4.81/5 sur 507 avis
Behoeften

Verslapping van de oogleden

Hangende oogleden: een last voor de oogopslag

De blik is een van de belangrijkste elementen van het gezicht. Ogen weerspiegelen iemands ziel en persoonlijkheid. De blik speelt een zeer belangrijke rol bij verleiding, daarom is het belangrijk om deze te behouden. Een mooie blik is jong, vrij van rimpels en vooral boordevol vitaliteit. Zo zorgen hangende bovenste oogleden voor verlies aan tonus en uitstraling van de blik.

Na verloop van tijd hebben de effecten van de zwaartekracht en de natuurlijke verslapping van de huid als gevolg van veroudering van de huid de neiging om bepaalde delen van het gezicht, zoals de oogleden, te laten verzakken. Bovendien versterkt het doorhangen van het afgaande deel van de wenkbrauwen het verslappen van de oogleden.
Hangende oogleden maken de blik duidelijk verdrietig, moe en oud, en geven de indruk dat de persoon huilt. Zowel voor een kokette vrouw als een zakenman kan dit zorgen voor complexen, omdat ze bezorgd zijn over hun imago in de samenleving.

Waarom gaan de bovenste oogleden hangen?

Hangende oogleden zijn voornamelijk te wijten aan huidverslapping. Dat is een natuurlijk verschijnsel en wordt veroorzaakt door veroudering van de huid.

De voedende cellen, die verantwoordelijk zijn voor de goede kwaliteit van de huid, worden steeds zeldzamer:

 • collageen: het belangrijkste eiwit dat verantwoordelijk is voor de jeugdigheid van de huid
 • talg: vetafscheiding die de huid voedt en hydrateert
 • hyaluronzuur: zuur geproduceerd door het lichaam dat de huid hydrateert en behoudt
 • elastinevezels: vezels die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van de huid

Zo verliest de huid haar jeugdigheid, tonus en elasticiteit. Ze wordt steeds minder stevig.

Externe en natuurlijke factoren die de huid diep in de lederhuid aantasten, verergeren ook deze huidverslapping:

 • De effecten van de zwaartekracht die huidverslapping versterken
 • De zon vanwege uv-stralen die de cellen vernietigen die verantwoordelijk zijn voor het gezond houden van de huid
 • Tabak die de huid aantast
 • Vervuiling die de huid aantast
 • De menopauze door een daling van de hormonen die nadelige gevolgen voor de huid hebben
 • Een slechte levensstijl die de huid vermoeit (bijv. Make-up)

Wat zijn de oplossingen voor hangende oogleden?

Er bestaan verschillende medische behandelingen die het uiterlijk aanzienlijk kunnen verjongen en huidverslapping van de oogleden kunnen bestrijden.

Onderstaande behandelingen kunnen complementair zijn:

 • Thermage: thermage is een ingrijpende behandeling op basis van radiofrequentie die in één keer wordt gedaan. Door de zone rond de oogleden te behandelen, stimuleert de radiofrequentie de aanmaak van collageen en verstevigt ze de huid. De oogleden zullen onmiddellijk gelift worden.
 • Botox: door botulinumtoxine tussen het bovenste ooglid en het afgaande gedeelte van de wenkbrauwen te injecteren, zal de botox de spier bevriezen en de wenkbrauwen rechttrekken. De oogopslag is verfrist en het vermindert het effect van hangende oogleden.
 • Draadlift met regenererende werking: dankzij hun bidirectionele minikegeltjes zullen de draden zich hechten aan het onderhuidse weefsel en de huid in de loop van de tijd aanspannen. Zo worden de oogleden aangespannen en rechtgetrokken.
 • Het oogverjongingsprotocol: dit protocol is opgebouwd uit verschillende doeltreffende en complementaire behandelingen voor hangende oogleden en andere indicaties. Het biedt botox-injecties om het afgaande gedeelte van de wenkbrauwen recht te trekken en kraaienpootjes uit te wissen, hyaluronzuur-injecties om donkere kringen en groeven op te vullen en de jukbeenderen opnieuw vorm te geven.

Dit soort behandelingen zijn vooral doeltreffend op oogleden met lichte huidverslapping. Voor zeer hangende oogleden met overtollige huid die bij sommige mensen zelfs het zicht kunnen belemmeren, kan alleen een chirurgische ingreep, die ooglidcorrectie wordt genoemd, dit verhelpen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg