Behandeling

De haargroei stimuleren met PRP

Haarverlies begint gemiddeld vanaf 25 jaar bij mannen en vanaf 40 jaar bij vrouwen. Vaak is dit te wijten aan hormonale problemen, schildklierproblemen of genetica. Om dit haarverlies te verhelpen, zijn er verschillende behandelingen, waaronder PRP: een injectie van plasma dat rijk is aan bloedplaatjes. Hoe stimuleert het de haargroei? Wat gebeurt er tijdens een behandeling? Hieronder vindt u onze antwoorden op deze vragen.

Wat is PRP (bloedplaatjesrijk plasma)?

PRP (Platelet Rich Plasma), ook bekend als mesotherapie met bloedplaatjes, helpt haargroei, celregeneratie en de vorming van nieuwe bloedvaten te stimuleren door gebruik te maken van het plasma en de bloedplaatjes die in het bloed aanwezig zijn. Zo worden de stamcellen van de haarzakjes van de hoofdhuid gestimuleerd door de injectie van groeifactoren van bloedplaatjes.

Bloedplaatjesrijke plasma-injecties zijn bijzonder geschikt voor:

 • mensen met milde tot matige alopecia,
 • mensen met dunner of gedeeltelijk kaal haar,
 • vrouwen met haarverlies als gevolg van zwangerschap.

Voor een zeer duidelijke afwezigheid van haar is stimulatie ingewikkelder of soms onmogelijk. PRP-stimulatie kan namelijk alleen worden gedaan in de aanwezigheid van een reeds bestaande haarbol. Indien de persoon al kaal is, kan deze zich altijd wenden tot de Micro FUE-haartransplantatie, aangevuld met een PRP-behandeling om de groei van de grafts te stimuleren en door de hoofdhuid te stimuleren.

Deze behandeling elimineert alle risico’s van allergie of afstoting.

Hoe verloopt een PRP-behandeling?

De procedure is eenvoudig en redelijk snel. Na een eerste consultatie bij een Lazeo-arts nemen we eerst een klassiek bloedstaal.

Dit staal wordt vervolgens gecentrifugeerd om het plasma en de bloedplaatjes te scheiden van andere bloedbestanddelen.

De PRP wordt vervolgens op verschillende plaatsen direct in de hoofdhuid geïnjecteerd. In dit stadium kan ook een verdovende crème op de hoofdhuid worden aangebracht voor maximaal comfort van de patiënt.

U kunt uw activiteiten direct erna weer oppakken. Na de ingreep kunt u wat roodheid en lichte blauwe plekken hebben, die zeer snel verdwijnen. Ook wordt het afgeraden om de dagen na de behandeling het haar te verven of agressieve producten voor uw haar en hoofdhuid te gebruiken.

De resultaten

Er zijn meestal 5 behandelingen nodig met een tussenpoos van een maand om optimale en blijvende resultaten te verkrijgen. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling wordt aanbevolen om de effecten van PRP te behouden.

De contra-indicaties

Bloedplaatjesrijke plasma-injecties worden in de volgende gevallen ontraden:

 • zwangerschap / borstvoeding,
 • een auto-immuunziekte,
 • suikerziekte, 
 • een huidziekte, 
 • een huidontsteking,
 • een bloedziekte, 
 • kanker,
 • voor personen die bloedverdunners gebruiken of een anti-aggregatiebehandeling volgen,
 • voor personen die een behandeling ondergaan waardoor de genezing verandert.

De prijzen van PRP-injecties

De prijs van een PRP-injectie is afhankelijk van de te behandelen zone en uw wensen. De prijs begint vanaf € 350 per behandeling. Voor meer informatie is het echter raadzaam om een ​​afspraak te maken voor een eerste consultatie (deze is gratis) om een ​​nauwkeuriger behandelprotocol op te stellen.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg