4.81/5 sur 507 avis
Behandeling

Tatoeages laten verwijderen met Discovery Pico Laser

Een mislukte tatoeage, een ondoordachte actie, het einde van een relatie of een tijdelijke trend… Sommige mensen hebben er spijt van dat ze op een dag een tatoeage hebben laten zetten. Steeds meer mensen willen hun tatoeage definitief laten verwijderen en omdat tijdelijke oplossingen niet langer volstaan, doen ze een beroep op de esthetische geneeskunde.

Het verwijderen van tatoeages is tegenwoordig één van de meest uitgevoerde esthetische behandelingen ter wereld.

Hieronder vindt u meer informatie over het laten verwijderen van een tatoeage:

Dankzij de Pico-Boost-technologie van de Discovery PICO-laser komen energie, kracht en flexibiliteit in één apparaat samen.

De innovatie van de Discovery PICO zorgt voor een maximaal vermogen. De ultrakorte pulsen zijn twee keer zo krachtig als alle andere picosecondelasers die voor medische toepassingen bekend zijn. Dit verbetert de behandelingsresultaten door de efficiëntie op dikke tatoeage-inkten te verhogen terwijl de gemiddelde afgegeven energie verlaagd wordt.

De werking van de Discovery Pico-laser

De nieuwe Discovery Pico-laser behaalt uitstekende resultaten wat betreft het verwijderen van tatoeages en onschadelijke pigmentvlekken. Het apparaat levert over een zeer korte periode krachtige pulsen waarmee de huidpigmenten worden vernietigd.

Vervolgens worden de gefragmenteerde pigmenten in de weken na de behandeling geleidelijk door het lichaam opgenomen en afgevoerd.

De Discovery Pico-Laser past zich aan het huidtype aan, evenals aan de diepte en het pigment van de tatoeage. De Laser behandelt met succes complexe gevallen en vermijdt het risico van hypopigmentatie of de vorming van atrofisch weefsel.

Het verloop van een behandeling

De arts begint met een plaatselijke verdoving van het te behandelen gebied voor meer comfort. De verdoving gebeurt via een injectie omdat dit sterker en effectiever is dan een verdovende zalf. Als de patiënt echter de voorkeur geeft aan een verdovende zalf, dan is dit mogelijk.

De arts stelt vervolgens de laser in volgens de te behandelen indicatie en het huidtype van de patiënt (lichte of donkere huid). We adviseren om na de behandeling een ​​herstellende zalf in een dikke laag aan te brengen om de genezing van de huid te versnellen.

Een behandeling duurt in het algemeen tussen de tien tot twintig minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de tatoeage. Het duurt gemiddeld 6 tot 8 sessies met een tussenpoos van 6 weken om een goed resultaat te verkrijgen.

De Nd:YAG Pico-laser

Deze laser, van DEKA Laboratories, is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van patiënten die veilige en gecontroleerde behandelingen en doeltreffende resultaten eisen.

Een Nd:YAG-laserstraal met dubbele golflengte heeft een bestraling van zowel 1064 nm als 532 nm. Met deze functie kan de arts in Picoseconden werken, tot 800 mJ aan energie en tot 1,8 GW aan vermogen.

De Q-Switched Ruby Laser

De Q-Switched Ruby breidt het aantal te verwijderen kleuren uit. Het is de meest effectieve laser voor de behandeling van blauwe en groene inkten. Dankzij de zeer hoge pulsenergie die door het apparaat wordt geleverd, worden de inktmoleculen afgebroken.  

De kleurdeeltjes die door deze laser worden behandeld, reageren erg goed op de pulsen in nanoseconden.

De Lazeo-klinieken bieden patiënten een veilig behandelprotocol voor het verwijderen van een tatoeage. Het risico op littekens of depigmentatie is zeer laag.

Een brede toepassing:

Discovery Pico Plus is een veelzijdige laser die voor verschillende indicaties geschikt is:

  • Het verwijderen van alle kleuren tatoeages, behalve geel.
  • Het verwijderen van bruine huidvlekken, zelfs de lichtste (lentigo, sproetjes, enz.).
  • Het behandelen van littekens (behalve keloïden) en acnelittekens.
  • Het verwijderen van vasculaire laesies (moedervlek, spataderen, angioom, enz.).
  • Belangrijk: wij behandelen geen gezichtsdelen (wenkbrauwen, lippen, enz.). Het risico van depigmentatie is in deze zone inderdaad aanwezig.

Geschikt voor huidtypes I t/m VI.

Alle soorten tatoeages

Discovery PICO kan verschillende tatoeage-kleuren, oppervlakkige en diep gepigmenteerde laesies behandelen en kan met de Q-Switched emissiemodi gecombineerd worden. Een ander bijzonder kenmerk van deze laser is de fotothermische modus die verschillende huidverjongingsbehandelingen aan kan bieden.

Een paar belangrijke regels voor een optimaal resultaat:

Het is noodzakelijk om blootstelling aan de zon voor, tijdens en na de behandeling te vermijden. Bij voorkeur plannen we de sessies tijdens de winterperiode. 

Het is belangrijk om de arts in te lichten over uw lopende medische behandelingen voordat u met het verwijderen van de tatoeage begint. Medicijnen kunnen namelijk een contra-indicatie vormen voor de behandeling. Dit is tijdens de eerste informatieve medische consultatie bij Lazeo te bespreken.

Het vervolg en de resultaten van de behandeling

De laser behoudt de opperhuid, de bovenste laag van de huid, en laat geen littekens achter. Zodra de tatoeage is verdwenen, is het behandelde gebied egaal en vertoont het geen sporen.

De resultaten van de behandeling en de indicaties zijn afhankelijk van verschillende factoren: type tatoeage, kleur, pigmentdichtheid, grootte enz.

Deze behandeling kan kleine korstjes in het behandelde gebied veroorzaken die enkele dagen na de laserbehandeling verschijnen. Ze verdwijnen binnen tien dagen en laten geen littekens achter. Dit is een normale reactie van de huid. We adviseren om een ​​door de arts voorgeschreven herstellende zalf aan te brengen om het behandelde gebied te verzachten.

Een donkere huid wordt tijdens de behandeling gedepigmenteerd en heeft twee maanden na de behandeling weer zijn oorspronkelijke kleur.

Voor en na het verwijderen van een tatoeage

Richtprijzen van de behandeling

De indicatieve prijs voor het verwijderen van een tatoeage is vanaf € 60 per behandeling. De prijs hangt af van de grootte van de tatoeage, de complexiteit en de gebruikte inkt.

Voor een definitieve offerte is een intake-gesprek met ons medisch team noodzakelijk. Wenst u een tatoeage te laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste consultatie, het is gratis!

Veelgestelde vragen

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg