4.79/5 sur 605 avis

Hoe behoud je je bruine kleur?

Heb je tijdens de zomervakantie een mooie bruine teint gekregen en wil je die nog even vasthouden? Geen paniek, het is nog niet te laat om het te verlengen! Volg onze tips om je huid er zo lang mogelijk goud te laten uitzien!

Hoe werkt bruinen?

Bruinen is een natuurlijke reactie van de huid op blootstelling aan de zon. Het zijn de UV-stralen van de zon die ervoor zorgen dat de opperhuid zich aangevallen voelt en melanine produceert, het pigment dat verantwoordelijk is voor het verkleuren en donkerder worden van de huid.

Hoe lang blijven we bruin?

We houden onze bruine kleur maximaal 1 maand na onze laatste blootstelling aan de zon. De bruine kleurtje verdwijnt uiteindelijk, omdat de opperhuid zich gemiddeld elke 25 dagen vernieuwt. Op dat moment worden er nieuwe cellen gevormd die plaats maken voor een neutrale, minder gebruinde teint.

Wat zijn de risico’s van zonnebaden?

 • De zon vernietigt de vezels die de huid glad en stevig houden. Daarom kunnen vroegtijdige rimpels verschijnen.
 • De zon en haar UV-stralen in het bijzonder kunnen huidkanker veroorzaken, dus het is van vitaal belang om jezelf te beschermen.
 • Je moet jezelf echt niet te veel blootstellen, want dat kan zonnebrand veroorzaken, wat eigenlijk een verbranding is.
 • Zonnebaden kan de hydrolipidenfilm beschadigen, die essentieel is om de huid gehydrateerd te houden. Het is essentieel voor de gezondheid van de huid, omdat het beschermt tegen agressieve invloeden van buitenaf.
 • Bruinen kan zogenaamde “zonnevlekken” veroorzaken, die een reactie zijn op onbeschermde blootstelling aan de zon. Ze kunnen verschijnen op het gezicht, dat het meest wordt blootgesteld, maar ook op de hals, die we over het algemeen vergeten te beschermen.

Hoe kun je je huid voorbereiden op de zon zodat je langer bruin blijft?

 • Exfoliëren: Vergeet niet om je huid een paar dagen voor de eerste blootstelling aan de zon te exfoliëren. Dit verwijdert dode huidcellen en stimuleert UV-stralen om de huid binnen te dringen.
 • Stel jezelf geleidelijk bloot: houd natuurlijk de UV-index in de gaten zodat je jezelf de eerste paar dagen niet blootstelt aan een hoge index. Begin met jezelf ongeveer twintig minuten bloot te stellen aan de zon en verhoog de tijd daarna in de volgende dagen.
 • Bescherm je huid: het is belangrijk om te beginnen met een redelijke bruine kleur. Met andere woorden, je moet je huid beschermen met een zonbeschermingsproduct dat geschikt is voor jouw huidskleur.

Hoe kun je je bruine kleur zo lang mogelijk behouden?

 • Exfoliëren: zodra je terugkomt van vakantie is het belangrijk om je huid te scrubben. In feite zorgt scrubben er niet voor dat je bruine kleur verdwijnt – integendeel. Het verwijdert dode huidcellen en verfijnt de textuur van de huid, waardoor deze gladder wordt. Als het niet te agressief is, helpt scrubben ook de absorptie van de aangebrachte huidverzorgingsproducten te verbeteren, omdat het de celvernieuwing stimuleert.
 • Hydrateren: na blootstelling aan de zon droogt de huid uit en moet ze opnieuw gehydrateerd worden. Daarom is het van vitaal belang om je huid te verzorgen door elke dag te hydrateren om te voorkomen dat je huid gaat vervellen. Breng ’s ochtends en ’s avonds een vochtinbrengende crème of lotion aan op je huid. Gebruik ook een luierolie om je huid te wassen.
 • Voedingsmiddelen verrijkt met vitaminen: het is algemeen bekend dat voeding een essentiële rol speelt in de dagelijkse conditie van onze huid. Daarom is het heel raadzaam om voedingsmiddelen zoals groenten en fruit te eten die antioxidanten bevatten, zoals rood fruit, pruimen, artisjokken, noten en pure chocolade. Antioxidanten spelen een rol bij de productie van melanine. Voor een meer uitgesproken bruine teint raden we aan om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan bètacaroteen, zoals wortels, tomaten, watermeloen en abrikozen. 
 • Bruiningsverlengende huidverzorgingsproducten: Er komen steeds meer bruiningsverlengende huidverzorgingsproducten op de markt. Deze zijn rijk aan hydraterende actieve ingrediënten en kunnen zowel op het lichaam als op het gezicht worden gebruikt.
 • Blootstelling aan de zon: Zodra het kleinste straaltje zonlicht tevoorschijn komt, is het belangrijk om de zon in te gaan om de bruine teint die je al hebt opgebouwd te onderhouden. Maar wees voorzichtig met de uren van blootstelling en de UV-index, die schadelijk kunnen zijn voor de huid als ze te intens zijn. En zoals we al eerder zeiden, vergeet je niet in te smeren met zonnecrème.

Welke schoonheidsbehandelingen kunnen je helpen om je bruine kleur te behouden?

 • Hydrafacial: Zoals ik al eerder zei, is het belangrijk om je huid te hydrateren om de duur van je bruine teint te optimaliseren en langer bruin te blijven. Deze behandeling staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, dankzij de rijke hoeveelheid antioxidanten, peptiden en hyaluronzuur. Bovendien wordt de huid diep gereinigd, waardoor ze op lange termijn stralend en gezond wordt.
 • Oxyface: Deze behandeling regenereert en verbetert het uiterlijk van de huid op de lange termijn met behulp van een zuurstofbel! De concentratie pure zuurstof en verdampte anionen versterken de gebruinde teint door in te werken op de kern van de huidweefsels.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg