Behandeling

Hoe werkt het?

Het systeem van laserontharing is eenvoudig en doeltreffend: het doel is om de wortel van het haar te verwijderen door zich te richten op melanine. Dit principe wordt ‘selectieve fotothermolyse’ genoemd. De laser zal dus infrarode stralen uitzenden die de in het haar geconcentreerde melanine zullen aanpakken, en in hitte veranderen om de volledige follikel te vernietigen. De laser heeft een selectief vernietigingsvermogen, omdat hij alleen zeer donkere kleuren, zoals die van het haar, zal aanvallen en dus de lichte huid zal sparen. De golflengte van de lichtstraal wordt ingesteld naargelang het huidtype en de haarkleur.

De laser is bijzonder doeltreffend wanneer het haar zich in de groeifase (anagene fase) bevindt, omdat de concentratie aan melanine het hoogst is. Aangezien het niet mogelijk is de groeifase van elk haartje te bepalen, is het dus belangrijk verschillende behandelingen uit te voeren om ervoor te zorgen dat alle haren worden verwijderd. De follikels in de rustfase (catagene fase) zijn volledig transparant en bevatten geen melanine, vandaar dat de laser op dat moment bijna geen enkel effect heeft. Conclusie: hoe dikker en donkerder het haar, hoe sneller het zal worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van donshaar: er zijn meer behandelingen nodig, omdat donshaar bij het begin van de behandeling eerder de neiging heeft om dikker te worden in plaats van dunner.

Laserontharing verfijnt dus het haar en vertraagt geleidelijk het aanmaakproces, tot het na 5 tot 6 behandelingen stopt.

De laser zal daarom niet doeltreffend zijn op wit, blond en rood haar, dat weinig of geen melanine bevat. Wat de kleur van de huid betreft, bestaan er tegenwoordig ontharingslasers zoals de Nd Yag-laser, die speciaal zijn aangepast aan de zwarte en gemengde huid (die een hoge concentratie melanine hebben) om brandwonden te voorkomen. Voor de lichte huid zal de lasertechnicus over het algemeen de Alexandrite-laser gebruiken.
Dit zijn de belangrijkste criteria voor een doeltreffende laserontharingsbehandeling:

  • Het haar wordt steeds dunner
  • De haargroei wordt steeds trager
  • Het haar wordt steeds schaarser
  • Het haar wordt steeds lichter
Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg