4.79/5 sur 605 avis

Hoe je droge lippen hydrateren?

HYDRATER SES LEVRES

Gebarsten lippen, lelijke dode huid en droogtelijntjes. De beste manier om droge lippen te voorkomen – en dat is vast geen verrassing – is door je lippen preventief te hydrateren om zo een efficiënte huidbarrière te creëren. Maar ken je wel de juiste hydratatietechnieken? Kom in dit artikel alles te weten over hoe droge lippen ontstaan en een perfecte hydratatie.

Waarom zijn mijn lippen droog en beschadigd?

Er zijn verschillende redenen voor droge en gevoelige lippen. Onze lippen worden vooral beïnvloed door de weersomstandigheden. De winter is met zijn koud en droog weer het slechtste seizoen: bij een verkoudheid of verstopte neus ga je namelijk door je mond ademen, waardoor je lippen het nog meer te verduren krijgen en er barstjes of kloofjes kunnen ontstaan.

Een verstoord hormonaal evenwicht kan ook een oorzaak van droge lippen zijn.

Het is geen goed idee om te vaak aan je lippen te likken. Het kan op dat moment doeltreffend lijken en wat verzachting bieden, maar op de lange termijn verslechtert de staat van je lippen alleen maar en zullen je lippen uitdrogen.

Heb je last van droge lippen, neem dan ook je algemene levensstijl onder de loep:

  • alcoholgebruik,
  • roken,
  • te pittig, zuur of zout eten.

Hoe mijn beschadigde lippen op een natuurlijke manier verzorgen?

Water drinken. Dit lijkt heel eenvoudig advies, maar goed hydrateren is essentieel voor het welzijn van de huid.

Regelmatig een lippenbalsem gebruiken. Je lippen hydrateren en voeden is erg goed. Maar als je te vaak een lippenbalsem gebruikt, raakt de huid van de lippen eraan gewend en heeft ze het steeds vaker nodig. Kies eerder voor een lippenbalsem met natuurlijke oliën en hydraterende bestanddelen.

Zonnecrème gebruiken. De lippen blijven namelijk niet gespaard van uv-straling vooral omdat de huid daar dun en kwetsbaar is. Daarom is het erg belangrijk om een lippenbalsem met spf te gebruiken.

Je lippen regelmatig exfoliëren en hydrateren zijn essentiële stappen om je mond te verzorgen. Scrubben verwijdert dode huidcellen en velletjes en zorgt voor meer volume. Daarna hoef je de huid alleen nog maar te hydrateren met een masker en een goede lippenbalsem.

Je lippen natuurlijk hydrateren op grootmoeders wijze

Hieronder vind je een recept op grootmoeders wijze voor natuurlijk gehydrateerde lippen. Scrub je lippen voor je het masker aanbrengt. Gebruik het zo vaak als je wilt.

  1. Giet honing in een kommetje en voeg natuurlijk cacaopoeder toe.
  2. Doe er olijfolie bij en meng goed.
  3. Breng aan op je lippen en laat ongeveer vijf minuten intrekken.
  4. Verwijder het overtollige product met een vochtig wattenschijfje.
  5. Breng daarna je gebruikelijke hydraterende lippenbalsem aan.

Hoe je lippen diepgaand hydrateren met esthetische geneeskunde?

Soms, zelfs nadat je al honderden keren lippenbalsem en vette substanties hebt gebruikt, blijf je last hebben van schrale lippen. Daardoor wordt het dus onmogelijk om die mooie lippenstift te gebruiken die je net hebt gekocht. Er is maar één oplossing: hydrateer je lippen diepgaand met hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is niet alleen bedoeld om op te vullen en je lippen voller te maken. Het is een echte must geworden om je gezicht te hydrateren en te verstevigen. Je vindt het in veel cosmetica die in de supermarkt wordt verkocht. Het staat namelijk bekend om zijn buitengewone hydraterende eigenschappen: het kan zelfs 1.000 keer zijn gewicht aan vocht vasthouden.

Bij LAZEO bieden we verschillende soorten hydraterend of volumegevend hyaluronzuur aan: als je je lippen wilt hydrateren, hebben wij wat je nodig hebt.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg