4.81/5 sur 507 avis

Detoxkuur of detoxdieet: hoe doe je dat?

Ongeacht de tijd van het jaar is het een goed idee om je lichaam rust te gunnen en een detoxkuur te doen om je te ontdoen van allerlei uitspattingen, vooral die na de feestdagen. Daarom geven we je de sleutels om van een detoxkuur elke keer weer een succes te maken, zonder risico’s te nemen!

Wat is een detoxkuur? Wat is het doel van een detoxkuur?

Het doel van een detoxkuur is om het lichaam te ontdoen van onzuiverheden, met name zware metalen (chemische elementen die giftig zijn voor het lichaam), om het beter te laten functioneren door een goede bloedcirculatie te herstellen. Deze methode wordt niet beschouwd als een dieet, maar eerder als een manier om het lichaam weer in balans te brengen en een rijk, gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon aan te nemen. Kortom, het is een geweldige manier om het lichaam te ontdoen van gifstoffen, nieuwe energie op te doen, weer energie te krijgen en tegelijkertijd een beetje gewicht te verliezen.

Hoe lang duurt een detoxkuur?

Een detoxkuur duurt tussen de 1 en 7 dagen. Langer dan een week moet je niet doen, want het is een zeer beperkend dieet dat op de lange termijn tot tekorten kan leiden. Je kunt deze kuur aanpassen aan je levensstijl, door het meerdere dagen achter elkaar te doen, één keer per week of één keer in de twee dagen. Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren en te doen wat je voelt en nodig hebt. Het is aan te raden om bij elke seizoenswisseling een kuur te doen om het lichaam te ontdoen van de gifstoffen die zich in de loop van het seizoen hebben opgehoopt, zodat het een betere start kan maken in het nieuwe seizoen.

Waarom een detoxkuur doen?

Er zijn verschillende redenen waarom je deze methode zou willen gebruiken:

  • Je wilt afvallen: merk op dat wat je het meest verliest bij dit soort methodes het water in je lichaam is en spieren vanwege de lage eiwitinname. Je zult een paar kilo afvallen, maar deze kunnen er snel weer aan komen als je overdrijft.
  • Darmreiniging: om spijsverteringsproblemen en een opgeblazen gevoel te elimineren, is darmreiniging de beste manier. Het versterkt het immuunsysteem en verwijdert afvalstoffen.
  • Huidproblemen: Huidproblemen zijn een weerspiegeling van de innerlijke werking van ons lichaam. De verschijning van acne, eczeem of psoriasis zijn het gevolg van interne problemen en, meer specifiek, van eliminatieorganen die niet langer hun rol kunnen vervullen.

Wat moet ik eten tijdens een detox?

Tijdens een detox kun je je het beste richten op fruit en groenten, vis, soepen, roomsoepen en kruidenthee. Maar vergeet niet dat een echte detox gebaseerd is op een gezonde levensstijl en een dieet dat rijk is aan vitaminen en antioxidanten! Zou je zeggen dat je lichter voedsel moet eten?

  • Citroensap: elke ochtend kun je het sap van een halve citroen gemengd met een glas lauw water drinken. Om dit te laten werken, moet je het op een lege maag drinken en pas 20 tot 30 minuten later eten. Als je dit dagelijks doet, zal het echt helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, spijsverteringsproblemen te verlichten, de spijsvertering te bevorderen en de energie te herstellen. Een ander interessant drankje is groene thee.
  • Groenten: je hebt een veelheid aan keuzes om je maaltijden te variëren tijdens deze detoxkuur. Je kunt kiezen voor artisjokken, asperges, wortelen, kool, rode bieten, spinazie of zwarte radijs. Je kunt ze ook in vers sap drinken!
  • Fruit: dit moet bij voorkeur tussen de maaltijden worden gegeten om de spijsvertering niet te verstoren, omdat het gemakkelijk verteerbaar is. Je kunt avocado, ananas, appel of granaatappel eten. Verwen jezelf door verse vruchtensappen te maken!
  • Te vermijden voedingsmiddelen: als je wilt dat je detox zo effectief mogelijk is, moet je veel voedingsmiddelen volledig uit je routine schrappen. Dit zijn onder andere suiker, granen, alcohol, koffie, tabak en zuivelproducten. Je moet ook proberen om gluten zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe kan een detoxkuur samengaan met esthetische geneeskunde?

Als je niet per se een detox-dieet wilt volgen, als het je afschrikt of als je je niet per se zelfverzekerd voelt, hebben wij oplossingen om je te helpen afvallen en weer een strak lichaam te krijgen alsof je sport!

  • Lymfedrainage: deze methode verwijdert afvalstoffen uit het lichaam door de circulatie van lymfe in het lichaam te stimuleren. Lymfe is de vloeistof waarin de bloedcellen zijn ondergedompeld. Het helpt ook om een opgeblazen gevoel te verminderen en het figuur slanker te maken.
  • EMSculpt NEO: of de enige behandeling ter wereld die de spieren van de buik en billen effectief ontwikkelt en tegelijkertijd de plaatselijke en viscerale vetmassa vermindert. Gemiddeld kun je tot 25% meer spieren krijgen en tot 30% vet verliezen.
  • Cryolipolyse: afvallen zonder chirurgie is nu mogelijk met coolsculpting elite, het nieuwe afslankapparaat op basis van koude. Het bestaat uit het vernietigen van plaatselijk vet met behulp van koude met twee applicators tegelijkertijd. Tot 27% van de vetlaag kan worden verwijderd.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg