4.79/5 sur 605 avis
Behandeling

De doeltreffendheid van een laserbehandeling

Laserontharing is doeltreffend, maar er zijn enkele belangrijke parameters waarmee rekening moet worden gehouden om de beste resultaten te kunnen garanderen:

 • Bepaal het huidtype van de persoon om de juiste laser te kiezen.
  Want als de patiënt bijvoorbeeld een blanke huidskleur heeft, moet de Alexandrite-laser worden gebruikt. Als de bediener deze laser zou kiezen voor een gemengde huid of zelfs een zwarte huid, dan zouden de gevolgen desastreus zijn voor de huid (verbrandingen/depigmentatie). Gebruik voor de donkere en zwarte huid de Nd Yag-laser.
 • Stel een behandelprotocol op om zoveel mogelijk haartjes te verwijderen.
 • De haartjes zijn namelijk alleen ontvankelijk voor de laser tijdens de groeiperiode wanneer de melanine sterk geconcentreerd is in de haarbol. Er moet dus een minimum aantal behandelingen worden gepland (tussen 5 en 6 voor haartjes en tussen 7 en 8 voor donshaartjes) met een tussenpoos van 1 tot 2 maanden, om er zeker van te zijn dat de meeste haartjes in de anagene fase worden bereikt. Gemiddeld vernietigt elke behandeling 20% van het lichaamshaar, dus er zijn minstens 5 behandelingen nodig om bijna 95% ervan te vernietigen.
 • Bepaal de kleur van de haartjes.
  De melanine van het haar speelt de belangrijkste rol in de doeltreffendheid van de laserbehandeling. Hoe donkerder de haartjes, hoe doeltreffender de behandeling. Voor blonde, witte en rode haartjes heeft de laser geen nut.
 • Kies de juiste golflengte van de laser naargelang het type haartje.
  Hoe dunner de haartjes, hoe korter de golflengte. En omgekeerd voor dikke en diepgewortelde haartjes. Het komt daarom voor dat de bediener van de laser van laser wisselt naarmate het haar dunner wordt.
 • Controleer de duur van de laserpuls.
  Hoe fijner en oppervlakkiger de haartjes (bijvoorbeeld: donshaar), hoe korter de pulsduur moet zijn.
 • Stel de fluentie van de laser in naargelang de haartjes en de huid om de laserbehandeling zo doeltreffend mogelijk te maken.
  Dit is een lastige instelling omdat er voldoende fluentie (de energie die wordt afgegeven door de laser) nodig is om het haartje te verwijderen, terwijl er rekening moet worden gehouden met de teint van de huid die warmte kan absorberen als ze te geconcentreerd is in melanine.
 • Bepaal de diameter van de zone.
  Door de diameter van de zone te vergroten, vergroten we het vermogen van de laser om in de opperhuid door te dringen. Grote diameters zijn vooral geschikt voor diepgewortelde haartjes en op bepaalde delen van het lichaam zoals de bikinilijn, de oksels of de kin.

Laserontharing blijft een behandeling die soms niet doeltreffend is. Deze behandeling kan in sommige gevallen niet werken. Als er na de 3e sessie geen verbetering van de ontharing is, kan deze behandeling als ineffectief worden beschouwd.

Ook moet worden opgemerkt dat hoe pijnlijker en oedemateuzer de laserbehandeling is, hoe doeltreffender hij is.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg