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

  Selecteer uw regio
  BelgiëBelgië
  NederlandsFrançais
  FrankrijkFrankrijk
  LuxembourgLuxembourg