4.79/5 sur 605 avis

Detox kuur: onze tips na de feesten

cure detox

U heeft genoten van de smaken van foie gras en de kerststronk tijdens uw vakantie. Om nog maar te zwijgen van de alcohol in overvloed die je dronk om al die geweldige gerechten te begeleiden. Maar je voelt dat het tijd is om weer de hand op te pakken, en kiest voor een detox kuur voor een bepaald periode. Wat moet ik doen?

Dit gaat over het voorzien van je lichaam van het voedsel dat het nodig heeft om zich te regenereren. Goed voor het spijsverteringsstelsel, de darmen en de lever, deze detox-voedingsmiddelen laten het lichaam een pauze nemen en zitten vol met gezondheidsdeugden. Merk op dat de voedingsmiddelen van de detox-kuur na elke grote maaltijd kunnen duurzaam geïntegreerd worden in uw dieet.

Door het spijsverteringsstelsel te laten rusten, leidt dit dus tot een versteviging van het lichaam. Geen gifstoffen meer door een overdaad aan vetten en suikers, na excessen (feestjes, vakantie-aperitieven …), maar wel een evenwichtige voeding.

Een detox kuur, waarvoor dient het?

Als alles goed gaat, kan ons lichaam zijn gifstoffen verwijderen, maar als het er te veel zijn, kan het dat niet meer. We voelen ons dan moe, prikkelbaar, we worden vaker ziek, we slapen slecht, we zijn gestrest en we zien er slecht uit. Het is tijd om een detox kuur te doen.

Een detox kuur zal het lichaam dus in staat stellen om zijn gifstoffen vrij te geven om “op de juiste voet te beginnen” en het lichaam enige tijd te zuiveren. De duur van een detoxkuur is variabel: tussen 1 dag en 1 week. Het is uiteraard mogelijk om tot een maand detox te gaan.

Wat te eten tijdens een detox kuur?

Ontgiften is niet vasten. Vasten leidt in feite tot de productie van gifstoffen…  Om te slagen in je detox, zijn hier enkele tips.

Geen tabak en alcohol meer. Maar ook geraffineerde suikers, rood vlees, vleeswaren, kaas en in het algemeen industriële producten. Je kunt ook kiezen voor een gluten- en lactosevrij overgangsdieet.

Drink veel! Minstens 1,5-2 liter water per dag. Je kunt ook plantaardige bouillon drinken, rijk aan minerale zouten. Dit is het moment om kruidenthee te misbruiken, maar wees voorzichtig met thee, waarvan de theïne je lichaam zou retoxificeren.

We kiezen voor natuurlijk: tijdens een detoxkuur gaan we volop groenten (bij voorkeur biologisch), fruit, aromatische kruiden eten. Dit is het moment om groenten en planten te proberen, om je lichaam op natuurlijke wijze te zuiveren en te reinigen terwijl je het lichaam een gek goed doet.

  • Om bijvoorbeeld je niersysteem te zuiveren, zijn solidagoe bladeren de ultieme oplossing! Te infuseren in 1 liter kokend water en drink 1 keer per dag gedurende 2 weken.

En tot slot, drainage: het doel is om te zweten. Dus we gaan naar de sauna of de hamam, we sporten. En als we kunnen, bieden we onszelf lymfedrainage aan. Dit is de beroemde massage die ervoor zorgt dat de bloedcirculatie zich goed kan verdelen en de lymfe afvalstoffen goed kan afvoeren.

Hoe gaan we aan de slag?

De gemoedstoestand is de eerste stap in je genezing. Probeer dus voor het eerst al een paar dagen licht te eten. Het is belangrijk om in goede omstandigheden te zijn, in een goede omgeving en psychologisch klaar te zijn om je dieet te beperken. Als het eenmaal goed is, kun je overschakelen op groenten, planten, drainage…

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg