4.81/5 sur 507 avis

Hip dips: hoe vul je dat deukje in de heupen?

hip dips

Dat deukje tussen de lovehandles en de dijen. Heb je het al opgemerkt wanneer je strakke kleding draagt? Dat noemen we: hip dips (heupdeukjes). Deze term krijgt de laatste tijd heel wat aandacht op sociale media. Op YouTube vind je veel video’s met spierversterkende oefeningen om dat deukje effectief op te vullen. De oefeningen helpen om spieren op te bouwen en het deukje te doen verdwijnen omdat dit sommigen opzadelt met een complex.

Toch klagen veel mensen dat sport niet effectief is tegen het deukje en dat ze het storend vinden. Welke oplossingen zijn er voor je?

Maar eerst:

Vanwaar komt dat deukje, de hip dips?

De afstand tussen je bekken en je dijbeen is bepalend voor de aanwezigheid van je hip dips. Dus hoe groter de afstand is, hoe meer uitgesproken je hip dips zijn. En omgekeerd. Je snapt het al, het is genetisch bepaald en heeft te maken met de botstructuur!

Waardoor worden de hip dips erger? Sommige mensen houden gemakkelijker vet vast aan de lovehandles en dijen. Daardoor wordt het deukje beter zichtbaar.

Onthoud dat hips dips redelijk moeilijk weg te werken zijn, maar er zijn toch heel wat oefeningen die je, weliswaar op regelmatige basis, kan doen om de hip dips te doen verdwijnen of verminderen.

Dus, hoe werk je aan je hip dips?

Er zijn twee oefeningen die je kan doen om aan je rondingen te werken.

  • De side hip openers

Dit is een eenvoudige oefening, maar heel effectief als je aan je hip dips wil werken. Ga op handen en knieën zitten en zorg ervoor dat je handen recht onder je schouders staan en je knieën recht onder je heupen. Til één been op totdat je een rechte hoek maakt en hou je knie geplooid. Laat dan je been langzaam naar beneden zakken tot het lichtjes de grond raakt en breng het daarna weer omhoog terwijl je je bilspier aanspant.  (afbeelding hier)

  • De standing kickback lunge

Om aan je dagelijkse training toe te voegen: sta recht met de handen samengebracht voor de borst, adem diep in en hef je rechterknie op tot aan je borst. Adem uit en til je armen op naast je oren met de handpalmen naar elkaar toe terwijl je je rechterbeen neerzet. Zet je rechterknie dan in de juiste positie om een lunge te doen en breng ‘m ze daarna naar je borst terwijl je je handen weer in de beginpositie brengt. Herhaal een aantal keer (en vergeet niet je spieren aan te spannen). (afbeelding)

Eerlijk gezegd: we hebben al deze oefeningen al uitgetest toen we ‘summer body’-tutorials bekeken. Maar we geven toch de voorkeur aan de oplossing van Lazeo. Die is veel gemakkelijker en je ziet onmiddellijk resultaat. Hier komt ze.

Is het mogelijk je rondingen opnieuw vorm te geven met koude?

Het antwoord is ja. Het is mogelijk je hip dips te verminderen dankzij een niet-invasieve, pijnloze techniek die sensationele resultaten belooft. Cryolipolyse is dé techniek voor lichaamscontouring op basis van koude waardoor plaatselijk vet wordt verbrand.

Je hebt het al door: we gaan geen vet toevoegen in de deukjes, maar we gaan de vorm van je zij verzachten en/of die van je lovehandles net erboven, want die verergeren de hip dips. De arts zal een koude pad op het te behandelen gebied aanbrengen om de huid goed te beschermen en vervolgens één of twee applicators plaatsen die de effecten van zuigkracht en kou op het te behandelen gebied combineren.

Gedurende enkele minuten voelt de patiënt een licht ongemakkelijk gevoel door het zuigen dat met wat tintelingen gepaard gaat, maar het gebied wordt door koeling snel verdoofd. De temperatuur van het apparaat zakt dan geleidelijk tot -10 graden, waardoor de behandelde vetcellen volledig worden vernietigd.  

De eerste resultaten verschijnen in de eerste weken na de behandeling. Ze blijven tot wel 6 maanden zichtbaar.

Waarom kiezen voor cryolipolyse?

De eerste reden is meteen de belangrijkste: om de manier waarop je naar je lichaam kijkt te veranderen. Als sporten en overdreven diëten niet meer volstaan en je de spiegel elke dag probeert te ontwijken, helpt het je om in een mum van tijd en zonder moeite je zelfvertrouwen terug te krijgen.

  • Vernietigt vetcellen permanent zonder enige huidbeschadiging of ongewenste effecten. CoolSculpting® Elite is een perfect alternatief voor liposuctie.
  • Pijnloos en geen verdoving nodig.
  • Zonder sociale beperkingen. Na de behandeling kan je je normale bezigheden weer oppakken.
  • Met behulp van de handstukken kan je lichaam nauwkeurig en naar wens een nieuwe vorm krijgen (hangbillen, armen, de binnenkant van de dijen, de plooien onder de billen, vetrolletjes op de rug ter hoogte van de beha, enz.).
  • Een groot aantal te behandelen gebieden.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg