4.81/5 sur 507 avis

Effect van vervuiling op de huid

Net als zon, alcohol of sigaretten heeft vervuiling schadelijke effecten op de huid. Maar hoe bescherm je je huid tegen vervuiling en zorg je ervoor? Ontdek het in dit artikel! 

De eerste effecten op de huid zijn een teken van agressie veroorzaakt door vervuiling. Inderdaad, wanneer irritatie en ontsteking op de huid verschijnen, komt dat omdat deze gevoelig is voor vervuiling. Maar hier zijn de effecten van vervuiling: 

 • Blackheads en acne: vervuiling kan de kwaliteit van het uitgescheiden talg veranderen. Normaal gesproken speelt talg een beschermende en hydraterende rol en hoopt zich uiteindelijk op in de opening van de poriën, waardoor vergrote poriën, mee-eters of zelfs inflammatoire acne ontstaan.
 • Hyperdroogte van de huid: als u irritaties en ontstekingen niet behandelt, droogt de huid over het algemeen uit, wat ongemak veroorzaakt.
   
 • Saai teint: dit gevreesde effect wordt veroorzaakt door een oxidatie van talg op het huidoppervlak als gevolg van vervuiling en UV.
 • Voortijdige veroudering van de huid: door vervuiling dringen fijne deeltjes snel in de huid en kunnen ze keratine-eiwitten vernietigen die bedoeld zijn om de huid te beschermen tegen uitdroging, wat huidveroudering versnelt.
 • Hyperpigmentatie en bruine vlekken: ze kunnen verschijnen vanwege vervuiling, omdat talg zal oxideren. Deze effecten worden ook geaccentueerd door hoge blootstelling aan UV-stralen

Het wordt ook luchtverontreiniging genoemd en verwijst naar enorme emissies van gassen of deeltjes die verband houden met menselijke activiteiten. Primaire verontreinigende stoffen zoals zware metalen of zwaveldioxide onderscheiden zich over het algemeen van secundaire verontreinigende stoffen.

Als reactie op schadelijke externe factoren zoals vervuiling kunnen vrije radicalen in het lichaam cellen en weefsels beschadigen, wat kan bijdragen aan vroegtijdige veroudering en bepaalde ziekten. 

Het is cruciaal om een routine met betrekking tot uw huid aan te nemen om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen externe agressies en met name tegen luchtverontreinigende stoffen. 

 • Reinig je huid ’s avonds: het is belangrijk om je huid elke avond schoon te maken met een make-upverwijderaar en vervolgens een zachte reiniger. Dit elimineert de hele dag door opgehoopte gifstoffen en bereidt de huid voor op de nodige zorg voor de bescherming ervan. 
 • Reinig uw huid ’s ochtends: u moet uw huid elke ochtend reinigen om ’s nachts opgehoopte gifstoffen en onzuiverheden te verwijderen, het helpt de huid ook beter te verdedigen tegen externe agressies.
 • Ontgiften: de huid moet worden ontgift met een masker dat de huid voorzichtig reguleert en zuivert door voorzichtig alle dode huid te scrubben. 
 • Hydrateren: het is noodzakelijk om de huid te hydrateren om een heldere huid, een stralende teint terug te krijgen en onvolkomenheden te beperken. 
 • Reparatie: zijn huid ’s avonds met een nachtbehandeling om celvernieuwing te maximaliseren. De afweer van de huid wordt dan gestimuleerd voor een betere bescherming tegen vervuiling gedurende de dag. 

Verschillende actieve ingrediënten maken het mogelijk om de verschillende problemen veroorzaakt door vervuiling op de huid op te lossen: 

 • Niacinamide / vitamine B3: vecht tegen externe agressies zoals vervuiling en herstel de schade veroorzaakt door UV-stralen. Het hydraterende effect verbetert de barrièrefunctie van de huid en stimuleert de collageenproductie. Bovendien vermindert de ontstekingsremmende werking de gevoeligheid en het uiterlijk van poriën. De huid is gladder en de teint is gelijkmatiger.
 • Saffraan: deze specerij staat bekend als een krachtige antioxidant, hij helpt vervuiling en UV-stralen te bestrijden. Het bevordert ook celvernieuwing en helpt roodheid te verminderen. Deze actieve maakt een onderhoud van de huid en haar uitstraling mogelijk. 
 • Belle de nuit & cafeïne: de schoonheid van de nacht, een plant zijn, en cafeïne maken het mogelijk om de regeneratie van de huid te stimuleren en ’s nachts te herstellen. De verschillende veranderingen van de dag worden dan geëlimineerd. 

Naast het tegengaan van externe agressies, is het belangrijk om een paar dagelijkse gebaren te gebruiken om een gezonde huid te hebben! 

 • Zorg voor een gezond dieet: het is essentieel om elke dag voldoende water te drinken, of minimaal 1,5 liter. Eet ook in grote hoeveelheden fruit en groenten, rijk aan vitamines en antioxidanten, ze zijn goed voor je huid. 
 • Slaap genoeg: slaap speelt een zeer belangrijke rol bij de kwaliteit van onze huid, daarom moeten we minimaal 7 uur per nacht en maximaal 9 uur slapen.  Gebrek aan slaap heeft de neiging de huid dof te maken en donkere kringen te onthullen.
 • Sporten: sport bevordert inderdaad de bloedstroom naar de huid en voorziet haar van de zuurstof en voedingsstoffen die het nodig heeft. Als de sport intens genoeg is, helpt transpiratie om gifstoffen uit de huid te verwijderen. 
 • Beheer stress: stress kan slaap voorkomen, het bevordert acne, puistjes en andere huidproblemen. Het is daarom essentieel dat je jezelf elke week tijd voor jezelf laat en decomprimeert. Je kunt bij je thuis gaan wandelen, meditatie- of ademhalingsoefeningen doen.
 • Hydrafacial = deze behandeling reinigt alle onzuiverheden van het gezicht en levert hydraterende oplossingen met behulp van 4 stappen: reiniging, exfoliatie, extractie en hydratatie.
 • Baby Face By Lazeo = deze revolutionaire behandeling biedt een jongere en zachtere huid. Dankzij een combinatie van innovatieve technieken zoals micro-naalden en hyaluronzuurinjecties, deze behandeling biedt de mogelijkheid om afscheid te nemen van de tekenen van veroudering en de frisheid van je huid te herontdekken! 
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg