4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Laserapparatuur

De Lazeo-kliniek biedt de meest doeltreffende ontharingslasers die op de markt te verkrijgen zijn. Om de juiste laser te kiezen, dient de arts rekening te houden met het huidtype van de patiënt. Zo zal hij of zij een traditionele laser gebruiken voor een blanke huid met donker haar en een speciale laser voor een getinte, gemengde en donkerbruine huid.

Dit zijn de twee soorten lasers die wij aanbieden:

De Alexandrite-laser voor de blanke huid:

Dit is ongetwijfeld de meest gebruikte laser ter wereld. Deze laser heeft een golflengte van ongeveer 750 nm, wat vooral doeltreffend is bij huidtypes 1 tot 3. De diameter van de laser kan oplopen tot 1,8 cm. De lichtstraal is paars en richt zich op de melanine van het haartje. Met een pulstijd van ongeveer 5 duizendste van een seconde zal de laser in warmte van ongeveer 80°C transformeren en de haarwortel vernietigen. Voor extra comfort is de laser uitgerust met een koelsysteem dat wordt geactiveerd bij elke laserinslag op de huid. Dit type laser is verboden voor een donkere huid omdat het geen onderscheid zou maken tussen de melanine van de huid en het haartje en brandwonden kan veroorzaken.

De Nd Yag-laser voor de getinte huid, gemengde en donkerbruine huid:

Dit is de enige laser die de donkere huid kan behandelen. Deze laser heeft een lengte van 1064 en is krachtig genoeg om de diepste haartjes te bereiken. Dit type laser maakt onderscheid tussen de melanine in de huid en die van het haartje. In tegenstelling tot de Alexandrite-laser is dit type veel zwakker, om brandwonden op de huid te voorkomen, maar het is ook pijnlijker. Infraroodlasers zijn over het algemeen minder gevoelig voor melanine, daarom gebruikt de Nd Yag-laser deze technologie om de donkere huid te beschermen en toch doeltreffend te zijn op lichaamshaartjes. Omdat de straal minder krachtig is, vereist deze laser meer ontharingsbehandelingen dan de Alexandrite-laser.

Verwar een donkere huid niet met een gebruinde huid. Een bruine huid na het zonnen is een contra-indicatie voor laserontharing, ongeacht de laser.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg