4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Mesotherapie

Wat is esthetische mesotherapie?

Vroeger stond mesotherapie bekend om de afslankende werking. Tegenwoordig erkent de medische wereld echter ook de doeltreffendheid van deze behandeling op de uitstraling van de huid: 

Mesotherapie, ook wel polyvitamine-injecties genoemd, is een snelle en doeltreffende behandeling zonder sociale uitsluiting waarbij niet-verknoopt hyaluronzuur, essentiële vitamines en mineralen in uw huid worden geïnjecteerd. Mesotherapie-micro-injecties helpen de elasticiteit van de huid te stimuleren, de hydratatie te verbeteren en de teint te egaliseren. De behandeling wordt uitgevoerd zonder verdoving en het ‘stralende huid’-effect is onmiddellijk.

Hoe verloopt een mesotherapiebehandeling? 

Een mesotherapie-micro-injectie-behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Elke sessie begint met een zorgvuldig onderzoek van de huid en de te behandelen zones door de arts. Zodra de diagnose is gesteld, de behandeling is bepaald en de toestemming is verkregen, gaat de arts over tot een antiseptische reiniging van de huid. Vervolgens brengt hij of zij, indien nodig, een verdovende crème aan om de behandeling pijnloos te maken.

Bij Lazeo worden de micro-injecties door de arts uitgevoerd met behulp van een persluchtpistool dat een microdosis mesotherapie toedient via een zeer fijne naald. De injecties kunnen op alle delen van het gezicht (behalve rond de ogen en mond) en de hals worden toegediend, maar ook op de halslijn en de handen, die patiënten maar al te vaak vergeten te behandelen.

Na de behandeling

De patiënt kan onmiddellijk zijn/haar dagelijkse bezigheden weer oppakken omdat de mesotherapiebehandeling geen belangrijke ongewenste bijwerkingen en dus geen sociale uitsluiting veroorzaakt. De huid kan enkele uren rood zijn, maar de roodheid verdwijnt snel en kan worden gecamoufleerd met make-up. De arts zal u, op basis van uw behoeften en uw leeftijd, aangeven hoe snel de andere behandelingen zullen volgen.

Wat zijn de resultaten?

Deze mesotherapiebehandeling heeft een antioxiderende werking en stimuleert de collageensynthese, wat leidt tot een grotere soepelheid van de opperhuid, een verhoogde hydratatie van de huid en meer tonus van de huid, door de reactivering van het celregeneratieproces. De huid wordt zachter, stralender en gladder.

De resultaten zijn direct na de behandeling zichtbaar, met een optimaal resultaat vanaf de tweede dag. De effecten zijn langdurig, op voorwaarde dat de behandeling als een kuur wordt uitgevoerd.

De prijzen van mesotherapie bij Lazeo

Prijs van de mesotherapiebehandeling: € 150 per behandeling

Veelgestelde vragen

 • Doet mesotherapie pijn?

  Het gevoel is voor elke persoon anders, maar u kunt een lichte prik voelen wanneer de injectie wordt gegeven.

 • Wat is het U225-pistool?

  Het U225-pistool is een zeer nauwkeurig hulpmiddel voor het uitvoeren van pijnloze mesotherapie-micro-injecties op het gezicht en de hoofdhuid. Het is verkrijgbaar in veel Lazeo-centra.

 • Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

  De bijwerkingen zijn meestal minimaal en beperken zich tot ongemak, blauwe plekken of ontsteking op de plek van de injectie. Deze verdwijnen meestal binnen 24 tot 48 uur. Het wordt aanbevolen om de instructies van de arts te raadplegen om blauwe plekken tot een minimum te beperken. Een allergische reactie of anafylaxie is mogelijk, maar zeer onwaarschijnlijk.

 • Wat zit er in mesotherapieproducten?

  Mesotherapieproducten variëren afhankelijk van de indicaties van de patiënt, maar bevatten voornamelijk vitamines, sporenelementen, niet-verknoopt hyaluronzuur en water.

 • Welke indicaties kan mesotherapie behandelen?

  Er zijn veel indicaties die baat kunnen hebben bij mesotherapie. De belangrijkste indicaties hebben betrekking op het uiterlijk van de huid: rimpels, kraaienpootjes, doffe teint en oneffenheden van de huid.

 • Hoe vaak moet ik worden behandeld?

  Voor een goed resultaat wordt aanbevolen om een ​​arrangement van 5 mesotherapiebehandelingen uit te voeren, met één behandeling om de drie weken.

 • Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

  De resultaten zijn afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder leeftijd, blootstelling aan de zon, rookgedrag, dieet en levensstijl. Gemiddeld merken patiënten een verbetering na 3 behandelingen. Voor bepaalde indicaties, zoals huidtextuur, zien patiënten al resultaten vanaf de eerste behandeling.

 • Wat is de prijs van mesotherapie?

  Reken op € 200 per mesotherapiebehandeling bij Lazeo.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg