4.79/5 sur 601 avis
Behoeften

Striae

Wat zijn striae?

Striae zijn littekens die erg ontsieren. Ze bevinden zich op specifieke delen van het lichaam en vormen de grootste vijand van vrouwen. Striae zien er draderig uit en lijken op een roze/paars wegennet dat dezelfde kant op gaat. Ze zien eruit als scheurtjes. Wanneer ze een permanent litteken vormen en onbehandeld zijn, worden ze wit. Dan zijn ze bijzonder moeilijk te verwijderen. Bovendien zijn ze gemiddeld veel groter dan de basislittekens en worden ze niet veroorzaakt door een externe factor (letsel).

Striae worden veroorzaakt door een abnormale rekking van de huid met gebroken elastinevezels en collageen, factoren die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Met andere woorden, het lichaam heeft niet genoeg elastische vezels en collageen aangemaakt om de huid in goede conditie te houden toen ze overbelast was: er is een onevenwicht dat deze huidscheurtjes veroorzaakt.

Striae bevinden zich op specifieke plaatsen op het lichaam waar de huidvervorming groter is dan elders:

  • De heupen
  • De billen
  • De borsten
  • De rug
  • De buik
  • De dijen
  • De armen

De belangrijkste oorzaken van striae:

Forse gewichtstoename: naarmate u zwaarder wordt, rekt de huid uit op de plaatsen waar het vet zich afzet. Striae verschijnen meestal op de buik, billen, heupen, dijen, armen en borsten. Al deze zones zijn bijzonder vatbaar voor gewichtstoename.

Puberteit bij mannen: dit soort striae verschijnen in de tienerjaren. Wanneer u snel groeit, zal de huid van het lichaam abnormaal gaan vervormen en striae creëren, voornamelijk op de rug.

Puberteit bij vrouwen: dit soort striae komt ook voor in de tienerjaren. Als een tienermeisje vrouw wordt, ondergaat zij snelle lichamelijke veranderingen, zoals de groei van borsten, de vergroting van het bekken en de vorming van de billen. Door snelle groei kunnen er zich in deze zones striae vormen.

Genetica: sommige huidtypes zijn kwetsbaarder dan andere en lopen daarom meer risico op striae. De risicohuid kan erfelijk zijn.

Hoe komen we van striae af?

Het is vrij moeilijk en tijdrovend om striae te behandelen zonder toevlucht te nemen tot cosmetische geneeskunde. Het is des te ingewikkelder als de striae littekens hebben gevormd en wit worden. Er zijn min of meer doeltreffende crèmes voor jonge roze/paarse huidstriemen die nog geen litteken gevormd hebben.

Anti-striae protocol 1: Dit programma van 12 weken is bedoeld voor roze/paarse striae die nog geen litteken hebben gevormd. Het bestaat uit een behandeling van 3 peelingsessies om de huid te irriteren en de vorming van nieuwe huid te stimuleren. Vervolgens een behandeling van 12 sessies met led-licht, waarbij de voordelen van infrarood worden gebruikt om de beschadigde huid te herstellen en zo striae te vervagen.

Anti-striae protocol 2: Dit programma van 4 maanden is bedoeld voor witte striae. Hierbij is een litteken gevormd dat moeilijker te verwijderen is. Dit protocol biedt dan ook 1 keer per maand 4 behandelingen met de Fraxel-laser. Deze vrij krachtige laser zendt gefractioneerde laserstralen op het te behandelen gebied. De huid zal gaan vervellen en plaatsmaken voor een tweede huid zonder striae.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg