4.81/5 sur 507 avis

Doffe teint: hoe een vermoeide en doffe huid laten stralen? 

teint terne lazeo

“De herfst en de winter zijn echt mijn seizoenen niet”. “Mijn teint is grijs. Mijn huid is gevoelig en droog. Ik heb puistjes”. Wees niet te negatief, want de herfst heeft ook positieve kanten. We moeten alleen weten en begrijpen waardoor onze huid last heeft van de blues.

Ontdek in dit artikel de oorzaken van je doffe huid en vooral wat je eraan kan doen.  Dus, hoe laat je een vermoeide en doffe huid weer stralen? 

Hoe ziet een doffe huid eruit? 

“Je ziet er slecht uit. Ben je ziek?” Nee! Zoiets wil niemand horen.

We spreken van een doffe huid wanneer de huid niet meer straalt en niet meer egaal is. Ze ziet er eerder grauw uit, de teint is ongelijkmatig (roodheid) en de gelaatstrekken ogen vermoeid. Meestal is er ook sprake van blauwe/paarse kringen.

Waarom heb ik een doffe huid? 

Daar zijn verschillende redenen voor die waarschijnlijk niet nieuw voor je zijn: levensomstandigheden zijn heel belangrijk en beïnvloeden je gezondheid in het algemeen. 

 • Vervuiling: dit is een van de belangrijkste oorzaken van een doffe huid. Door vervuilende deeltjes kan de huid niet meer ademen en neemt ze toxines en vrije radicalen op die zorgen voor puistjes, mee-eters, een vette huid, enz.
 • Stress: angst in het algemeen zorgt ervoor dat de bloedsomloop moeilijker verloopt waardoor de huid niet de essentiële voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft om er goed uit te zien.
 • Vermoeidheid
 • Onevenwichtig voedingspatroon
 • Overmatig alcohol- en tabakgebruik
 • Hormonale veranderingen

En ten slotte koude en droge periodes. Wanneer de temperatuur daalt, wordt onze huid immers van nature dikker om ons warm te houden en circuleert het bloed minder goed. De opperhuid wordt dus kwetsbaarder en gevoeliger.

Hoe de doffe huid weer laten stralen? 

Toegegeven, aan de kou kunnen we niet veel doen. Maar hier zijn onze tips om weer van een stralende huid te kunnen genieten. 

 1. Gezonde voeding: voedingsmiddelen die veel water bevatten, helpen je de perfecte teint terug te krijgen. Kies voor allerlei soorten groenten en fruit en alles wat vitamine E bevat (tarwekiemen, amandelen, zonnebloempitten, avocado’s). 

Maar goed, een lekker frietje af en toe heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. 

 1. Voldoende slaap: minimaal 7 uur. 
 2. De huid beschermen tegen vervuiling: het is belangrijk om ‘s ochtends en ‘s avonds een beautyroutine aan te houden met producten die zijn aangepast aan je huidtype (droog, gemengd, vet); make-upremover + reiniger + hydraterende crème + zonnecrème. Af en toe een stoombadje om de poriën te openen en een scrub en/of peeling zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en een frissere teint en een nieuwe, gezonde huid tevoorschijn komen.

En als bonus: 

 • Make-up: de truc zit hem in de zones die we met concealer en highlighter aanstippen om lichtpunten te creëren: onder het wenkbrauwbot, in de binnenste ooghoek, op de cupidoboog, het puntje van de kin en de bovenkant van de jukbeenderen. 

De tips van LAZEO om komaf te maken met een doffe huid: 

Hyaluronzuur doet meer dan alleen je lippen voller maken. Het biedt enorm veel voordelen voor het gezicht: het is van nature aanwezig in het lichaam en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en elastisch blijft door water te absorberen en vast te houden in de diepe lagen van de lederhuid. Het werkt als een soort superspons die tot 1.000 keer zijn gewicht aan water kan vasthouden.

Ontdek twee behandelingen met hyaluronzuur voor een perfecte teint tijdens de herfst. 

 •  Mesotherapie: Mesotherapie-micro-injecties helpen de elasticiteit van de huid te stimuleren, de hydratatie te verbeteren en de teint te egaliseren. De behandeling wordt uitgevoerd zonder verdoving en het ‘stralende huid’-effect is onmiddellijk.
 •  Skinboosters: deze behandeling wordt gebruikt voor de rijpere huid die nood heeft aan een sterkere en langdurigere vitaminekuur. De behandeling met Skinboosters rehydrateert de huid diepgaand en maakt haar strakker. Resultaat: de kwaliteit, kleur en elasticiteit van je huid wordt verbeterd. 
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg