4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Lipvergroting

Wat houdt een lipvergroting in?

Naarmate we ouder worden, neemt het volume van onze lippen af. Deze worden dunner en platter. Fijne lijntjes en rimpels verliezen langzaam hun gladde uiterlijk; de omtrek is minder gedefinieerd, vooral ter hoogte van de bovenlip.

Als u vollere en meer gehydrateerde lippen wenst, zullen hyaluronzuur-fillers gegarandeerd aan uw verwachtingen voldoen (fillers kunnen een oplossing zijn die aan al uw verwachtingen zal voldoen).

Hyaluronzuur is één van de bekendste fillers die gebruikt wordt bij het behandelen van de lippen en hun contour. Het is de ideale manier om de lippen meer volume te geven en ronder te maken. Om u de beste resultaten in alle veiligheid te garanderen, gebruiken we bij Lazeo een selectie van uiterst veilige producten, zoals KISS van het laboratorium Teoxane, Restylane Volyme van het laboratorium Galderma of het Juvederm-assortiment van het laboratorium Allergan.

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid aanwezig is. Het is verantwoordelijk voor de hydratatie van de huid en draagt ​​bij aan de elasticiteit. Hyaluronzuur-fillers zijn gemaakt om de lippen te liften, waarbij de lippen hun natuurlijke uitstraling behouden. Vergeet de dikke lippen uit de jaren 90 van de vorige eeuw die absoluut niet overeenkomen met wat esthetische geneeskunde tegenwoordig is. Bij Lazeo zijn onze esthetische artsen ware experts in anti-agingbehandelingen en ​​staan ze garant voor de kwaliteit van de injecties en de personalisatie van de zorg. Ze passen de injecties en het volume van de lippen aan het aangezicht van elke patiënt aan.

Lipfillers helpen om de vorm van uw lippen opnieuw te tekenen, om de lippen weer een frisse uitstraling te geven en om de contouren en lijnen te benadrukken. De fillers werken ook in op de plooien en rimpels die onder meer door roken veroorzaakt worden.

Verloop van een behandeling en opvolging

Eerst bespreken de arts en de patiënt samen tijdens het intakegesprek de te verrichten ingreep en de verschillende opties voor een lipvergroting. Het type hyaluronzuur dat wordt geïnjecteerd wordt afgestemd op de wensen van de patiënt en de aanbevelingen van de arts. De keuze zal gemaakt worden tussen een hydraterend hyaluronzuur of een hyaluronzuur dat meer volume geeft.

Vervolgens brengen we meestal gedurende 10 minuten een verdovende zalf aan voor comfort.

Zodra het gebied deels verdoofd is, zal de arts de injectie toedienen. De injectie duurt slechts 15 minuten of zelfs minder en is goed verdraagbaar. Direct na de injectie kan er een lichte zwelling optreden, die een ‘opgezwollen’ effect veroorzaakt dat maar tijdelijk is. Dit kan de patiënt prima met foundation of lippenstift camoufleren.

Intensief sporten moet op de dag van de injectie vermeden worden. Wij raden u aan om een paar dagen na de behandeling alcohol, aspirine en ontstekingsremmende medicijnen te vermijden en om de behandelde gebieden niet aan hitte (zon, uv-straling, sauna, hamam) bloot te stellen.

Na de injectie hoeft u niet thuis te blijven: u kunt uw dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken.

Contra-indicaties

 • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
 • Bepaalde auto-immuunziekten (bespreek dit met de arts tijdens het consult)
 • Behandeling met interferon, gebruik van bloedverdunners of hooggedoseerde aspirine
 • Een evoluerende huidinfectie of ziekte
 • Esthetische geschiedenis: niet-afbreekbare producten die voorheen in het te behandelen gebied geïnjecteerd zijn.

De resultaten

De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar en zullen tussen de 10e en 14e dag na de injectie niet meer veranderen. Bij Lazeo plannen we altijd twee weken na de injectie een controleafspraak in om de goede weefselintegratie van het product te checken en uw tevredenheid te bespreken (is alles goed verlopen en is er nog een retoucheerbehandeling nodig). De resultaten zullen 6 tot 10 maanden aanhouden en hangen af van het gebruikte hyaluronzuur en van het behandelde gebied (en o.a. de leeftijd van de patiënt en de kwaliteit van de huid).

De prijs

Een injectie met hyaluronzuur voor de lippen kost tussen de € 360 en € 420, afhankelijk van het type product: hydraterend of volumegevend hyaluronzuur. De aangeduide prijs is de prijs per injectie.

Vragen en antwoorden

 • Hoe werkt het?

  Het volume van de lippen neemt toe door middel van een injectie met hyaluronzuur. Dit is een product dat speciaal voor de behandeling van de lippen is ontworpen. De behandeling heeft als effect dat uw lippen meteen een natuurlijke, gladde en prachtige uitstraling krijgen.

 • Hoe lang zijn de effecten van hyaluronzuur-fillers zichtbaar?

  Synthetisch hyaluronzuur is ontworpen om langdurige resultaten te bieden. Van de behandelde patiënten vertoont bijna 78% nog zichtbare verbetering na meer dan een jaar.

 • Wat kosten de injecties?

  De prijs is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid, het gebruikte product en de te behandelen zones. Daarom kunnen we alleen een richtprijs geven die tussen de € 360 ​​en € 420 ligt. Tijdens het intakegesprek (dit is kosteloos) zal de arts u over de exacte prijs informeren.

 • Zijn de injecties pijnlijk?

  De injecties zijn vrijwel pijnloos omdat we een lipfiller gebruiken die een plaatselijke verdoving bevat. Dit zorgt voor een aangename en comfortabele ervaring.

 • Wanneer kan ik weer naar mijn werk en mijn dagelijkse activiteiten hervatten?

  Als u zich aan een paar aanbevelingen houdt, kunt u direct weer terug naar uw werk en uw sociale activiteiten.

 • Zijn er bijwerkingen?

  Zoals met alle fillers kunnen er ontstekingsreacties, irritatie, blauwe plekken of pijn bij druk na de eerste injectie optreden. Deze reacties zijn meestal tijdelijk.

 • Zijn er contra-indicaties?
  • Zwangerschap of vrouwen die borstvoeding geven
  • Bepaalde auto-immuunziekten (dit moet u met de arts tijdens het consult bespreken)
  • Behandeling met interferon, gebruik van bloedverdunners of hooggedoseerde aspirine
  • Infectie of ziekten van de huid
  • Esthetische geschiedenis: niet-afbreekbare producten die eerder op het gebied dat behandeld wordt geïnjecteerd zijn.

Aanvullende gebieden en behandelingen

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg