4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een niet-invasieve afslankbehandeling die vetophopingen afbreekt door koeling, zonder enige operatie. Wanneer vetcellen bevriezen, kristalliseren ze en worden ze op natuurlijke wijze geleidelijk door het lichaam afgevoerd.

Het woord ‘cryolipolyse’ bestaat uit drie woorden van Griekse oorsprong: cryo (koud), lipo (vet) en lysis (vernietiging), wat letterlijk ‘vernietiging van plaatselijk vet door kou’ betekent.

In de jaren 70 van de vorige eeuw ontdekten twee artsen dat kinderen die ijs eten om hun tandpijn te verzachten, steeds duidelijkere kuiltjes in de wangen kregen. Tien jaar later bestuderen dr. Manstein en onderzoeker Rox Anderson van de Harvard University de interactie tussen kou en vet. Zo zag cryolipolyse het licht!

In Frankrijk kunnen twee cosmetische lipolysetechnieken toegepast worden: chirurgische technieken en niet-chirurgische technieken, waaronder cryolipolyse, momenteel één van de meest gebruikte behandelingen in de esthetische geneeskunde.

Voor wie is cryolipolyse bedoeld?

Deze behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen met plaatselijke vetophopingen die ondanks een gezonde levensstijl en goede voeding niet verdwijnen. Uw figuur opnieuw vormgeven zonder operatie is mogelijk! Deze behandeling is niet alleen bedoeld voor vrouwen. Vele mannen en sporters die hun hardnekkige vet niet kwijtraken, kiezen voor cryolipolyse.

Onze patiënten gebruiken cryolipolyse vaak op de buik, onderkin, armen of aan de binnenkant van de dijen, op vetrolletjes of bij hangbillen.

Deze behandeling wordt beschouwd als een echt alternatief voor liposuctie, een cosmetische chirurgische ingreep die tot zwaardere bijwerkingen leidt. Geef uw figuur opnieuw vorm volgens uw wensen en raak uw hardnekkige vet kwijt.

Hoe verloopt een cryolipolyse-behandeling?

Voor elke behandeling is een intake met een arts noodzakelijk. Er wordt dan klinisch onderzocht of u voor de behandeling in aanmerking komt en of u geen contra-indicaties heeft.

Cryolipolyse wordt in een tweede stap uitgevoerd. Er wordt een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de applicator(s) wordt/worden geplaatst. De applicator zakt geleidelijk naar een temperatuur van -10 graden Celsius en koelt zo de vetcellen voldoende af om deze te vernietigen.

In de daaropvolgende weken zal het lichaam op natuurlijke wijze de vernietigde vetcellen afvoeren.

De voordelen van cryolipolyse

Cryolipolyse heeft verschillende voordelen: deze behandeling vereist geen verdoving of naalden! Bovendien wordt de huid niet beschadigd en zorgt de behandeling voor een snel herstel na elke sessie en leidt niet tot sociale beperkingen. Met een aangepaste levensstijl en een evenwichtig dieet zijn de resultaten blijvend.

De bijwerkingen van deze procedure zijn minimaal. Na de behandeling kan er wat roodheid en een trekkerig gevoel optreden. In zeer zeldzame gevallen zijn blauwe plekken, tintelingen of gevoelloosheid mogelijk.

Contra-indicaties van de behandeling

Cryolipolyse is niet voor u geschikt als u:

  • minderjarig bent,
  • zwanger bent of borstvoeding geeft,
  • een pacemaker heeft,
  • problemen heeft met de bloedsomloop,
  • suikerziekte (diabetes) heeft,
  • aan huidinfecties lijdt,
  • kanker heeft,
  • een immuniteitsstoornis heeft,
  • lijdt aan een aandoening zoals cryoglobulinemie of de ziekte van Raynaud,
  • chronische ziekten heeft.

Hoewel deze behandeling zeer effectief is, wordt ze in sommige gevallen afgeraden, vooral als u zwaarlijvig bent. Chirurgie en een aangepast dieet zijn dan de meest geschikte oplossingen voor uw situatie.

De prijzen van een cryolipolyse-behandeling bij Lazeo

De prijzen variëren naargelang de te behandelen zones en uw behandelplan. Dit wordt opgesteld tijdens de eerste (gratis) consultatie. Iedereen heeft een ander lichaam en een andere bouw.

Daarom is het noodzakelijk om een eerste consultatie bij Lazeo aan te vragen, zodat we u een behandelplan op maat kunnen aanbieden. Als u meerdere zones wilt behandelen, garanderen wij u voordelige en lagere prijzen. U kunt volop van uw nieuwe figuur genieten!

Cryolipolyse is een aanvullende behandeling bij afvallen. Het is echter geen vervanging voor een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging.

BehandelingenPrijs / Behandeling
4 CoolAdvantage-applicators:
Behandeltijd 35 min
€ 450 / applicator
5 CoolAdvantage-applicators:
Behandeltijd 35 min
€ 420 / applicator
6 CoolAdvantage-applicators en meer:
Behandeltijd 35 min
€ 400 / applicator
Hangbillen:
Behandeltijd 1u15
€ 1.200
Coolmini dubbele kin:
Behandeltijd 45 min met 3 applicators
€ 1500
Coolmini (andere gebieden):
Behandeltijd 45 min
€ 500 / applicator

Welke apparaten gebruikt Lazeo voor cryolipolyse?

De beste apparatuur voor cryolipolyse is de Coolsculpting®Elite van Allergan.

De sensoren CoolControl® en FreezeDetect® houden tijdens de behandeling ten allen tijde de huidtemperatuur onder controle en garanderen een optimale veiligheid. Het is het veiligste en meest efficiënte apparaat ter wereld. De twee slangen kunnen twee gebieden tegelijk behandelen!

Veelgestelde vragen

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg