Behoeften

Grove poriën

De poriën laten de huid ademen. Ze raken verzadigd met talg en kunnen verstopt raken, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan. Droge of dode huidcellen, overtollig talg, make-up, zweten en vuil zijn veelvoorkomende oorzaken, maar het kan ook erger worden bij hitte en stress. Sommige mensen hebben ook van nature grotere poriën.

Ze zijn vaak zichtbaar op de T-zone, zitten op de neusvleugels, de kin en het voorhoofd. We zien ze vaker bij mensen met een vette huid, hoewel ze ook kunnen verschijnen op een gemengde of droge huid. Hoewel puistjes in de loop der jaren vaak verdwijnen, is dit helaas niet het geval bij grove poriën, die jaar na jaar groter worden.

De oorzaak van grove poriën

Poriën zijn essentieel voor een gezonde huid en zorgen voor de uitscheiding van talg en zweet. Wanneer de huid echter vettig is, verwijden ze zich soms door de ophoping van dode cellen, wat leidt tot andere onzuiverheden.

Poriën zetten uit om verschillende redenen:

Zon: Door elastine- en collageenvezels te beschadigen, verhogen uv A- en uv B-stralen de uitzetting van de poriën. De zon verdikt de opperhuid en stimuleert de talgklieren die overtollig talg produceren.

Tabak: Zorg voor een gezonde levensstijl door tabak te beperken. De nicotine die in sigaretten aanwezig is, heeft inderdaad invloed op het hyaluronzuur dat in de huid aanwezig is en dat zorgt dat ze goed wordt gehydrateerd.

Voeding: Vette voedingsmiddelen hebben een directe invloed op de schoonheid van de huid. Om overtollig talg te beperken, wordt aanbevolen om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan fruit en groenten.

Fruit zoals mango’s, papaja’s, ananassen en citrusvruchten zitten boordevol vitamine C en antioxidanten. Ze zijn uitstekend voor de goede gezondheid van de huid en laten haar goed ademen.

Grove poriën verkleinen

Peelings op basis van keratolytische fruitzuren exfoliëren en verwijderen dode cellen die de poriën verstoppen. Ze zullen helpen de poriën te verkleinen.

Mesotherapie, waarbij essentiële vitaminen en mineralen in de huid worden geïnjecteerd, doordrenkt de huidcellen met voedingsstoffen die essentieel zijn voor de aanmaak van elastine en collageen. De huid wordt dus elastischer en de poriën worden verkleind.

Ten slotte zal de niet-ablatieve fractionele laser ( zoals de Icon-laser of de Fraxel-laser) een van de huid mogelijk maken die de poriën verstevigt en verkleint zonder de huid aan te tasten.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg