4.79/5 sur 601 avis

Hoe donkere kringen onder de ogen verwijderen?

Ontdek al onze tips en oplossingen voor het verwijderen van donkere kringen onder de ogen.

Hoe donkere kringen onder de ogen verwijderen?

Als u er stralend uit wilt zien, zijn donkere kringen uw grootste vijand. Daarom geven we je onze beste tips om ze te verwijderen.

Waarom heb ik donkere kringen?

We kennen allemaal het fenomeen van donkere kringen, die onze ogen afwegen. Maar weet je echt wat het is? Het is een huidvlek die verband houdt met een slechte bloedcirculatie en die zich onder de onderste oogleden bevindt, waar de huid onder de ogen erg dun is.

Meestal is het verschijnen van donkere kringen te wijten aan dezelfde factor: Vermoeidheid.

Er zijn andere oorzaken voor het verschijnen van donkere kringen :

  • Slechte bloedcirculatie
  • Slechte levensstijl
  • Stress
  • Weinig slaap
  • Voor sommige mensen zijn ze genetisch bepaald

Wat zijn de verschillende soorten donkere kringen?

Donkere kringen verschijnen op uw onderste oogleden en scheppen er een groot genoegen in om uw teint te bezoedelen. Om ze beter te begrijpen, bekijken we de verschillende soorten donkere kringen die kunnen voorkomen.

  • Donkere kringen: dit type kringen wordt gekenmerkt door verschillende kleuren. Er zijn blauwe/paarse ringen, rode ringen en tenslotte zwarte/donkere kringen. Ze zijn te wijten aan de ophoping van bloedpigmenten die onder de huid verschijnen.
  • Holle kringen: verdiepen zich door het smelten van vet ter hoogte van de oogleden. Maar ze houden vooral verband met het natuurlijke verouderingsproces.

Er bestaan verschillende technieken om afscheid te nemen van onze donkere kringen. Welke is geschikt voor u?

Hoe donkere kringen laten verdwijnen met esthetische geneeskunde?

We hebben allemaal wel eens geprobeerd om van onze donkere kringen af te komen met behulp van grootmoeders recepten, make-up… Maar niets werkt, onze donkere kringen blijven. Daarom stellen wij in de esthetische geneeskunde doeltreffende methoden voor om ze weg te werken:

Hyaluronzuur injecties voor donkere Kringen

Wilt u afscheid nemen van donkere kringen en er fris en uitgerust uitzien? Kies dan voor injecties met hyaluronzuur, de zachte en snelle methode waarvoor geen operatie nodig is. De reputatie van dit product staat vast, vooral omdat het van nature in ons lichaam aanwezig is. Doordat dit product water vasthoudt in de weefsels, zorgt het ook voor continue hydratatie en een mollig uiterlijk.

De arts injecteert hyaluronzuur rechtstreeks in de donkere kringen om ze op te vullen. Het product wordt tussen het bot en de spier ingespoten om de huid van de onderste oogleden, die erg dun is, te verdikken en zo de spieren en bloedvaten te camoufleren. Een onmiddellijk en natuurlijke resultaat kan worden waargenomen en bereikt zijn hoogtepunt na 2-3 dagen. De ogen blijven ongeveer 8 tot 12 maanden vitaal en energiek.

Bijwerkingen, zoals zwelling en lichte roodheid, kunnen optreden, maar wees gerust dat ze van korte duur zijn.

Verwar donkere kringen niet met wallen onder de ogen. Wallen worden niet behandeld met hyaluronzuur.

De laser tegen donkere kringen

Bij LAZEO bieden wij verschillende lasertechnieken aan om donkere kringen te verwijderen.

  • De fraxel laser: door microscopisch kleine inslagen van gefractioneerde laserstralen zal de fraxel laser de melanine verwijderen die de donkere kringen hun bruine kleur geeft. Het collageen wordt gestimuleerd en dit gedurende meerdere maanden.
  • De vasculaire laser: om de microvaatjes te behandelen die de “vasculaire” kringen veroorzaken.

Peeling voor donkere kringen

Wat de peelingmethode betreft, zijn het de gepigmenteerde kringen (bruin of bruin) die met deze procedure, die door LAZEO wordt aangeboden, kunnen worden gecorrigeerd.

Pigmentringen worden veroorzaakt door een hoog melaninegehalte. De peeling werkt dus in op de hyperpigmentatie en de aanwezigheid van melanine en stimuleert tegelijkertijd de celregeneratie.

In feite laat de peeling de huid regenereren door haar te laten peelen, zodat zij ontdaan is van melanine. Er zijn verschillende soorten peeling, hoe dieper de peeling, hoe significanter het verkregen resultaat, maar de bijwerkingen zijn uiteraard belangrijker.

De depigmenterende peeling is een lichte of medium peeling. Zij bevordert de afzetting van melanine die zich onder de huid bevindt en reguleert zo de productie van melanine door het lichaam.

De resultaten op donkere kringen verschijnen geleidelijk een maand na de behandeling.

Welke andere methoden zijn er om donkere kringen te verwijderen?

Cafeïne om donkere kringen te verwijderen

Dit product, dat in het dagelijks leven van velen van jullie bestaat, is verrassend onmisbaar om je blik te wekken. Het helpt het voorkomen van bloedvaten te verminderen, omdat het vasoconstrictie bevordert, wat de afname van het bloedvatvolume is. Bovendien helpt cafeïne het vasthouden van water te verlichten, een ander symptoom dat uw ogen vermoeid maakt.

Zonnescherm tegen donkere kringen

Dit element wordt te vaak over het hoofd gezien, maar het is essentieel om het in uw zorgroutine te integreren. Het moet dagelijks worden toegepast om hyperpigmentatie door de zon te voorkomen. Deze hyperpigmentatie wordt aangetroffen op bepaalde delen van het gezicht en vooral op de ogen, wat zal resulteren in het verschijnen van donkere kringen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg