4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Kobido: de verstevigende, anti-agingmassage voor het aangezicht

Wat is de Kobido-massage en vanwaar komt ze?

De Kobido-massage komt oorspronkelijk uit Japan en is een eeuwenoude traditionele techniek. Deze methode van gezichtsmassage is bedoeld om de gezondheid en schoonheid van de huid te bevorderen met specifieke bewegingen die de bloedsomloop stimuleren, de gezichtsspieren ontspannen en de elasticiteit van de huid verbeteren. 

Naast de fysieke voordelen heeft Kobido ook een ontspannend en rustgevend effect, wat helpt om stress te verminderen en een algemene staat van welzijn te bevorderen. 

 Wat zijn de voordelen van Kobido?

 • Stimuleert de bloedsomloop,
 • Ontspant de gezichtsspieren en vermindert zo expressierimpels.
 • Verbetert de elasticiteit van de huid dankzij collageenstimulatie.
 • Vermindert wallen en donkere kringen onder de ogen.
 • Kalmeert en vermindert stress.
 • Verjongt de huid.
 • Verbetert de teint door pigmentatie in evenwicht te brengen.
 • Stimuleert acupunctuurmeridianen en draagt zo bij tot een energetisch evenwicht.
 • Voorkomt vroegtijdige tekenen van veroudering.

Hoe verloopt een Japanse Kobido-massagebehandeling?

Een Japanse Kobido-massagebehandeling is een ontspannende en rustgevende ervaring die zich voornamelijk richt op het aangezicht, de nek en het decolleté. Hieronder leest u hoe een Kobido-massage verloopt:

1. Eerste consultatie: de behandelaar ontvangt u voor de behandeling en neemt de tijd om uw specifieke behoeften en zorgen over uw huid en welzijn te bespreken. De eerste consultatie is gratis.

2. Reiniging: voordat de massage begint, kan de behandelaar uw aangezicht voorzichtig reinigen om alle sporen van make-up of onzuiverheden te verwijderen.

3. Gebruik van oliën: de behandelaar gebruikt over het algemeen speciale oliën of producten die geschikt zijn voor uw huidtype op uw aangezicht en uw hals. Deze producten kunnen helpen om de massagebewegingen te vergemakkelijken en om uw huid in de diepte te voeden.

4. De Kobido-massage wordt uitgevoerd met vloeiende en precieze bewegingen, waaronder zachte druk, effleurage, kneden, tikken en gladstrijken. De behandelaar richt zich op verschillende delen van het aangezicht, op specifieke spieren en acupunctuurpunten.

5. Stimulatie van de meridianen: Kobido richt zich ook op het stimuleren van de acupunctuurmeridianen van het aangezicht, gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, om een energetisch evenwicht te bevorderen.

6. Massage van de nek en het decolleté: de behandelaar gaat verder met de massage door ook de nek en het decolleté te masseren om de spieren te ontspannen en de doorbloeding in die gebieden te verbeteren.

Wat zijn de contra-indicaties voor Kobido?

 • Huidinfecties: als u een huidinfectie, huiduitslag of open wonden op het aangezicht hebt, is het beter om de Kobido-massage uit te stellen totdat de huid volledig is genezen. Dit geldt ook voor recente (brand)wonden.
 • Inflamatoire huidaandoeningen: de Kobido-massage is mogelijk niet aangewezen voor mensen met inflammatoire huidaandoeningen zoals ernstige acne of dermatitis.
 • Allergieën voor de gebruikte producten : als u een gekende allergie hebt voor een van de producten die tijdens de Kobido-massage worden gebruikt, breng de behandelaar dan zeker op voorhand op de hoogte om allergische reacties te voorkomen.
 • Recente operatie aan het aangezicht
 • Zwangerschap: sommige mensen vermijden de Kobido-massage liever tijdens de zwangerschap, vooral als ze een voorgeschiedenis van complicaties hebben of als er specifieke zorgen over de zwangerschap zijn.
DUURPRIJS
50 min€ 120

FAQ

 • Is de Kobido-massage pijnlijk?

  De Kobido-aangezichtsmassage is over het algemeen zacht en ontspannend. De opgeleide Kobido-behandelaars zijn het gewend om de druk en intensiteit van de massage aan te passen aan de individuele behoeften van de klant. Dus als u pijn voelt tijdens de behandeling, is het belangrijk om dit aan de behandelaar te melden zodat hij zijn techniek kan aanpassen.

 • Wat zijn de effecten van een Kobido-behandeling op het aangezicht?

  De Kobido-massage heeft verschillende effecten op het aangezicht. Een aantal ervan zijn: – Verbetering van de bloedsomloop, waardoor de huid stralender en gezonder wordt. – Ontspannen van de aangezichtsspieren, waardoor expressielijntjes en spanningen worden verminderd. – Stimulatie van de collageenproductie, waardoor de elasticiteit van de huid verbetert. – Draagt bij tot de verjonging van de huid, door ze gladder en steviger te maken. Kom alle voordelen van de massage te weten in het middenstuk van de tekst.

 • Zijn er contra-indicaties voor de Kobido-massage?

  Wat contra-indicaties betreft, hoewel Kobido over het algemeen veilig is, zijn er bepaalde situaties waarin het niet wordt aanbevolen. Mogelijke contra-indicaties zijn onder andere:

  – Huidinfecties, huiduitslag of open wonden op het aangezicht;
  – Brandwonden, recente littekens of verwondingen op het aangezicht;
  – Inflammatoire huidaandoeningen zoals ernstige acne;
  – Specifieke medische aandoeningen van het aangezicht of de huid waardoor de massage gecontra-indiceerd kan zijn.

  Als u specifieke medische problemen hebt, is het belangrijk om een arts te raadplegen voordat u een Kobido-massage laat uitvoeren.

 • Hoeveel Kobido-behandelingen zijn er nodig om resultaat te zien?

  Het aantal behandelingen dat nodig is om resultaat te zien, kan variëren afhankelijk van de conditie van uw huid en uw specifieke doelen. Sommige mensen ervaren al voordeel bij de eerste behandeling, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben om significante veranderingen te zien. Kobido-behandelaars kunnen meestal een behandelingsplan aanbevelen op basis van uw individuele behoeften.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg