4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

NutriCare: het programma voor gewichtsverlies en slimme dieetcoaching

Wat is het NutriCare by Lazeo-programma?

NutriCare by Lazeo is een programma voor gewichtsverlies onder begeleiding. Er zijn 3 soorten programma’s aangepast aan de behoeften van de patiënt: 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden.  

Voor wie is het NutriCare-dieetprogramma bedoeld?

Het NutriCare-dieetprogramma is voor alle mensen die gewicht willen verliezen en begeleid willen worden door een gezondheids- en afslankprofessional.

Maar het is ook geschikt voor mensen die het accent willen leggen op sportvoeding voor doelen als gewichtstoename of cutten. Het NutriCare-programma is doeltreffend voor mensen die de gezondheid van hun huid en haar willen verbeteren, eventuele hormonale problemen willen aanpakken, tekorten die gewichtsverlies in de weg staan in balans willen brengen en spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel en het voortdurend verlangen naar eten willen verbeteren.

Het programma kan ook gevolgd worden als aanvulling op een afslankbehandeling voor een optimaal resultaat: Allurion-maagballon, cryolipolyse, of EMSCULPT Neo

+11% extra gewichtsverlies met de Allurion-maagballonbehandeling.

Wat zijn de voordelen van het NutriCare-programma voor gewichtsverlies?

Een programma voor gewichtsverlies onder begeleiding van een diëtist kan verschillende positieve effecten hebben op uw gezondheid en uw doelstellingen voor gewichtsverlies. Hier zijn een aantal van die voordelen:

 • Duurzaam gewichtsverlies : de diëtist helpt om een evenwichtig en realistisch voedingsplan op te stellen, waardoor de kans op blijvend gewichtsverlies toeneemt.
 • Gepersonaliseerd programma : het is aangepast aan uw persoonlijke behoeften.
 • Hongerbeheersing : een diëtist helpt u om honger- en verzadigingssignalen te begrijpen, zodat u uw eetlust beter onder controle kunt houden.
 • Ondersteuning en motivatie : u wordt begeleid door een diëtist en u bent tijdens de hele coaching verbonden via slimme apparaten.
 • Voedingsvoorlichting
 • Voorkomen van het jojo-effect

Het NutriCare-programma voor gewichtsverlies biedt een persoonlijke, educatieve en duurzame aanpak om uw doelen voor gewichtsverlies te bereiken en verbetert uw algemene gezondheid.

Hoe verloopt de coaching van het NutriCare by Lazeo-aanbod ?

Bij de eerste consultatie stelt de diëtist samen met de patiënt de behoeften, voedings- en sportgewoonten vast. Afhankelijk daarvan wordt een gepersonaliseerd programma opgesteld. Voor elk van de programma’s (3, 6 of 12 maanden) ontvangt de patiënt ook een weegschaal (en optioneel een smart watch) tijdens de eerste consultatie met de diëtist. Deze apparaten zijn verbonden met de Allurion Insight app. Zo kunt u uw gewichtsverlies visualiseren en kunnen u en de diëtist het opvolgen.

Patiënten kunnen de evolutie van hun gewicht, activiteiten en slaap (een essentieel onderdeel voor gezond en doeltreffend gewichtsverlies) van thuis uit opvolgen.

De voortgang wordt geregistreerd via de app en rechtstreeks naar de diëtist gestuurd die op elk moment gecontacteerd kan worden via chatberichten. De zorgprofessional heeft toegang tot de voortgang van de patiënt. 

Afhankelijk van het gekozen programma worden verschillende afspraken gepland om inzicht te krijgen in de voortgang, indien nodig oplossingen te zoeken en ideeën uit te wisselen. Ze kunnen doorgaan in de praktijk of via videoconsultatie.

Wat zijn de contra-indicaties voor het NutriCare- programma voor gewichtsverlies?

Er zijn geen contra-indicaties voor dit afslankprogramma, waardoor het geschikt is voor een groot aantal mensen in goede gezondheid. Een consultatie met de diëtist is echter vereist voordat u kunt starten met NutriCare.

Moet de NutriCare-coaching gecombineerd worden met sport?

Het is sterk aangeraden om genoeg te sporten om zo de resultaten van het gewichtsverlies te optimaliseren. 

Wanneer u een dieet volgt om blijvend gewicht te verliezen, is het essentieel om sportactiviteiten op lange termijn in uw programma op te nemen. De diëtist is er om u te ondersteunen en u te begeleiden naar een sportprogramma dat is afgestemd op uw behoeften en wensen. De sportschool kan een waardevolle bondgenoot worden, omdat regelmatige sessies fysieke activiteiten, zoals circuittraining, helpen om meer calorieën te verbranden. 

Om buikvet te verliezen en een calorietekort te creëren, is het belangrijk om een aangepast voedingsprogramma, waarbij u de hoeveelheid ingenomen calorieën onder controle houdt, te combineren met een verhoging van het energieverbruik. Idealiter doet u drie tot vijf sessies per week, die elk ongeveer 30 minuten duren, om uw spiermassa te behouden en tegelijkertijd gewicht te verliezen. 

Een sportprogramma om daadwerkelijk af te vallen houdt rekening met de balans tussen ingenomen en verbruikte calorieën en bevordert zo een geslaagde fysieke transformatie.

Welke behandelingen van Lazeo kunnen gecombineerd worden met de NutriCare-dieetcoaching?

Het is belangrijk om naast bepaalde behandelingen opgevolgd te worden door een diëtist om uw dieet te personaliseren, de veiligheid te waarborgen, de resultaten te optimaliseren, bijwerkingen te reguleren, voorlichting te krijgen over voeding en een voortdurende ondersteuning te krijgen. Lazeo biedt we verschillende afslankbehandelingen die gekoppeld kunnen worden aan het NutriCare-programma voor gewichtsverlies: 

 • Allurion-maagballon : De Allurion-maagballon is een niet-chirurgische methode om gewicht te verliezen door verzadiging. Deze methode bestaat uit het doorslikken van een maagballon. Als de ballon in de maag zit, wordt hij gevuld met een zoutoplossing om een verzadigingsgevoel te creëren, wat patiënten helpt om minder te eten en gewicht te verliezen. 
 • Emsculpt Neo : Emsculpt Neo is een medisch apparaat om het lichaam te modelleren. Het combineert behandelingen waarbij vet wordt verminderd en spieren worden versterkt. De elektromagnetische golven met hoge intensiteit stimuleren diepe spiersamentrekkingen, waardoor de spieren zich ontwikkelen en steviger worden. Tegelijkertijd geeft het apparaat warmte af om vetcellen in het behandelde gebied te elimineren. Dit kan helpen het lichaam te verstevigen en lichaamsvet te verminderen.
 • Cryolipolyse : cryolipolyse is een niet-invasieve techniek om plaatselijk vet te verminderen. Deze is gebaseerd op het principe van gecontroleerde blootstelling aan koude om de vetcellen onder de huid te bevriezen en te vernietigen. Deze cellen worden beschadigd en na verloop van tijd op natuurlijke wijze door het lichaam geëlimineerd. Cryolipolyse wordt vaak gebruikt om hardnekkige vetophopingen op specifieke plekken van het lichaam, zoals de buik, dijen of armen, te verminderen.

Wat is de prijs van het NutriCare-dieetprogramma?

DUURPRIJS
3 maanden inclusief 3 maanden smart coaching door een diëtist weegschaal + app *€ 490
6 maanden inclusief 6 maanden smart coaching door een diëtist weegschaal + app*€ 850
12 maanden inclusief 12 maanden smart coaching door een diëtist weegschaal + app*€ 1.400
*optioneel een smart watch voor € 60

FAQ

 • Wie kan het NutriCare by Lazeo-programma voor gewichtsverlies volgen?

  TIedereen die gewicht wil verliezen, kan gebruikmaken van het NutriCare by Lazeo-programma.

 • Hoelang duurt de NutriCare-begeleiding?

  Wij bieden drie dieetprogramma’s aan, afhankelijk van de behoeften van de patiënt: 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar.

 • Wat zijn de effecten van het NutriCare-dieetprogramma?

  Het NutriCare-dieetprogramma biedt een persoonlijkere en educatieve aanpak die blijvend gewichtsverlies, betere voeding, hongerbeheersing en de vermindering van gezondheidsrisico’s bevordert. De diëtist biedt ook voortdurende ondersteuning en helpt het jojo-effect te voorkomen.

 • Hoelang duurt het voor de eerste resultaten met NutriCare te zien zijn?

  Het NutriCare-programma is een programma om gewicht te verliezen via voeding en sport. U kunt de resultaten in realtime zien. Als naast de coaching voor gewichtsverlies ook een afslankbehandeling wordt uitgevoerd, kunnen de resultaten nog sneller zichtbaar zijn.

 • Kan het NutriCare by Lazeo-programma een jojo-effect veroorzaken?

  Het verschil met een klassiek programma om gewicht te verliezen is dat NutriCare regelmatige opvolging door een gezondheidsprofessional én slimme hulpmiddelen voor een grondige opvolging omvat. Dit unieke programma is echter voornamelijk gebaseerd op de motivatie en striktheid van de patiënt. Er kan een jojo-effect optreden als het gewichtsverlies niet wordt ondersteund door duurzame voedings- en leefgewoonten. Het voordeel van het NutriCare-programma is dat de eetgewoonten worden aangepakt om het probleem van gewichtstoename te voorkomen.

 • Met welke behandelingen van Lazeo kan de NutriCare-behandeling worden gecombineerd?

  De NutriCare-behandeling om gewicht te verliezen kan gecombineerd worden met verschillende afslankprogramma’s van Lazeo:
  – Emsculpt Neo
  – Cryolipolise
  – De Allurion maagballon.
  We bieden ook verschillende behandelingen tegen cellulitis aan.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg