Behandeling

Neuscorrectie zonder operatie

Een neuscorrectie is één van de meest uitgevoerde chirurgische ingrepen ter wereld. Maar een neuscorrectie is niet alleen een zware, maar ook kostbare ingreep en dus niet voor iedereen haalbaar.

Dan biedt een niet-operatieve neuscorrectie uitkomst, ofwel het corrigeren van een neusafwijking zonder operatie. Een bobbel of deuk in de neus, een lichte afwijking of een haakneus, dit kan eenvoudig worden behandeld met o.a. hyaluronzuurinjecties. Hieronder vindt u meer informatie.

Hoe werkt een neuscorrectie zonder operatie?

Tegenwoordig gaan veel patiënten op zoek naar niet-invasieve oplossingen voor een neuscorrectie. Operaties aan de neus staan bekend als duur en pijnlijk, het gaat hier tenslotte om een zware chirurgische ingreep. Uit angst voor de vrij zware post-operatieve gevolgen zullen tal van patiënten dan ook niet voor deze optie kiezen.

Een neuscorrectie zonder operatie is dan een uitstekend alternatief voor het corrigeren van een bobbel, een deuk, kleine neusafwijkingen e.d. Bij een niet-operatieve neuscorrectie wordt enkel hyaluronzuur gebruikt om de neus doelgericht te behandelen.

Een neuscorrectie zonder operatie kan in de onderstaande gevallen worden toegepast:

 • kleine deuken of bobbels,
 • de grootte van de neus veranderen,
 • de neus meer symmetrisch maken,
 • de hoek tussen de neus en de bovenlip aanpassen,
 • een scheve neus corrigeren.

Een injectie met een filler is ook geschikt voor patiënten die de vorm van hun neus na een chirurgische neuscorrectie ietwat willen bijwerken.

Wat zijn de contra-indicaties voor een neuscorrectie zonder operatie?

Een neuscorrectie zonder operatie wordt in bepaalde gevallen afgeraden:

 • bij zwangerschap en het geven van borstvoeding,
 • bij gebruik van bloedverdunners en aspirine,
 • in geval van allergie voor één van de bestanddelen van het product,
 • in geval van auto-immuunziekte.

In sommige gevallen is een niet-operatieve neuscorrectie echter niet mogelijk, bijvoorbeeld bij een neus die te groot, te dik, te breed of te lang is. Hyaluronzuurinjecties zouden de neus alleen maar nog groter, breder of meer vooruitstekend maken.

Hoe verloopt de behandeling?

Na een eerste informatieconsult begint de behandeling die ongeveer 30 minuten duurt.

Afhankelijk van de indicatie kan de behandeling onder plaatselijke verdoving, zonder verdoving of met een verdovende zalf (Emla) worden uitgevoerd.

De injecties zijn vrijwel pijnloos, maar de huid kan rond het geïnjecteerde gebied opzwellen of rood worden. Deze bijwerkingen verdwijnen binnen een paar uur of uiterlijk na een paar dagen na de behandeling.

U kunt uw dagelijkse bezigheden onmiddellijk na de behandeling weer oppakken, u hoeft niet thuis te blijven.

Wat kost een neuscorrectie zonder operatie?

Een niet-operatieve neuscorrectie kost minimaal € 600. Maak een afspraak voor een intakegesprek en meer informatie over deze behandeling.

Wat is het resultaat?

De resultaten van een neuscorrectie zonder operatie zijn onmiddellijk zichtbaar. Aangezien hyaluronzuur een resorbeerbaar product is, houdt het effect ervan 12 tot 16 maanden aan, afhankelijk van de patiënt. Om ervoor te zorgen dat de resultaten aanhouden, wordt een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aanbevolen.

In sommige gevallen is het dus mogelijk om zonder chirurgische ingreep kleine onregelmatigheden van de neus te corrigeren. Voor een tijdelijk effect, maar met een langdurig zichtbaar resultaat. Kortom: dit is een uitstekend alternatief voor een operatieve neuscorrectie, zowel qua bijwerkingen alsqua prijs!

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang blijven de resultaten van een neuscorrectie zonder operatie zichtbaar?

  In tegenstelling tot een chirurgische neuscorrectie heeft een neuscorrectie zonder operatie tijdelijke resultaten. De resultaten houden tussen de 12 en 18 maanden aan, afhankelijk van het gebruikte type filler.

 • Zijn er bijwerkingen?

  De injectables die bij Lazeo worden gebruikt, zijn heel betrouwbare behandelingen. Zwelling, roodheid, gevoeligheid en blauwe plekken zijn tijdelijke en normale bijwerkingen. Ernstigere complicaties zoals infecties zijn heel zeldzaam, zeker wanneer de behandeling werd uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts.

 • Zijn er problemen die niet kunnen worden opgelost met een niet-operatieve neuscorrectie?

  Ja. De volledige structuur van de neus kan niet worden gewijzigd zonder operatie. Het is een behandeling die vooral is aangewezen voor kleine veranderingen aan de neus. De cosmetisch arts is de enige persoon die in staat is om vast te stellen of deze techniek de meest aangewezen is naargelang van de indicaties van de patiënt.

 • Doet het pijn?

  Er kan een lokale verdovende zalf aangebracht worden om de injecties comfortabeler te maken, en het hele proces duurt slechts enkele minuten. Toch kan de patiënt een licht ongemak voelen na de behandeling. Uw arts zal u advies geven over de manier waarop u dit ongemak na de behandeling kan verlichten.

 • Welk product voor het opvullen past het best bij mijn neuscorrectie zonder operatie?

  Het is aangeraden de opties voor het opvullen met uw arts te bespreken. Hij of zij heeft de nodige ervaring om het hyaluronzuur te kiezen dat aan uw noden is aangepast. 

 • Op welke leeftijd kan een neuscorrectie zonder operatie uitgevoerd worden?

  De meeste patiënten wachten tot ze meerderjarig zijn (18 jaar) om een neuscorrectie zonder operatie te ondergaan. Toch kan deze behandeling in bepaalde gevallen iets vroeger worden uitgevoerd met toestemming van de ouders en de arts. Dat kan namelijk een goed alternatief zijn voor patiënten die nog in de groei zijn en die zich schamen voor hun neus.

Aanvullende gebieden en behandelingen

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Select your region
BelgiumBelgium
FranceFrance