4.79/5 sur 605 avis
Behandeling

Micro FUE-transplantatie

Haaruitval treft veel vrouwen en mannen over de hele wereld: het is een volkomen normaal en natuurlijk proces. Het brengt echter veel complexen met zich mee die het dagelijks leven beïnvloeden. Met onze haartransplantatie bieden wij hier een oplossing voor: haarverlies is niet langer permanent en kan worden behandeld.

De Lazeo-kliniek heeft een speciale afdeling voor microtransplantatie voor lichte en matige vormen van kaalheid (Hamilton-stadium 1, 2, 3 en 4). Wij zijn gespecialiseerd in Micro FUE-grafts (extractie van haarzakjes zonder littekens), een revolutionaire methode:

  • Natuurlijke resultaten zonder pluk-effect
  • Geen littekens
  • Geen narcose
  • Sociale contacten vermijden is niet nodig
  • Geen ziekenhuisopname

Dit type microtransplantatie is ideaal voor lichte en matige vormen van kaalheid bij mannen, beginnende kaalheid bij jonge mensen en vrouwen met alopecia (haarverlies).

De stadia van Micro FUE-transplantatie

Er zijn 3 belangrijke stappen tijdens een microtransplantatie:

Stap 1: de incisie van de hoofdhuid

Voordat met de incisie wordt begonnen, wordt het donorgebied verdoofd en vervolgens geschoren. Met het donorgebied wordt het gedeelte aan de achterzijde van uw hoofd bedoeld.

De arts maakt gebruik van een chirurgisch instrument, een microboor (diameter 0,75 mm) met een lang, hol uiteinde, zoals een microbuisje, waar het haar in wordt gestopt. Zodra het haar in het buisje zit, zal de arts druk uitoefenen op de hoofdhuid en een incisie maken. De incisie heeft de vorm van een microscopisch kleine cirkel. Daarop verschijnt dan een korstje en er zal geen litteken achterblijven.

Stap 2: oogsten van de grafts

De tweede stap van de Micro FUE-transplantatie bestaat uit het verwijderen van de graft nadat de incisie is gemaakt. Met een kleine tang zal de arts de graft voorzichtig verwijderen om beschadiging te voorkomen. De graft omvat de haarbol en een stukje hoofdhuid om de haarbol en de haarschacht in te bewaren en deze te beschermen. Zodra de graft is geoogst, wordt deze onmiddellijk in een zoutoplossing gelegd om uitdroging te voorkomen. Op de hoofdhuid zullen minigaatjes zichtbaar zijn, maar deze zullen verdwijnen zodra ze genezen zijn.

Stap 3: de transplantatie

Alvorens aan de laatste stap te beginnen, zal de arts met een kleine naald micro-incisies op het hoofd maken op de plekken waar hij/zij de grafts gaat implanteren: dat wil zeggen ter hoogte van het ontvangstgebied (bijv. de bovenkant van de schedel, de frontale zones enz.). Vervolgens implanteert de arts elke graft in het kale gebied met behulp van een chirurgisch instrument dat een ‘implanter’ wordt genoemd.

De operatie duurt enkele uren, maar is niet onaangenaam voor de patiënt. Hij/zij voelt er niets van en kan ondertussen gewoon een boek lezen. Deze techniek vereist kennis, ervaring en geduld omdat de behandeling behoorlijk nauwkeurig gedaan moet worden en erg delicaat is. Onze specialisten zijn experts op het gebied van Micro FUE-transplantatie en geven u weer een prachtige bos natuurlijk haar.

Micro FUE-transplantatie kan ook worden gebruikt om uw wenkbrauwen te reconstrueren, littekens te camoufleren of bij haaruitval. Deze techniek is ideaal voor mensen met kort haar, omdat de littekens onzichtbaar zijn. Momenteel is Micro FUE-transplantatie het beste alternatief voor de FUT-techniek die littekens op de schedel achterlaat.

Resultaten en foto’s voor en na haartransplantatie

De voordelen van Micro FUE-transplantatie

Micro FUE-transplantatie heeft veel voordelen. De littekens die door het oogsten en transplanteren worden veroorzaakt, zijn zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn, ook niet als het hoofd geschoren is. Deze methode is vrijwel pijnloos en heeft weinig bijwerkingen. Daarnaast is deze techniek met name geschikt voor mensen die lijden aan alopecia. Het resultaat is namelijk heel natuurlijk. De precisie van de ingreep maakt het mogelijk om haarvolume in schaarse gebieden op het hoofd of aangezicht te herstellen.

Bovendien is het dankzij de nieuwste technieken die op de markt zijn ontwikkeld, niet alleen mogelijk om haar op de gebieden waar strips zijn weggenomen te laten groeien, maar ook om de dichtheid van uw haar in slechts één behandeling terug te krijgen.

Prijs voor een FUE-haartransplantatie

Vanaf € 1.200 incl. btw voor 300 grafts.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg