4.81/5 sur 507 avis

Esthetische geneeskunde, en de mannen

h

Nee, esthetische geneeskunde is niet alleen voor vrouwen. Steeds bezorgder over hun uiterlijk, kunnen mannen ook een beroep doen op esthetische geneeskunde. Of het nu gaat om ontharen dankzij de laser, om injecties te maken (kaaklijn, lippen …), en zelfs om zijn beginnende kaalheid te overwinnen dankzij de Micrograft FUE … Zoom in op esthetische geneeskunde gewijd aan mannen.

Wil je de stap zetten en je kleine imperfecties wegwerken? Het is mogelijk, heren!

Stop kaalheid

Zoals vaak het geval is, is haar een van de esthetische prioriteiten van mannen. En het verlies van haar kan een gebrek aan zelfvertrouwen veroorzaken. Dus als kaalheid wordt opgemerkt, is haaruitval aanzienlijk en kaalheid te uitgesproken: DE MICRO-graft FUE is een oplossing.

Het ontharen van de romp

Mannen hebben ook het recht op een zachte, haarloze huid. En scheermesjes, wax… Het is lang en/of het doet pijn. Hoewel het esthetisch, medisch (om folliculitis van ingegroeide haren te voorkomen, bijvoorbeeld) of praktisch (voor atleten), is laserontharing ook toegankelijk voor mannen.

De belangrijkste aanvragen zijn voor rugontharing en romp ontharing. Alle andere delen van het lichaam kunnen echter worden onthaard, zoals de geslachtsdelen, de buik, de armen, de voeten, de schouders, de kuiten …

Contra-indicaties: zoals bij vrouwen, om te worden onthaard met een laser, mag de patiënt geen licht haar hebben (blond, rood, wit). Het is ook noodzakelijk om bruining, huidlaesies te voorkomen, het behandelde gebied mag niet worden getatoeëerd …

Tegen tekens van ouderdom (rimpels, donkere kringen …)

Net als vrouwen worden ook mannen ouder. En wie ziet zijn gezicht graag bezoedelen en rimpels? Niemand. Er zijn verschillende alternatieven om de effecten van tijd tegen te gaan en jullie weer jong te maken.

  • Om de uitstraling van het gezicht te herstellen, de huidtextuur te verfijnen en een “jeugdige uitstraling” te geven, is peeling een van de oplossingen die esthetische geneeskunde biedt.
  • Om bestaande rimpels (kraaienpootjes…) te verwijderen hyaluronzuur injecties zijn de wonderoplossing. Het is een van de meest gevraagde anti-aging behandelingen ter wereld. Het is ook mogelijk om je gezicht opnieuw vorm te geven dankzij dit soort injectie: kaaklijncontouring (die bestaat uit het opnieuw tekenen van de kaak). Voor een meer assertief en vierkanter gezicht.
  • Om toekomstige rimpels te voorkomen, kunt u ook botox-injectie gebruiken.

Je huid verzorgen

Tot slot, wat is er beter dan esthetische geneeskunde te gebruiken om gewoon voor je gezicht te zorgen en je weer gezond te voelen. Oxyface, of Hydrafacial… Of allebei samen.

Oxyface® werkt dus in het hart van de huidweefsels om te zuiveren, oxygeneren en een vleugje uitstraling te brengen.

En Hydrafacial, om de huid diep te reinigen en effectief botanische ingrediënten te leveren die voedingsstoffen bevatten.

Fake injector

Begin 2022 waarschuwde de National Union of Reconstructive and Aesthetic Plastic Surgery voor “Fake injectors”. Op Instagram bieden honderden accounts wilde injecties hyaluronzuur aan tegen een gereduceerde prijs. Ze beloven volle lippen, uitpuilende billen en soms zelfs medische neuscorrecties. Hoewel op de foto’s het resultaat er zeer bevredigend uitziet… Weet je zeker dat dat zo blijft? Weet u wat er is geïnjecteerd? Was het een professioneel die deze injecties uitvoerde? Opassen voor “fake injectors”.

De risico’s van nep-injecties

Het is niet verrassend dat we niet zomaar alles injecteren, waar dan ook: hyaluronzuur of botox. Vulstoffen moeten altijd worden aangepast aan het gebied. We injecteren niet hetzelfde voor een toename van de lippen en voor rimpels van het voorhoofd, bijvoorbeeld. Vaak bieden fake injectors namaakproducten die op internet zijn gekocht, hyaluronzuurmengsels vaak ongezuiverd en niet-steriel, of zelfs bakolie, water …

En dit kan leiden tot complicaties, die moeten worden aangepakt … Misvormingen, knobbeltjes, abcessen en in de meest ernstige gevallen, necrose of sepsis. Een ongeschikte filler zal zich gedragen als een vreemd lichaam eenmaal geïnjecteerd. Het kan er ook voor zorgen dat weefsels gaan rotten.

Hoe herken je ze?

Op hun accounts, diploma’s en bewijs van training, opmerkingen en schermen van vrouwen blij met hun injectie, of bluffende voor/na. Ze tonen een CV van schoonheidsspecialisten, nagelprothesemakers, schoonheidsexperts. Toch hebben ze geen opleiding, geen vaardigheden, geen recht om te steken…

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg