4.79/5 sur 601 avis

Botox: stop vooroordelen

STOP vooroordeel: botox.  Jullie hebben allemaal het beeld van de mislukkingen van sommige beroemdheden, het volume in overvloed en de niet-bestaande gezichtsuitdrukkingen. Toch is dit beeld van botox volledig verkeerd. Het is een behandeling die wordt gebruikt om expressielijnen te verminderen, zoals rimpels rond de ogen, tussen de wenkbrauwen en voorhoofdsrimpels.  

Wat is botox?

Een stukje geschiedenis… Botox werd ontdekt in de negentiende eeuw en gebruikt voor medische doeleinden. Vooral om scheelzien bij kinderen of herhaalde verstrakking van het gezicht te behandelen. In 1980 werd botulinetoxine ook gebruikt voor esthetische en cosmetische doeleinden. 

En vandaag… Inderdaad, botulinetoxine wordt gebruikt in lokale injecties bij lage doses en blokkeert de werking van de neuromediator die verantwoordelijk is voor de samentrekking van de spier, waardoor de rimpel als gevolg van deze contractie afneemt.

Botulinetoxine wordt voornamelijk gebruikt op de bovenste delen van het gezicht: voorhoofd, leeuwenrimpel. Minder bekend, maar toch effectief, botox heeft grote effecten tegen overmatig zweten (hyperhidrose). Direct geïnjecteerd in het oppervlak van de oksels, werkt het in op de zweetklieren en onderdrukt het overmatig zweten.

Waarom faalde het bij anderen?

Wanneer botox-procedures verkeerd worden uitgevoerd, kunnen er complicaties en bijwerkingen die voor een lelijk resultaat zorgen. Dit is de reden waarom de arts het gebaar perfect moet beheersen en buitengewoon goed getraind moet zijn in de anatomie van de spieren.

Wees ook voorzichtig om te weten hoe ver te gaan en luister naar het advies van uw arts. Wat vreselijk schadelijk is voor dit type behandeling is de overdrijving van de geïnjecteerde hoeveelheden.

Vooropgezette ideeën over botox, laten we het taboe (en vooroordelen) doorbreken.

  • Botox voorkomt emoties omdat het het gezicht bevriest: alleen als het in een te hoge dosis wordt geïnjecteerd. Botox is handig voor het verwijderen van bepaalde rimpels. Inderdaad, de eerste dagen zal je gezicht een beetje bevroren zijn, maar na 3 dagen heb je gewoon een minder gespannen gezicht.  
  • Botox is vulgair en wordt alleen gebruikt door reality-tv-meisjes: False. In onze centra hebben we van alle leeftijden en beroepen. Mannen en vrouwen, van 25 tot 70 jaar oud.  
  • Botox doet het gezicht opzwellen: nogmaals, dit is verkeerd. Het vooroordeel van zwelling van het gezicht is niet correct. Botulinetoxine vult zich niet, maar blokkeert de productie van acetylcholine goed, wat leidt tot verlamming van de spier. Aan de andere kant zal hyaluronzuur op sommige plaatsen het volume vullen en herstellen.  

Om mogelijke complicaties te voorkomen, moet u rekening houden met de volgende contra-indicaties:

  • Sommige neuromusculaire ziekten zoals myasthenia gravis,
  • Zwangerschap en borstvoeding,
  • Overgevoeligheid voor botulinum neurotoxine A en behandeling met aminoglycosiden,
  • Recente antistollingsbehandeling,
  • Infectie van het te injecteren gebied.

En het resultaat? U kunt alleen maar tevreden zijn! Geen verjongende crèmes of Peter Pan-complexen meer. De resultaten beginnen ongeveer 3 dagen na de injectiesessie te verschijnen en stabiliseren ongeveer tien dagen later. In Lazeo-centra wordt twee weken na de injectie een controleafspraak gepland. De arts zal het verkregen resultaat controleren en of er behoefte is aan retouche. De resultaat zal ongeveer 4 tot 6 maanden duren.  

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg