Droge huid: hoe je huid hydrateren?

Bij het wisselen van de seizoenen heeft onze huid het hard te verduren: acne, verwijde poriën, korrelige huidtextuur, enz. En wanneer het erg koud wordt, vanaf oktober/november, is een droge huid een van onze grootste bezorgdheden. 

Hoe kunnen we ons gezicht tot rust laten komen.  

Wat is een droge huid? 

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen een droge huid en een gedehydrateerde huid: 

  • Een droge huid is een specifiek huidtype (zoals een vette of gemengde huid). Dit is vaak te wijten aan een afwijking in de huidbarrière. 

Onze huid evolueert ook met de leeftijd: bij een kind is deze van nature droog, tijdens de puberteit wordt de huid vetter en bij het ouder worden, droogt ze meer uit (de talg- en zweetklieren werken dan minder goed). 

Als het koud is, hebben meer mensen last van een droge huid: tussen 30 en 40% van de bevolking lijdt aan een droge en gevoelige huid. 

  • Een gedehydrateerde huid is een omkeerbaar verschijnsel dat bij elk huidtype kan voorkomen en op eender welk moment. Het is te wijten aan een aanzienlijk gebrek aan vocht en hydratatie (vaak tijdens droge periodes zoals de zomer). 

Hoe herken je een droge huid?

Als je een droge of zeer droge huid hebt, wordt ze gekenmerkt door een onaangenaam trekkerig en jeukend gevoel. De huid ziet er in het algemeen dof en somber uit.

Hoe kan je je huid dagelijks het best hydrateren? 

Elke zone van het gezicht, en zelfs van het lichaam, heeft speciale aandacht nodig tijdens elk seizoen.

De huid van het gezicht wordt als eerste blootgesteld aan extremere weersomstandigheden, meer bepaald de winter en de zomer. Je huid voelt dan droog aan, gaat jeuken en kan soms branderig aanvoelen. Voor oudere mensen is het nog belangrijker om een aangepaste beautyroutine te volgen, vooral om huidveroudering te voorkomen:

  • Dagelijks een verzachtende crème aanbrengen, één of zelfs meerdere keren per dag, op een schone huid! Dat helpt om de beschermende barrière van de huid, die veranderd is, te herstellen.
  • Om de huid niet te beschadigen, wordt het aanbevolen om je te wassen met overvette zeep of wasolie.
  • Als make-upbasis en voor het verwijderen van make-up kies je best voor zeer zachte producten, zoals een reinigingsmelk of reinigingscrème op basis van natuurlijke hydraterende werkstoffen: karitéboter, haver, aloë vera, enz.
  • Een hydraterende crème of verzorging is natuurlijk onmisbaar. Breng een dag- en nachtcrème aan. Je kan ook kiezen voor een plantaardige olie om jouw huid goed te hydrateren, zoals jojoba-olie.

De oogcontour (en ook de ogen) is erg gevoelig en onderhevig aan invloeden van buitenaf. De glans en jeugdigheid van de ogen moet worden behouden door een doelgericht verzorgingsproduct te gebruiken. 

  • Voor de oogcontour gebruik je idealiter een verzorgingsproduct dat aangepast is aan deze zone. Voor een optimaal resultaat breng je het product aan vanaf de binnenste tot de buitenste ooghoek en oefen je wat druk uit om de circulatie te activeren.  
  • Oogdruppels kunnen ook droge ogen en jeuk voorkomen. 

De huid van het lichaam heeft ook aandacht nodig.  

  • Goede voeding is essentieel: eet met mate eiwitten, kies voor goede vetten (zeevruchten) die vochtverlies beperken en eet vooral veel groenten en fruit om zowel van hun vochtgehalte als van hun antioxiderende vitaminen te profiteren. 
  • Scheren (voor wie nog niet overstag is gegaan voor laserontharing) moet worden gevolgd door een intensieve hydratatiebehandeling. De huid heeft immers de neiging om geïrriteerd en bijna ruw te worden door de agressie van het scheermesje. 

Een behandeling bij Lazeo om je droge huid te verzorgen

De Hydrafacial om je huid diepgaand te verzorgen.

Je kent onze tip voor een gehydrateerde huid inmiddels al, namelijk de Hydrafacial. Deze behandeling is erg aangenaam en biedt je een hydradermabrasie, een zachte peeling, het verwijderen van mee-eters en een diepgaande hydratatie die de celvernieuwing bevordert. HydraFacial gebruikt namelijk een spiraalvormig apparaat dat een ‘vortex’ genereert om onzuiverheden weg te zuigen. De nieuwsgierigen onder ons kunnen zelfs vragen om ze te bekijken. Tegelijkertijd introduceert deze behandeling voedende serums en vitamines zoals extract van de zaadjes van de paardenkastanje of extract van rode algen.   

Mesotherapie voor een verjonginskuur. 

Een ander, niet te missen alternatief is mesotherapie. Mesotherapie, ook wel polyvitamine-injecties en/of mesolift genoemd, is een erg effectieve behandeling waarbij niet-verknoopt hyaluronzuur, essentiële vitamines en mineralen in je huid worden geïnjecteerd. Wees niet bang voor hyaluronzuur. Het heeft alleen maar voordelen. En bovendien is het van nature aanwezig in het lichaam/gezicht. Mesotherapie bestaat uit micro-injecties die helpen de elasticiteit van de huid te stimuleren, de hydratatie te verbeteren en de teint te egaliseren.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg