4.79/5 sur 605 avis
Behandeling

Coolsculpting® Elite: cryolipolyse bij uitstek

Afslanken zonder een zware chirurgische ingreep? Dat kan! Een wonder? Nee, Coolsculpting® Elite, een afslankapparaat gebaseerd op het principe van cryolipolyse. Binnen een paar weken is uw silhouet slanker en heeft u een mooier figuur.

Wat is Coolsculpting® Elite?

Coolsculpting Elite, applicators

Coolsculpting® Elite is het nieuwe apparaat voor afslanken en lichaamscontouring door cryolipolyse van het Allergan®-laboratorium. Het bestaat uit het permanent vernietigen van plaatselijke vetophopingen door koeling. Coolsculpting® Elite is een nieuwe methode maar bovenal dé referentie wat betreft het afslanken door koeling.

Dit apparaat van de nieuwste generatie is uitgerust met een krachtig koelsysteem dat niet één, maar twee applicators tegelijk kan koelen. Dankzij de twee Coolsculpting® Elite-applicators kunnen nu twee gebieden tegelijkertijd behandeld worden.

Met de FreezeDetect®- en CoolControl®-sensoren wordt de temperatuur van de applicators gestabiliseerd om voldoende koeling en een maximale veilige behandeling te garanderen.

In drie maanden tijd worden vetcellen en hardnekkig vet op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgevoerd. De behandeling is ideaal voor plaatselijke vetophopingen.

Bij Lazeo doet ons medisch team er alles aan om uw Coolsculpting®-behandeling zo aangenaam mogelijk te maken: kijk tijdens de behandeling een filmpje op uw iPad, luister naar muziek, lees dat ene boek dat u nog steeds niet uit heeft… en ga tevreden weer naar huis.

Over het algemeen is één Coolsculpting®-behandeling voldoende voor zichtbare en goede resultaten.

 • Wereldwijd meer dan 8 miljoen behandelingen
 • 2 gepatenteerde technologieën voor de veiligheid van de patiënt: CoolControl® en FreezeDetect®
 • 10 behandelde gebieden voor een behandeling van het hele lichaam

Hoe verloopt een Coolsculpting®-behandeling?

Coolsculpting Elite-apparaten en -applicators

Ten eerste beoordeelt de arts tijdens een eerste consultatie of u voor de behandeling in aanmerking komt. Hij/zij zal, in overeenstemming met uw lichaamsbouw, een behandelplan voorstellen dat speciaal aan uw wensen voldoet.

Voordat u met de Coolsculpting®-behandeling begint, zal de arts een koude pad op het te behandelen gebied aanbrengen om de huid goed te beschermen, en vervolgens één of twee Coolsculpting® Elite-applicators plaatsen die de effecten van zuigkracht en kou op het te behandelen gebied combineren.

Gedurende enkele minuten voelt de patiënt een licht ongemakkelijk gevoel door het zuigen dat met wat tintelingen gepaard gaat, maar het gebied wordt door koeling snel verdoofd. De temperatuur van het apparaat zakt dan geleidelijk tot -10 graden, waardoor de behandelde vetcellen volledig worden vernietigd.

In de weken na de behandeling zal het lichaam op natuurlijke wijze de verwerkte vetcellen afstoten.

De voordelen van Coolsculpting® Elite

 • Vernietigt vetcellen permanent zonder enige huidbeschadiging of ongewenste effecten. Geen scalpel, geen verdoving. Coolsculpting® Elite is een perfect alternatief voor liposuctie, die een chirurgische ingreep is
 • Pijnloos en geen verdoving nodig
 • Zonder sociale beperkingen. Na de behandeling kunt u uw normale bezigheden weer oppakken.
 • Met behulp van de handstukken kunt u uw lichaam nauwkeurig en naar eigen wens opnieuw vormgeven.
 • Niet-invasieve methode die zo vaak als nodig herhaald kan worden.
 • Met Coolsculpting® Elite kunt u twee gebieden gelijktijdig behandelen. Hierdoor bespaart u tijd.

Gebieden die met Coolsculpting® Elite behandeld kunnen worden

 • Hangbillen,
 • Armen,
 • De binnenkant van de dijen,
 • De plooien onder de billen,
 • Vetrolletjes op de rug, ter hoogte van de beha,
 • Lovehandles op de dijen,
 • Buikrolletjes, boven of onder de navel,
 • Dubbele kin.

Afslanken met koeling, een veilige behandeling

Coolsculpting®️ Elite heeft twee gepatenteerde technologieën die volledig gericht zijn op de veiligheid van de patiënt.

De CoolControl®️ garandeert afkoeling tot de gewenste temperatuur. De sensoren maken het dus mogelijk om de temperatuur van de applicators in realtime aan die van de huid aan te passen, waardoor voldoende koeling gegarandeerd wordt.

FreezeDetect®️-sensoren zijn ontworpen om het risico op weefselschade te verminderen. Als er kans op bevriezing bestaat, wordt de behandeling onderbroken.

Prijzen van Coolsculpting® Elite

De prijzen variëren naargelang de te behandelen zones en uw behandelplan. Dit wordt opgesteld tijdens de eerste (gratis) consultatie. Ieder mens heeft een ander lichaam en andere bouw.

Daarom is het noodzakelijk om een eerste consultatie bij Lazeo aan te vragen, zodat we u een behandelplan op maat kunnen aanbieden. Als u meerdere zones wilt behandelen, garanderen wij u voordelige en lagere prijzen. U kunt volop van uw nieuwe figuur genieten!

Coolsculpting® Elite is een aanvullende behandeling bij afvallen. Het is echter geen vervanging voor een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging.

BehandelingenPrijs / Behandeling
Kleine applicators : € 230
2 kleine applicators of één grote :€ 250
3 kleine applicators of 1 groot en 1 klein :€ 300

De resultaten na een Coolsculpting® Elite-behandeling

Let op!

De Coolsculpting® is ontwikkeld door het Allergan®-laboratorium en beschikt over een unieke technologie, goedgekeurd door de zeer strenge FDA (Food and Drug Administration), de hoogste Amerikaanse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de toelating van medicijnen en medische technologieën op Amerikaanse bodem.

Momenteel bootsen veel bedrijven in Azië of Europa deze technologie na, maar deze goedkope apparaten kunnen een risico voor de gezondheid zijn. In het beste geval werken ze bij een te hoge temperatuur en zijn ze niet effectief, maar in het ergste geval kunnen deze apparaten de huid verbranden als de effecten van de kou niet onder controle zijn. Meerdere ongevallen hebben zich al voorgedaan.

Daarom staan we erop om de volgende methodes niet te verwarren: cryolipolyse, een afslankbehandeling door koeling; en Coolsculpting® Elite, een apparaat dat door het farmaceutische laboratorium Allergan® ontwikkeld is.

Media over Coolsculpting®

coolsculpting_media

Veelgestelde vragen

 • Is Coolsculpting ook voor mij geschikt?

  Coolsculpting is speciaal ontworpen voor mensen die op specifieke plekken vet willen verliezen. Het gaat niet om bariatrische chirurgie (sleeve of bypass) en het is ook geen oplossing om af te vallen. Deze techniek is niet geschikt voor mensen met overgewicht. Als u vetrolletjes heeft waar u van af wilt, dan is Coolsculpting iets voor u. Bovendien is het een niet-chirurgische ingreep die ervoor zorgt dat liposuctie niet nodig is.

 • Hoeveel Coolsculpting-behandelingen zijn er nodig om blijvende resultaten te behalen?

  Coolsculpting kan in één behandeling tot wel 30% van het plaatselijke vet vernietigen. Bepaalde gebieden, zoals de armen of hangbillen, hebben meer weefsel en vereisen soms extra behandelingen om de optimale gewenste resultaten te verkrijgen.

 • Hoe lang blijven de resultaten van een Coolsculpting-behandeling zichtbaar?

  Recente studies tonen aan dat de vermindering van de vetlaag tot wel zes maanden na de behandeling voortzet. De huidige onderzoeken overschrijden deze duur niet. Wetenschappelijke gegevens tonen aan dat vetcellen dankzij Coolsculpting-koeling een natuurlijk afvoerproces op gang brengen, hierdoor neemt de dikte van de vetlaag geleidelijk af. De verwerkte vetcellen worden geleidelijk via het normale metabolische proces van uw lichaam afgevoerd. Deze vertering gebeurt net als voor het vet dat in uw voedsel dat u eet zit. De resultaten van Coolsculpting zijn even duurzaam als die van liposuctie of andere invasieve technieken.

 • Is Coolsculpting pijnlijk?

  De patiënt kan tijdens de behandeling een lichte tinteling en een onaangenaam gevoel waarnemen dat ongeveer tien minuten aanhoudt na het aanbrengen en verwijderen van de applicator.

 • Welke resultaten kan ik verwachten van een Coolsculpting-behandeling?

  Klinische studies hebben het volgende bewezen: dankzij de Coolsculpting-behandeling bereikt u meetbare resultaten en zal u een zichtbare vermindering van vet ervaren. Bij geselecteerde patiënten waren de resultaten na twee tot vier maanden zichtbaar. Bij sommige patiënten waren extra behandelingen nodig om de vetlaag verder te doen verminderen.

 • Wat is een niet-invasieve methode?

  In tegenstelling tot invasieve methoden zoals liposuctie, gebruiken niet-invasieve behandelingen geen naalden of chirurgie. Coolsculpting is een niet-invasieve methode en betekent dat deze techniek weinig hersteltijd vraagt. Coolsculpting is een techniek die door wetenschappers is ontwikkeld. Ze hebben ontdekt dat onze vetcellen veel gevoeliger zijn voor kou dan onze huid, spieren of zenuwen.

  Door hun onderzoek ontdekten deze wetenschappers dat kou bij een bepaalde temperatuur en in een gecontroleerde omgeving vet kan bevriezen en een proces van celdood kan veroorzaken. Als vetcellen afsterven, worden ze door een natuurlijk proces uit het lichaam gedreven. Hier kunt u lezen hoe de behandeling werkt:

  • Vetcellen worden ingevroren met een temperatuur net boven het vriespunt.
  • Kristallen vormen zich in cellen en zorgen ervoor dat vetcellen afsterven.
  • Wanneer cellen afsterven, zakken ze in, wat een natuurlijk ontstekingsproces teweegbrengt waarbij het lymfestelsel van het lichaam de dode cellen verwijdert.
  • Ontsteking is een natuurlijk proces dat tot vier maanden na de behandeling kan duren. Gedurende deze tijd kunnen alle dode vetcellen het lichaam verlaten en kunt u van de resultaten genieten.

   

 • Hoeveel kost een Coolsculpting-behandeling?

  De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden: bij Lazeo kost een applicator vanaf € 420. Het aantal zones wordt tijdens de eerste consultatie (gratis) met de arts bepaald.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg