Fronsrimpels: hoe ze verzachten?

De fronsrimpel is een van de eerste rimpels die op ons gezicht verschijnt, soms al vanaf 25 jaar. Het is een expressierimpel tussen de wenkbrauwen die veroorzaakt wordt door het fronsen van de wenkbrauwen, waardoor we er streng en/of moe uitzien. Soms kan het zelfs een echte bron van complexen zijn!

Waarom hebben we fronsrimpels?

De fronsrimpel bestaat uit drie kleine verticale rimpels tussen onze wenkbrauwen. Deze expressierimpels zijn het gevolg van herhaalde samentrekkingen van de gezichtsspieren, waardoor de huid vanzelf rimpelt. Bovenop dit verschijnsel komt nog de huidveroudering. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar elasticiteit en krijgt ze haar oorspronkelijke vorm niet meer terug na een samentrekking.

Fronsrimpels worden meer uitgesproken als we de wenkbrauwen fronsen uit ergernis, wanneer een tekst te klein is of wanneer de zon ons verblindt.

Wat moeten we doen om fronsrimpels te vermijden? 

Voor je antirimpelcrèmes gaat gebruiken, kan je ook een paar natuurlijke trucjes proberen. Die zullen namelijk helpen om de soepelheid en flexibiliteit van de huid op een zachte en natuurlijke manier te herstellen waardoor, zoals algemeen bekend, het ontstaan van expressierimpels wordt vertraagd. 

De volgende oplossingen passen we dagelijks toe:

  • Door te ontspannen zal ook je gezicht ontspannen: een goede slaap is dus je beste bondgenoot.
  • Drink voldoende: een goed gehydrateerde huid is een soepelere huid.
  • Kies voor voeding die je helpt bij het voorkomen van rimpels: groenten en fruit bevatten antioxidanten die huidveroudering tegengaan. Tomaten bijvoorbeeld zijn rijk aan lycopeen, net als rood fruit en groene thee.
  • Draag een zonnebril of pet: we fronsen vaak als we last hebben van de zon. Een zonnebril en pet helpen de zonnestralen tegen te houden.

Gezichtsoefeningen om fronsrimpels te verwijderen 

Je kan jezelf masseren om je fronsrimpels te verminderen. Plaats je wijs-, middel- en ringvinger boven je wenkbrauwen. Oefen druk uit naar boven terwijl je je wenkbrauwen 5 keer na elkaar optrekt en laat zakken. Plaats je wijsvingers op je wenkbrauwen en trek ze naar buiten toe om de fronsrimpel te verwijderen. Probeer je wenkbrauwen dichter bij elkaar te brengen terwijl je met je wijsvingers de omgekeerde beweging maakt. Hou dit 10 seconden aan. Herhaal 10 keer. 

Botoxinjecties om fronsrimpels te verzachten

Het beste alternatief om die vervloekte fronsrimpels te verminderen: injecties met botulinumtoxine. De cosmetisch arts zal de te behandelen zone met microdunne naalden injecteren, voor een verjongend en ontspannen resultaat.

Enkele voorzorgsmaatregelen: gedurende de 2 uur na de injectie wordt aanbevolen niet intensief te sporten en niet te gaan liggen. Het wordt eveneens afgeraden om over de behandelde zones te wrijven of ze te masseren tijdens de 24 uur na de botoxbehandeling, omdat het product rechtstreeks in de spieren wordt geïnjecteerd en het niet naar ergens anders mag migreren. 

Gezichtsverzorging om fronsrimpels te voorkomen 

Vanaf de leeftijd van 20 jaar moet je je gezicht hydrateren om de elasticiteit te behouden. Gebruik ‘s ochtends en ‘s avonds een goede make-upremover en breng daarna een crème aan die geschikt is voor jouw huidtype. De beste verzorgingsproducten tegen rimpels zijn op basis van hyaluronzuur (dit verjongend actieve bestanddeel is van nature aanwezig in de huid). Breng je verzorgingsproducten aan in de richting van de rimpel voor een betere doeltreffendheid.

Aarzel niet om van tijd tot tijd een Hydrafacial te laten uitvoeren, want zoals de naam al zegt, hydrateer je zo je huid diepgaand. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van botanische ingrediënten die voedende stoffen bevatten zoals hyaluronzuur, extract van zaadjes van de witte paardenkastanje, extract van rode algen en koper-, zink- en magnesiumpeptiden.

Er is niets beters om je huid fris en elastisch te houden!

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg