4.79/5 sur 605 avis

Hoe een hol litteken te camoufleren?

Veel mensen hebben er last van… Holle littekens kunnen ongemak veroorzaken en soms een groot complex zijn wanneer ze niet goed worden behandeld en gecamoufleerd. Daarom bieden we u effectieve technieken om ze zoveel mogelijk te beperken.

Holle littekens: Hoe verschijnen ze?

Sommige fysieke sporen, waaronder holle littekens, kunnen verschijnen als gevolg van acne.

Maar wat is een hol litteken? 

Dit type litteken is meestal het gevolg van min of meer ernstige acne. Het is herkenbaar aan het feit dat het vaak smal, diep is en een psychologische impact kan hebben op mensen die getroffen zijn. Het litteken vormt dus een hobbel of een gat in de plaats waar de knop stond. Het bevindt zich meestal op de wangen en jukbeenderen.

Maar waarom heb ik holle littekens?

Ze verschijnen wanneer de bovenste en diepere lagen van de huid beschadigd zijn. Het beschadigde deel wordt gevuld met collageen vezels die een granulatieweefsel vormen om de laesie te repareren. Het is met name bekend dat ze moeilijk te behandelen zijn en dat ze een specifiek type behandeling nodig hebben om ze te elimineren.

Hoe camoufleer je een hol litteken bij LAZEO? 

Hoewel bekend is dat deze holle littekens moeilijk te behandelen zijn, vooral diepe littekens, is niets onmogelijk, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om de holten te vullen:

 • De fraxel laser: Deze oplossing wordt beschouwd als de meest effectieve, omdat het cellulaire regeneratie in diepte kan stimuleren en de epidermis op het oppervlak kan vernieuwen. Het heeft twee golflengten, waardoor de oppervlakkige en diepe lagen van de huid kunnen worden behandeld. De fraxel laser zal in het bijzonder gebruikt worden voor atrofische littekens.

Deze technologie stuurt krachtige, fractionele energie die microscopische effecten diep in cellen levert. De bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor acne, worden uiteindelijk beperkt en zelfs vernietigd om de ontwikkeling van celvernieuwing mogelijk te maken. 

 • De radiofrequentie daarentegen stimuleert de productie van collageen zonder littekens, terwijl beschadigde weefsels worden gerepareerd. De radiofrequentie gebruikt golven om collageen-stimulatie te creëren en zo de huid meer afgezwakt, stralend en glad te maken. De applicator voor radiofrequentie levert energiepulsen via micronaalden, die de huid doordringen op een diepte van 1 of 2 mm.

Deze methode is bijzonder effectief bij de behandeling van verschillende soorten littekens. Bovendien is het pijnloos en risicovrije om deze huidonvolkomenheden te behandelen. Alleen roodheid, evenals een warm gevoel kunnen na de sessie verschijnen. Ten slotte is het mogelijk om deze behandeling binnen een interval van 1 maand maximaal drie keer te verlengen.

 • Peeling: Hier is nog een mogelijke oplossing, om de littekens te vullen, die naar de middelste lagen van de huid exfolieren, om celregeneratie te stimuleren en de littekens glad te maken. Schillen werkt niet alleen op het oppervlak van de huid, maar ook dieper in de dermis, wat een nog effectievere regeneratie bevordert. Over het algemeen zijn verschillende sessies, verspreid over enkele maanden, nodig om het gewenste doel te bereiken.
 • Injecties van hyaluronzuur: In sommige gevallen kunnen injecties van hyaluronzuur aan uw verwachtingen voldoen in termen van littekens. Inderdaad, bekend om volumizing eigenschappen, vult hyaluronzuur de gevormde holtes en maakt het litteken minder zichtbaar. Het wordt direct in het litteken geïnjecteerd. Dit geeft een echt glad huideffect, effect dat bijna onmiddellijk is, maar dat gemiddeld eenmaal per jaar moet worden vernieuwd.

Holle littekens verminderen met grootmoeders remedies

Heb je er genoeg van dat je gezicht niet meer straalt door deze littekens en wil je een meer natuurlijke oplossing? Wij hebben een lijst samengesteld met de beste tips om je littekens te bedekken.

 1. Bicarbonaat en kokosolie

Bicarbonaat verwijdert alle onzuiverheden van de huid dankzij zijn exfoliërende werking. Door het te combineren met kokosolie zal het effect beter zichtbaar zijn.

Gewoon de twee in gelijke delen mengen, het mengsel op de littekens aanbrengen en na enkele seconden afspoelen. Het is belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen, want bicarbonaat kan de gevoelige huid beschadigen.

 1. Honing

Tegen acnelittekens, is de honing een vrij gemeenschappelijke natuurlijke remedie. Voor olieachtige huiden raden we u aan deze te associëren met een eigeel.

Breng het apparaat gewoon ongeveer 20 minuten aan op uw littekens en spoel het vervolgens af.

 1. Citroen

Citroen staat bekend om het wit maken van de huid en is ideaal om holle of ingedeukte littekens weg te werken.

Wij raden u aan om het voor het slapengaan te gebruiken door watten in citroen te weken en het dan gedurende 15 minuten rechtstreeks op uw littekens aan te brengen. Aan het eind van de 15 minuten kunt u het afspoelen.

 1. De tomaat

Het zal uw huid verbeteren dankzij de hoge beta-caroteen inhoud het bevat. De littekens zullen in het bijzonder worden verminderd, omdat het vele exfoliating voordelen bevat.

Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg deze 10 minuten op uw gezicht. Het is belangrijk om deze operatie enkele weken te herhalen om effectieve resultaten te verkrijgen

 1. Make-up

Make-up, zoals het corrigeren van de fundering of klassieke fundering, kan het uiterlijk van littekens in een hol echt verminderen. Toch kunt u overwegen een stichting te kiezen die bij uw huidtype en huidskleur past.

Voor een droge huid raden we een op olie gebaseerde fundering aan, voor een vette huid moet u deze nauwkeurig vermijden. Funderingen op waterbasis zijn geschikt voor alle huidtypen.

Hoe voorkom je holle littekens? 

 • Raak het niet aan: er ontstaan meestal holle littekens, omdat je je puistjes manipuleert, doorboort en maalt. Dit vergroot het risico op het ontwikkelen van littekens in de holte aanzienlijk, dus vermijd ze zo veel mogelijk aan te raken.
 • Stel uzelf niet bloot aan de zon: Zelfs als we in eerste instantie kunnen denken dat het de verschijning van de huid verbetert, zal het uiteindelijk de huid en de onvolkomenheden ervan verergeren. De zon is namelijk een valse vriend van acnehuid, omdat het de huid droogt. Overtollige olie zal daarom worden geproduceerd om het gebrek aan hydratatie te compenseren, dus dit is de eerste fase van de vorming van holle littekens. Bovendien veroorzaakt UV-straling veroorzaakt door de zon lokale hyperpigmentatie die permanent kan zijn. Om zonnebrand te voorkomen die uw littekens kan accentueren, raden we u aan uw huid te beschermen met niet-comedogene producten index 50.
 • Besteed aandacht aan uw dieet: Wat goed gekend is is dat het dieet een zeer belangrijke rol op acnehuid speelt. Een evenwichtige voeding is erg belangrijk, dus overdoe dingen die te vet of zoet zijn niet. Om uw huid stralend te maken, is het ook raadzaam om groenten te consumeren die de inname van vitamine C verhogen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A mogen niet over het hoofd worden gezien, omdat ze de hydratatie van de huid bevorderen. Door een goed dieet in uw routine op te nemen, zult u de verschijning van pimples en dus het met littekens bedekken verhinderen.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg