4.79/5 sur 605 avis
Behoeften

Rimpels in het aangezicht – oplossingen voor verjonging zonder operatie

Hoe ontstaan rimpels?

Naarmate we ouder worden, merken we dat de huid rimpelt, verschrompelt en vervaagt. Het begint allemaal vanaf uw dertigste met de eerste uitdrukkingslijntjes die zich vormen in de zones van het aangezicht waar de spieren het meest actief zijn. Vervolgens worden de rimpels dieper en vermenigvuldigen ze zich: dit zijn dermale barsten.

Om het ontstaan van rimpels te begrijpen, moeten we eerst begrijpen hoe de huid werkt. De huid bestaat namelijk uit drie hoofdlagen:

De opperhuid: de zichtbare laag van de huid die de spieren beschermt

De lederhuid: de belangrijkste laag van de huid, die voor de voeding zorgt. Ze bevat alle elementen die nodig zijn voor het onderhoud, de hydratatie en de kwaliteit ervan: bloedvaten, lymfe en vezels. Collageen- en elastinevezels zijn ook aanwezig in de lederhuid en helpen om de huid jeugdig en stevig te houden.

De hypodermis: dit is de vette laag van de huid die in direct contact staat met de spieren.

De belangrijkste rimpels in het aangezicht zijn:

 • De nasolabiale plooien
 • De marionetplooien
 • De rimpels rond de lippen
 • De kraaienpootjes
 • De fronsrimpel
 • De voorhoofdsrimpels

Naarmate we ouder worden, vertraagt het lichaam de productie van collageen, hyaluronzuur en elastinevezels, wat een directe invloed heeft op de kwaliteit van de huid. Hoe minder voedingsstoffen en vrije radicalen nodig zijn, hoe minder de huid zichzelf zal onderhouden en hoe sneller ze zal verslechteren.

We constateren dus wanneer we ouder worden:

 • de vorming van rimpels
 • Pigmentvlekjes
 • Uitdroging en het fijner worden van de huid
 • Huidverslapping

Andere factoren verergeren de vorming van rimpels:

 • Menopauze
 • Roken
 • De zon
 • Ongezonde levensstijl (bv. make-up ’s avonds niet verwijderen of ongezonde voeding)
 • Stress
 • Vervuiling

Hoe kunnen rimpels in het aangezicht worden verminderd?

In onze kliniek bieden wij veilige en doeltreffende behandelingen aan die aanvullend kunnen worden toegepast

Hyaluronzuurinjecties: Hyaluronzuur, dat reeds in ons lichaam aanwezig is, is een zeer belangrijke vochtinbrengende stof om de huid jong te houden. Hyaluronzuur wordt voornamelijk gebruikt in het onderste gedeelte van het aangezicht. Door het in te spuiten, zal het een volumineus effect hebben en de rimpel opvullen. De hydraterende en volumegevende werking houdt tot ongeveer een jaar aan.

Botoxinjecties: Botulinumtoxine heeft een gladmakend effect op de geïnjecteerde zone. Het zal de spier bevriezen om de vorming van de rimpel te voorkomen. Het wordt voornamelijk gebruikt op het bovenste gedeelte van het aangezicht en het effect houdt ongeveer 1 jaar aan.

Antiaging peelings: Er zijn verschillende gradaties in peelings. Voor dit type indicatie zal de arts een peeling aanraden die sterk genoeg is om een gladstrijkend effect op het aangezicht te hebben. Het gebruikte zuur zal de huid irriteren en gedurende een paar dagen doen vervellen, waardoor een gloednieuwe tweede huid achterblijft!

De Hydrafacial-behandeling: Dit is een vochtinbrengende behandeling die de huid onmiddellijk laat stralen. De verschillende toegepaste producten en de 4 stappen van de behandeling maken de huidtextuur gladder en zachter. Rimpels worden weggevaagd en de huid ziet er jonger uit. Uiteraard moet de behandeling elke maand herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Regenererende draadlift: Deze nieuwe generatie draadlift heeft een dubbele werking op het aangezicht. Uitgerust met bidirectionele minikegeltjes, zullen zij de huid gedurende verscheidene jaren pijnloos verstrakken. Het glycolzuur in de draden zal zich verspreiden om de zone opnieuw vorm te geven, terwijl de draden worden geresorbeerd.

De Fraxel-laser: De Fraxel-laser wordt gebruikt voor verschillende indicaties, zoals puistjes of littekens, en heeft een gladstrijkend effect op de aangezichtshuid. Door het toedienen van kleine laserstralen zal het een afschilfering van de huid en een cellulaire regeneratie teweegbrengen. Collageen wordt gestimuleerd en dit zal enkele maanden duren. De huid zal mooier en duidelijk verjongd zijn.

De gefractioneerde CO2-laser: Deze laser werkt zoals de Fraxel-laser en geeft dezelfde resultaten, behalve dat hij kooldioxide-inslagen afgeeft en agressiever is.

Het medisch verjongingsprotocol: Dit medische programma is bedoeld om het aangezicht in zijn geheel te verjongen. Het omvat hyaluronzuurinjecties om rimpels weg te werken, een Ultraformer-behandeling om de huid strakker te maken en het gebruik van draadlift om het aangezicht een nieuwe vorm te geven.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg