4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Haartransplantatie: folliculaire extractie

Dunner wordend haar, verspreide haaruitval? Wat ons complexen bezorgt, kan permanent genezen worden dankzij een haartransplantatie. Uitleg van een ingreep die steeds vaker voorkomt in de esthetische geneeskunde.

Stress, menopauze, bepaalde medicijnen, te hard borstelen, extensions, te strakke kapsels, of gewoonweg erfelijkheid… Er zijn veel factoren die haaruitval kunnen veroorzaken. 

Wat voor een man niet erg aangenaam is, wordt door vrouwen vaak als een echt esthetisch drama ervaren.

Voor wie is een haartransplantatie bedoeld?

De haartransplantatie betreft iedereen wiens huid van de schedel op bepaalde plaatsen zichtbaar is of wiens voorhoofd kaal wordt. Kortom, alle mensen die hun haar verliezen.

In de praktijk wordt bij een haartransplantatie het haar met het haarzakje verwijderd. Het is dus autonoom en behoudt al zijn kenmerken: vorm, volume, kleur…

Let op: in het geval van chemotherapie die onze haarbol heeft vernietigd, is transplantatie enkele jaren niet mogelijk.

Folliculaire extractie (FUE) 

Deze procedure, ideaal voor kleine en middelgrote alopecia, bestaat uit het nemen van micrografts met een diameter van ongeveer 1 mm rechtstreeks op de schedel (of waar dan ook op het lichaam).

Op de buik en onder plaatselijke verdoving scheert de arts het donorgebied tot 1 mm om het verschijnen van het haar en de implantatie ervan te zien.

Elke verwijderde transplantatie kan 1 tot 3 haren bevatten. Vervolgens wordt, deze keer in zittende houding, met een micromesje of een naald een plaatselijke verdoving toegediend in het te implanteren gebied.

De behandeling duurt maximaal 3 tot 5 uur, afhankelijk van het aantal te transplanteren haren.

Voordelen: geen nietjes of hechtingen. Genezing is snel en discreet. 

Na de behandeling: Er wordt een verband aangebracht dat de volgende dag moet worden verwijderd, om bloedingen tijdens de nacht te voorkomen. Het is niet erg pijnlijk en kan worden verlicht door pijnstillers en ontstekingsremmers. U kunt de volgende dag weer gewoon uw normale leven hervatten.

Pas op na een transplantatie

U kunt uw haar de volgende dag nat maken, maar zorg ervoor dat u gedurende drie weken niet over de grafts wrijft. Het is mogelijk om na vijf dagen een milde shampoo te gebruiken.

De grafts moeten goed gehydrateerd worden om korstjes te voorkomen en de genezing te versnellen.

Vermijd gedurende tien dagen intense inspanningen en breng een maand lang geen haarverf aan.  Als u toch uw haar wilt verven, doe dit dan uiterlijk 48 uur voor aanvang van de behandeling.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg