4.79/5 sur 605 avis
Behandeling

De Fraxel-laser tegen littekens, vlekken en striae

Wat is de Fraxel-laser?

De Fraxel Restore DUAL-laser is een niet-ablatieve fractionele laser die vele huidafwijkingen behandelt. De Fraxel-laser maakt gebruik van een nauwkeurige laserstraal die diep in de opperhuid doordringt en doeltreffend beschadigde en oude huidcellen behandelt. Deze laserbehandeling stimuleert de regeneratie van huidcellen en zorgt voor een jonge, stralende en egale teint.

De Fraxel-laser werkt met twee golflengtes. Zo is het mogelijk om oppervlakkige en diepe huidlagen te behandelen.

Op den duur kunnen externe factoren, zoals vervuiling, een ongeluk en stress, maar ook hormonen en het natuurlijke verouderingsproces verstoringen in de huid veroorzaken die schadelijke en ontsierende gevolgen kunnen hebben:

 • Littekens (acnehuid of hyperpigmentatie)
 • Pigmentvlekken (zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekjes, zonnevlekken, melasma…)
 • Rimpels
 • Onzuiverheden (verwijde poriën, vette huid, microcysten, mee-eters…)
 • Huidverslapping
 • Striae
 • Vermindering van donkere kringen

De fraxel-laser stimuleert de celregeneratie tot diep in de huid en vernieuwt de opperhuid aan de oppervlakte.

Hoe verloopt een Fraxel-laserbehandeling?

De behandeling is eenvoudig: de laser wordt in meerdere laserstralen opgesplitst en maakt microscopisch kleine gaatjes diep in de huid. Het gebied zal deel per deel met de hand behandeld worden. Om de huid zich in alle rust te laten vernieuwen, behandelen we per sessie ongeveer 25% van de huidoppervlakte. De huid wordt puntje voor puntje behandeld, net als bij het retoucheren van foto’s. Reken op 3 tot 4 behandelingen om een goed en blijvend resultaat te verkrijgen (telkens met een maand tussen).

Vervolg van de behandeling

De huid zal na de behandeling een bruine kleur vertonen, opgezwollen zijn en binnen een paar dagen gaan vervellen. Wellicht dat de patiënt een paar dagen moet thuisblijven en sociale contacten moet vermijden zodat de huid helemaal kan vervellen en herstellen. Er kan een lichte zwelling optreden, maar deze zal binnen een paar dagen na de behandeling verdwijnen. Wij raden u aan om u niet aan de zon bloot te stellen en om tijdens de behandeling zonnebrandcrème op de huid aan te brengen om deze tegen uv-stralen te beschermen.

De resultaten

De Fraxel-behandeling geeft onmiddellijke en progressieve resultaten. Direct na de behandeling ziet uw huid er gladder, frisser en jonger uit. Vanaf de eerste behandeling zal de patiënt merken dat de textuur van de huid is verbeterd en dat rimpels, poriën en donkere vlekjes vervaagd zijn. Acnelittekens en chirurgische littekens zien er vlakker en gelijkmatiger uit. In de loop van de volgende 3 tot 6 maanden zullen verdere verbeteringen te zien zijn naarmate collageen wordt aangemaakt in de diepere lagen van de huid. Het eindresultaat is langdurig en hangt voornamelijk af van de levensstijl, de kwaliteit van de huid en de verzorgingsroutine van de patiënt.

Contra-indicaties:

 • Keloïden
 • Behandeling met fotosensibiliserende geneesmiddelen (antibiotica, isotretinoïne, cortisone…)
 • Netelroos
 • Bacteriologische of virale infectie
 • Zwangerschap
 • Tijdens borstvoeding

Prijs van een Fraxel-laserbehandeling

De prijs van een Fraxel-laserbehandeling is € 300 per behandeling.

Veelgestelde vragen

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg