Behandeling

EMTone®, de niet-invasieve behandeling tegen cellulitis

EMTone is een niet-invasieve huidbehandeling die cellulitis en een verslapte huid behandelt. Het is momenteel het beste niet-invasieve apparaat om cellulitis en huidverslapping te behandelen, zonder sociale beperkingen. EMTone is tevens goedgekeurd door de Amerikaanse FDA als het referentieproduct voor de behandeling van cellulitis.

Wat is cellulitis?

Cellulitis is de belangrijkste strijd van vrouwen. Het komt bijna niet voor bij mannen en bevindt zich in zeer specifieke delen van het vrouwelijk lichaam.

 • De billen
 • De buik
 • De dijen
 • De armen

Het is een verzameling vetcellen die aanwezig zijn onder de lederhuid (hypodermis) die de huid een sinaasappelschil-aspect geeft. Cellulitis wordt voornamelijk veroorzaakt door te vette voeding, wat de opslag van lipiden in adipocyten (vetcellen) bevordert. 

Bovendien bevordert het vasthouden van vocht de zwelling van vetcellen en een sinaasappelhuid. Vetcellen kunnen tot 50 keer hun grootte opzwellen. Bovendien veroorzaakt cellulitis een slechte bloedsomloop en lymfecirculatie, wat een goede afvoer van water en gifstoffen verhindert en cellulitis versterkt: het is een ware vicieuze cirkel.

Er zijn drie soorten cellulitis:

 • Adipeuze cellulitis: dit type cellulitis is niet zichtbaar in een verticale of horizontale houding. Het is relatief zacht en u moet in de huid knijpen om het te kunnen zien. Dit is vooral te wijten aan een onevenwichtige of te zoute voeding.
 • Fibreuze cellulitis: dit type cellulitis is zichtbaar in een verticale houding, maar laat de huid er relatief glad uitzien wanneer u ligt. Het is een diepe cellulitis, goed verankerd in de weefsels, pijnlijk en hard wanneer u het aanraakt. Het komt veel voor op de dijen.
 • Oedemateuze cellulitis: dit type cellulitis is voornamelijk te wijten aan het vasthouden van vocht. Het veroorzaakt een zwelling van de huid en een slechte bloedsomloop.

Drainerende massages kunnen de bloedsomloop stimuleren en het lymfestelsel verbeteren. Zij richten zich echter niet op de collageenvezels en het vetweefsel, die als de belangrijkste factoren van de sinaasappelhuid worden beschouwd. Daarom bevelen wij de referentie in de behandeling van cellulitis aan: EMTone, van BTL Aesthetics.

Hoe werkt EMTone tegen cellulitis?

De technologie werkt door gebruik te maken van een combinatie van thermische monopolaire radiofrequentie en mechanische energie die door het apparaat wordt opgewekt. Deze unieke technologie stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, die sterk gecorreleerd zijn met de vermindering van cellulitis en de verbetering van de soepelheid van de huid.

Wat zijn de indicaties en gebieden die met EMTone worden behandeld?

EMTone werkt op alle huidtypes

 • Vermindering van alle soorten cellulitis (zachte en harde),
 • Versteviging van de huid,
 • Huidkwaliteit.

Volgens een klinische studie constateerden de patiënten een vermindering van 93% van de zichtbare cellulitis op de dijen en de billen.

De gebieden die met EMTone kunnen worden behandeld zijn:

 • De billen
 • De voorkant van de dijen
 • De achterkant van de dijen
 • De buik
 • De flanken

De resultaten

In sommige gevallen zijn de resultaten zichtbaar vanaf de eerste behandeling en blijven ze verbeteren in de weken na de behandeling. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om een langdurig resultaat te bereiken. Uw arts zal ook samen met u bekijken hoe u uw resultaten het best kunt optimaliseren met een goed dieet en gezonde lichaamsbeweging. 

De prijs

Gebieden Prijs
1 sessie – een gebieden (behalve armen)€300
6 sessie – armen€200

Veelgestelde vragen

 • Doet het pijn?

  EMTone™ is een volledig pijnloze, veilige en effectieve behandeling.

  Aangezien het om een niet-chirurgische ingreep gaat, is er geen verdoving nodig; u kunt uw dagelijkse bezigheden onmiddellijk na de behandeling weer oppakken.

  Het gevoel wordt vaak vergeleken met het aanbrengen van een steen in combinatie met mechanische trillingen. Gevoeligheid en lichte zwelling kunnen optreden, maar dit verdwijnt binnen een of twee dagen.

 • Hoe lang duurt een BTL EMTone™-behandeling?

  De handstukken die beide technologieën combineren, moeten gedurende ongeveer 10 minuten op de beoogde zone worden aangebracht. Afhankelijk van het aantal te behandelen zones, kan het proces tussen 10 en 60 minuten duren.

 • Hoeveel tijd moet er tussen twee behandelingen zitten?

  Voor een optimaal resultaat moet u uitgaan van 4 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van een week.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio

BelgiëBelgië

FrankrijkFrankrijk