Haartjes: een complex voor veel mensen.
Bij vrouwen en mannen kan haargroei een dagelijkse strijd zijn omdat het voor complexen kan zorgen. Want wanneer we last hebben van overtollige haargroei, kan dit een echt probleem worden met dagelijkse scheer- en harsbeurten.
In andere gevallen kan haargroei een echt probleem zijn als het gaat om ingegroeide haartjes na het scheren en het risico op infecties of cysten! Daarom is het voor hen belangrijk om permanent van deze risicovolle haartjes af te komen.
De dichtheid van de haartjes varieert van persoon tot persoon en wordt sterk beïnvloed door bepaalde factoren:
- Erfelijkheid
- Etniciteit (een brunette heeft meer kans om veel behaarder te zijn dan een blonde vrouw of een vrouw met zwart haar)
- Hormonale schommelingen (haargroei begint in de puberteit en wordt verstoord tijdens de menopauze, met de groei van geïsoleerde haartjes op het gezicht, bijvoorbeeld. Het slikken van mannelijke hormonen stimuleert de haargroei)
Het haartje en zijn levenscyclus:
Een haartje is een soort staafje dat zich onder de huid vormt en naar buiten komt door de folliculaire poriën die met duizenden op het huidoppervlak aanwezig zijn. Het kan verschillende kleuren, grootten en vormen hebben (krullend, steil…), afhankelijk van de etniciteit van het individu. De haartjes zijn min of meer geconcentreerd op het lichaam en het gezicht, afhankelijk van het individu en de zone.
Bij vrouwen zijn ze vooral aanwezig op:
- Het schaambeen
- De kuiten
- De oksels
Bij mannen zijn ze vooral aanwezig op:
- Het gezicht (baard)
- Het bovenlijf
- Het schaambeen
- De hele benen
- De rug
- De armen
Mannen hebben veel meer haargroei dan vrouwen omdat ze hormonen ontwikkelen die de haargroei stimuleren.
Het haartje wordt gevormd in de haarbol 1,5 mm diep onder de huid in de lederhuid. In de haarbol worden de wortel en de matrix van het haartje gevormd.
Het haartje groeit min of meer snel, afhankelijk van elke persoon, maar heeft een levenscyclus die voor iedereen geldt en die verdeeld is in 3 zeer specifieke fasen:
- De anagene fase: dit is de periode van vorming en groei van het haartje waarin de concentratie van melanine wordt bepaald.
- De catagene fase: dit is de stabiele periode van het haartje dat de groei stopt.
- De telogene fase: dit is de periode van ouderdom en afsterven van het haartje. Het valt uit en maakt plaats voor een nieuw haartje.
Hoe kunnen we permanent van lichaamshaar afkomen?
Er bestaan verschillende methoden om lichaamshaar te verwijderen, zoals scheermesjes en harsen. Maar deze methoden maken het niet mogelijk om ze permanent te verwijderen.
Dus om voor eens en voor altijd een einde te maken aan het haar, of om het haar gewoon lichter te maken, raden we het volgende aan:
Laserontharing: deze onfeilbare methode verwijdert geleidelijk haar in 5 tot 8 behandelingen voor lichaamshaar en in 7 tot 8 behandelingen voor donshaar. Onze ontharingsapparaten zijn geschikt voor alle huidtypes (huidskleur) maar niet voor lichte haartjes.
Bij Lazeo krijgt u een gratis informatieve consultatie om alles te weten te komen over laserontharing.