Hoe cellulitis verwijderen?

Hoe cellulitis verwijderen?

Cellulite of cellulitis, ook wel lipodystrofie genoemd, is een opeenhoping van vet in bepaalde delen van het lichaam. De onderhuidse bindweefsels groeperen zich en vormen een sinaasappelhuid. Het lijkt eigenlijk eerder op een opeenhoping van weefsel met kleine putjes en wordt gekenmerkt door een toename van het aantal vetcellen, en dus soms van het volume. Cellulitis bevindt zich op je dijen, benen of billen. Bij sommige vrouwen komt het zelfs voor op de armen.

Waarom heb ik cellulitis? 

Het is geen geheim dat veel vrouwen last hebben van cellulite of sinaasappelhuid. Het ontstaan van cellulitis hangt namelijk samen met de hormonale veranderingen die het leven van een vrouw kenmerken: puberteit, zwangerschap, menopauze, enz. 

Het gaat meestal om periodes waarin het lichaam moeilijker vetten en toxines kwijtraakt. Er zijn echter ook andere factoren die als oorzaak van cellulite kunnen worden beschouwd: stress, erfelijkheid, te weinig beweging of gewoonweg je levensstijl.

Kom alles te weten over cellulitis en de behandelingen. 

Wat zijn de verschillende soorten cellulitis?

  •  Vetcellulitis: is pijnloos, zacht en zichtbaar wanneer in de huid wordt geknepen. Dit is de meest voorkomende vorm en heeft te maken met een gebrek aan beweging of met slechte voeding. 
  • Waterige cellulitis: wordt gelinkt aan het vasthouden van vocht. Dit soort cellulitis is vooral te wijten aan problemen met de bloedsomloop en kan soms een gevoel van zware benen geven. 

Lymfedrainage  kan helpen dit soort cellulitis te verminderen. 

  • Vezelige cellulitis: is hard en doet pijn bij het aanraken. Het ziet er bobbelig uit. Deze vorm van cellulitis zit diep in de weefsels verankerd omdat die ouder is.

10 dingen die je moet weten om cellulitis te voorkomen

1. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging! Dat is de meest klassieke, maar ook de meest effectieve manier om vet te doen wegsmelten.

2. Eet niet te veel suiker en zout. Geraffineerde suiker veroorzaakt het soort cellulitis dat het moeilijkst weg te krijgen is. Zout daarentegen zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden in de weefsels en de huid waardoor de aanmaak van vetkussentjes wordt gestimuleerd.

3. Wees voorzichtig met gehydrogeneerde vetten, zoals palmolie, die slecht door het lichaam worden opgenomen. Ze worden opgeslagen en dat leidt tot cellulitis.

4. Roken zorgt ervoor dat zuurstof niet goed in de weefsels kan doordringen en bemoeilijkt de bloedsomloop.

5. Te strakke kleding vergroot het risico op een gebrek aan zuurstof en draagt bij tot het verschijnen van cellulitis.

6. Ongeschikte anticonceptie kan ook bijdragen tot cellulitis.

7. Gebrek aan hydratatie. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat je lichaam op een natuurlijke manier de afvalstoffen kan verwijderen die in het lichaam zijn opgeslagen.

8. Masseer jezelf. Het toepassen van de knijp-en-roltechniek bevordert de bloedsomloop.

9. Pas op met jojodiëten. Herhaaldelijk bijkomen en afvallen verzwakt het lichaam en het lichaam slaat vet en/of vocht op om het gebrek aan voeding te compenseren.

10. Leer correct te ademen om zo de spanning van de dag los te laten voor je gaat slapen. Buikademhaling helpt de spieren te ontspannen en het bloed goed naar de weefsels te laten stromen.

Hoe cellulitis behandelen met esthetische geneeskunde?

En God schiep de LEGEND PRO-laser

Een cellulitisbehandeling met de laser zorgt ervoor dat de vetzuren in de gebieden waar cellulitis te zien is, worden verwijderd. De laser stuurt fotonen uit die de sinaasappelhuid of cellulite verminderen door de vetcellen te vernietigen die verantwoordelijk zijn voor dit ontsierende uiterlijk.

De Legend Pro van Lumenis is een bijzonder geschikte behandeling tegen cellulite. Het is een radiofrequentietechniek die vier goedgekeurde technologieën combineert. Ze kunnen afzonderlijk werken, maar ook in synergie om ervoor te zorgen dat de resultaten worden behaald. Het is een oplossing op maat.   

Door verschillende soorten energie te combineren zorgt de Legend Pro voor een verstrakking van de huid, gevolgd door DMA-spierstimulatie (versteviging van de spieren). De huid is strakker en de cellulitis is nog maar een slechte herinnering.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg