4.79/5 sur 605 avis
Behandeling

Verjonging van de handen

Net als het aangezicht zijn ook uw handen onderhevig aan de grillen van de tijd en gaan ze meer rimpelen, waarbij de aderen steeds zichtbaarder worden. Hoe vindt u snel de handen van een jonge vrouw terug?

In de esthetische geneeskunde bestaan er snelle, pijnloze en doeltreffende behandelingen om uw handen er perfect uit te laten zien.

Er zijn drie essentiële behandelingen mogelijk:

  1. Behandeling via een injectie met hyaluronzuur
  2. Behandeling via skinboosters
  3. Fraxel-behandeling

Het volume van de handen vullen: fillers met volumegevend hyaluronzuur

Hyaluronzuurfillers worden gebruikt om de volumes van de handrug te behandelen. Het doel is om stevige handen terug te krijgen en de ontsierende holtes van de handrug, evenals die van de interdigitale ruimtes te vullen.

De voordelen van deze behandeling bestaan uit het zorgen van meer volume op de handrug (door de plooien weg te werken) en de uitstekende aderen en pezen te verbergen. Bovendien is het een snelle, bijna pijnloze behandeling die geen enkel litteken achterlaat.

Eén enkele behandeling van verknoopt hyaluronzuur op de rug van de handen heeft tot doel ontsierende holtes op te vullen en aderen en pezen te verbergen.

Let op, we wijzen u op dit belangrijke punt: injecties zijn onmogelijk op een gebruinde huid, bovendien kunt u zich 3 weken voor en na de behandeling niet aan de zon blootstellen.

ah_mains_av_ap

Hoe gaat een behandeling met injecties in zijn werk?

Zorg ervoor dat u vóór de behandeling geen aspirine gebruikt. Ter voorbereiding brengt de arts een uur voor de afspraak, onder plastic, een verdovende crème aan. Na een goede reiniging van de handen dient de arts 3 tot 4 bolussen hyaluronzuur (injecties) toe, ter hoogte van de ruimtes tussen de botjes waar de holtes zich bevinden. Daarna volgt een stevige massage om het hyaluronzuur gelijkmatig op de handrug te verdelen. Dit hele proces is pijnloos. Er zijn bijwerkingen mogelijk, maar ze zijn van korte duur. Na elke injectie kunnen blauwe plekken ontstaan, al dan niet in combinatie met een zwelling en een branderig gevoel.

De contra-indicaties voor deze behandeling zijn: mensen die allergisch zijn voor xylocaïne of een van de bestanddelen daarvan, die bloedverdunners slikken, diabetici, mensen die gewrichtsaandoeningen hebben, die lijden aan een langdurige auto-immuunziekte of C-therapie, of die een infectie op deze plek hebben.

De resultaten zijn onmiddellijk. U zult weer een gladde huid krijgen, dankzij de opvulling ter hoogte van de holte van de handrug.

Deze zeer snelle handeling die ongeveer twintig minuten duurt en met een effect van ongeveer 18 maanden, behoeft een controlebehandeling na 15 dagen.

Mesotherapie-injecties met hyaluronzuur herstellen en hydrateren de huid. Mesotherapie is een injectietechniek die de elasticiteit en tonus van de huid verbetert en ruwheid vermindert. We raden aan om eenmaal per jaar gemiddeld 2 behandelingen met een tussenpoos van 15 dagen te combineren met een onderhoudsbehandeling.

Voor de behandeling: vermijd aspirine en breng een uur voor de behandeling een verdovende crème aan. Na een goede reiniging van de handen, injecteert de arts hyaluronzuur door mesotherapie, ter hoogte van de ruimtes tussen de botjes, waar zich de holtes bevinden. Hij of zij masseert vervolgens uw handen om het hyaluronzuur gelijkmatig op de handrug aan te brengen.

Zoals na elke injectie kunnen eventueel blauwe plekken verschijnen die gepaard gaan met een zwelling en een branderig gevoel. Dit alles is niet ernstig en verdwijnt binnen een paar dagen.

De belangrijkste contra-indicaties zijn: allergieën voor xylocaïne of voor een van de bestanddelen daarvan, mensen die bloedverdunners gebruiken, mensen die lijden aan een auto-immuunziekte of die een lokale infectie hebben.

Prijs: € 800 voor beide handen

De Fraxel-behandeling

De Fraxel-behandeling is een behandeling in de esthetische geneeskunde om ouderdomsvlekken en andere pigmentafwijkingen op de handen te behandelen en te verwijderen.

De functie van de Fraxel-laser is om de huid diepgaand te regenereren en aan de oppervlakte te vernieuwen.

Het doel is om de CO2-laser te vervangen die vroeger een schurend effect op de huid had door deze te verhitten en langdurige en zeer pijnlijke bijwerkingen veroorzaakte (verbranding van de huid, lekken, rode vlekjes gedurende enkele weken, zelfs enkele maanden, korsten, en dus een risico van onvermijdelijke sociale uitsluiting).

Het principe is eenvoudig: in plaats van de huid in één behandeling te schuren zoals bij CO2, wordt slechts 25% per keer behandeld, in de vorm van microstipjes die verdeeld worden over het hele aangezicht. De microscopische effecten van de laserstraal dringen door in de lederhuid zonder de opperhuid te beschadigen.

Het doel van de Fraxel is om kraaienpootjes en rimpels glad te strijken, littekens en donkere vlekken te verminderen en de textuur van de huid te verfijnen.

Met deze nieuwe Fraxel-laser is er geen sociale uitsluiting, alleen een groot zonnebrandeffect en oedeem, die gemakkelijk gecamoufleerd kunnen worden door make-up.

Bovendien is het geschikt voor alle huidtypes, ongeacht hun kleur, en op alle delen van het aangezicht en lichaam.

U kunt uw behandelingen in elk seizoen inplannen, ook in de zomer.

U dient 4 sessies te voorzien voor een volledige behandeling, met een tussenpoos van ten minste 15 dagen.

De kosten van de behandeling bedragen € 500.

De zon dient gedurende de behandeling te worden vermeden. De behandelde zones dienen vervolgens te worden beschermd met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Verdoving is niet nodig, u brengt gewoonweg een uur van tevoren een verdovende crème in een dikke laag aan om de huid te verdoven.

Vervolgens gaat de laser met een handstuk over de geselecteerde zones, waarbij hij in totaal 4 bewegingen maakt, tweemaal verticaal en dan tweemaal horizontaal, om een ​​raster te maken.

De behandeling met de laser is behoorlijk pijnlijk en hoe groter de intensiteit, hoe erger de pijn.

Sommige patiënten gaan zelfs zo ver dat ze vragen om onderbreking van de behandeling omdat de pijn voor hen ondraaglijk is, maar iedere persoon heeft zijn eigen pijngrens.

We voelen een branderig gevoel, gekoppeld aan een warm gevoel dat de arts onmiddellijk verzacht door koude lucht toe te dienen.

Aan het einde van de behandeling is het aangezicht rood, met een verhit gevoel, en is de huid gezwollen, waardoor ze er meteen voller uitziet.

Bij sommige mensen kan zelfs een zwelling optreden.
U kunt onmiddellijk na de behandeling make-up aanbrengen als u weer aan het werk gaat.
Om de brandwond door de laser te kalmeren, kunt u uw aangezicht met een nevel besproeien met mineraalwater. De daarop volgende dagen brengt u zeer regelmatig een hydraterende en herstellende crème aan. De rode vlekjes vervagen min of meer snel, afhankelijk van het type huid en de intensiteit van de laser, het kan zelfs zijn dat u gedurende enkele dagen gaat vervellen.

Onder de contra-indicaties voor deze behandeling, mogen zwangere vrouwen, de huid met zonnebrand, de huid met een neiging tot keloïden, personen die op dit moment Roaccutane nemen, die lijden aan bacteriologische of virale ziekten, allergieën voor plaatselijke verdovingsmiddelen, deze behandeling niet ondergaan.

De Fraxel-laser werkt in op diffuse rimpels, een verbetering van het reliëf van de huid en een vermindering van vlekken en rode vlekjes in de zone van de rug van de handen.

De verbetering is zichtbaar vanaf het einde van de eerste week na elke behandeling.

De resultaten verschillen echter sterk van persoon tot persoon en hoewel sommige mensen tevreden zijn met de Fraxel-laser, zien anderen geen merkbare verbetering.

Onze centra
Eerste gratis consult offerte !
Maak een afspraak in een van onze centra

RESERVEER UW EERSTE GRATIS CONSULT

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg