4.79/5 sur 605 avis
Behoeften

Huidverslapping

Waarom verslapt de huid?

Hoe ouder we worden, hoe meer de huid lijdt onder de grillen van de tijd. Pigmentvlekjes, rimpels, donkere kringen, cellulitis… niemand is immuun voor deze huidimperfecties, tekenen van natuurlijke veroudering.

Of het nu op het gezicht of op het lichaam is, de huid gaat rimpelen, verschrompelt en verslapt! Huidverslapping is dus een onomkeerbaar fenomeen, maar kan ook om andere redenen op elke leeftijd voorkomen.

Er bestaan drie soorten huidverslapping:

Verslapping door een jojo-effect van diëten of door een zwangerschap: de elastische vezels rekken uit naarmate u zwaarder wordt. Door plotseling af te vallen, krijgt de verslapte huid geleidelijk haar stevigheid terug maar er kunnen sporen achterblijven.

Huidverslapping door zwaar gewichtsverlies na een lange periode van overgewicht: omdat de elastische vezels gewend zijn geraakt aan dit langdurig uitrekken van de huid, kan er bij het afvallen sprake zijn van huidoverschot. Dit soort huidverslapping kan alleen worden behandeld door een chirurgische ingreep zoals bijvoorbeeld een lift.

Verslapping door veroudering: de elastinevezels, die verantwoordelijk zijn voor een goede instandhouding en stevigheid van de huid, worden steeds schaarser naarmate we ouder worden omdat het lichaam langzamer werkt. Hetzelfde geldt voor de aanmaak van collageen, een factor die ook essentieel is voor de goede kwaliteit van de huid.

 • Huidverslapping als gevolg van ouderdom verschijnt na onze vijftigste verjaardag en kan door bepaalde factoren verergeren:
 • De menopauze: vanwege de effecten op hormonen droogt de menopauze de huid uit en accentueert ze de verslapping ervan.
 • Tabak
 • De zon: de zon is zeer destructief, ze droogt de huid uit en doodt de eiwitten en zuren die zorgen voor een jeugdige uitstraling.
 • Het effect van de zwaartekracht accentueert huidverslapping

Naarmate we ouder worden, rimpelt het aangezicht, verliest het aan volume (jukbeenderen, slapen, enz.) en verzakt het. Door huidverslapping verliest het aangezicht zijn gebruikelijke vorm en al zijn schoonheid.

De zones die worden aangetast door huidverslapping zijn:

 • De gezichtscontour / het onderste gedeelte van de wangen
 • De hals
 • Het afgaande deel van de wenkbrauwen
 • De jukbeenderen
 • De bovenste oogleden
 • De armen
 • De borsten
 • De onderbuik
 • De binnenkant van de dijen
 • De billen

Wat zijn de oplossingen om huidverslapping in het aangezicht te bestrijden?

Er bestaan ​​verschillende oplossingen in de esthetische geneeskunde om de huid doeltreffend te verstevigen, te versterken en te verjongen:

De Ultraformer: dit is de superster onder de behandelingen op vlak van huidverslapping. De Ultraformer maakt gebruik van gerichte ultrasounds om de aanmaak van collageen te stimuleren. Deze ultrasounds werken in op fibroblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit van de huid. Deze ultrasounds worden meer dan 2 cm onder de lederhuid afgegeven en maken de huid strakker en zachter.  Deze technologie is een waar alternatief voor chirurgische lifting, voor met name het gezicht, de hals en het decolleté. Deze behandeling wordt uitgevoerd in 3 sessies, telkens met een tussenpoos van een maand.

Het gemedicaliseerde verjongingsprotocol: dit zeer uitgebreide protocol verjongt doeltreffend het aangezicht. Het biedt een Ultraformer-behandeling om de huid te verstevigen, injecties met hyaluronzuur om rimpels op te vullen en een draadlift om de vorm van het aangezicht opnieuw te definiëren.

Net als het aangezicht heeft ook het lichaam te maken met de gevolgen van ouderdom en dan vooral huidverslapping. De huid wordt zachter en verzakt. Huidverslapping kan ook worden veroorzaakt door een grote verandering in het lichaam, zoals een jojo-effect door diëten of zwaar gewichtsverlies.

Medische behandelingen die een slappe huid van het lichaam bestrijden zijn:

De Ultraformer: dankzij gerichte ultrasounds stimuleert het apparaat de aanmaak van collageen. Door het te behandelen gebied te verwarmen, zal het lichaam collageen produceren,wat nodig is om de huid te verstevigen en te verjongen. Deze behandeling wordt uitgevoerd in 3 sessies, met telkens een tussenpoos van een maand. Het collageen wordt enkele maanden na de behandelingen nog steeds gestimuleerd en de effecten blijven meerdere jaren bestaan.

Draadlift met een regenererende werking: deze nieuwe generatie draden zijn uitgerust met bidirectionele minikegeltjes die de huid strakker maken en volumineus glycolzuur verspreiden wanneer het wordt geabsorbeerd. De effecten zijn natuurlijk en blijven meerdere jaren bestaan.

EMSculpt®: de EMSculpt is een revolutionaire behandeling gericht op het versterken van de buik en de billen. In feite staat elke EMSculpt-abehandeling gelijk aan 20.000 spiercontracties. Zo staan ​​4 behandelingen gelijk aan 6 maanden intensief sporten. Veel mensen klagen over de slappe huid van hun buik, in het bijzonder vrouwen die tijdens hun leven zijn bevallen. De EMSculpt® zal de buikgordel voor altijd verstevigen. Ook zal het apparaat de billen vorm geven en de slappe huid verminderen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg