Hoe je haar verzorgen?

Elke seizoenswissel – op dit moment de terugkeer van de koude temperaturen – zorgt voor veranderingen aan ons haar. Daarmee bedoelen we haaruitval, een vette hoofdhuid, droge puntjes, minder volume en nog veel meer. Het is dus belangrijk om je routine aan te passen aan het seizoen. Wacht niet langer en vind de geschikte oplossing voor je haar in dit artikel.

Hoe je haar verzorgen als je een vette hoofdhuid hebt?

Als het kouder wordt, heeft onze hoofdhuid de vervelende gewoonte om wat meer talg te produceren dan normaal om het evenwicht te bewaren. Dus als je al haar hebt dat gemakkelijk vet wordt, zal het koude weer het alleen nog maar erger maken.

Scrubs voor de hoofdhuid zijn erg doeltreffend om overtollig talg en dode huidcellen te verwijderen, de huidbarrière ondoordringbaar en gezond te houden en de haargroei te stimuleren. Twee mogelijkheden: een borstel of een scrub speciaal voor de hoofdhuid.

Probeer, indien mogelijk, om zoveel mogelijk tijd te laten tussen twee wasbeurten (we hebben het niet over een talgkuur, maar over één shampoobeurt per week). Hoe vetter het haar wordt, hoe vaker we het wassen. En dat wordt een vicieuze cirkel, want door je haar te vaak te wassen, raakt je hoofdhuid beschadigd en produceert ze nog meer talg. Daardoor wordt het haar nog sneller vet.

En als extraatje zijn shampoobars vaak vrij van sulfaten of agressieve zepen waardoor ze de hoofdhuid minder snel irriteren.

Hoe droog en breekbaar haar verzorgen?

Dit baart ons in het algemeen het meest zorgen: je haar breekt, krijgt gespleten punten en groeit dus niet meer. De haren van Rapunzel zijn een illusie geworden! Wat moet je doen? Vooral je haar goed verzorgen. Zelfs als deze tip al deel uitmaakt van je routine, is het belangrijk om nog beter hydraterende en rijke producten te gebruiken wanneer de herfst begint om zo je haar diepgaand te verzorgen.

Laat je haardroger ook zo veel mogelijk aan de kant en laat je haar aan de lucht drogen.

Om je haar te voeden, is een badje van plantaardige olie voor het wassen ideaal. Breng de olie aan van de haaraanzet tot de punten, met de nadruk op de lengtes en de puntjes. Laat een nachtje intrekken (of toch zeker een paar uur), want dankzij de olie blijft het vocht aanwezig in de haarvezel.

En om het haar te hydrateren, kies je best voor een milde, goede shampoo die je van de wortel tot de puntjes aanbrengt en een conditioner op basis van amandel, avocado, banaan, enz.

Wat doen bij haarverlies?

Vitamine D en voedingssupplementen kunnen je haar sterker maken en het haarverlies beperken. Daarnaast heeft het eten van zalm, verse tonijn, sardines, eieren en champignons ook een goede invloed op je haar. Zoek dus maar snel lekkere herfstrecepten!

En als je erg veel haar verliest, kan je nog altijd gebruikmaken van haarmesotherapie. Haarmesotherapie is niet echt bekend, maar nochtans erg praktisch. Het is vooral effectief tegen haartuitval, lichte alopecia en fijn haar. Het activeert de haarzakjes en vergemakkelijkt en stimuleert de haargroei dankzij een revitaliserende cocktail van hyaluronzuur, mineralen, aminozuren en vitamines.

Deze behandeling kan je zowel regelmatig als af en toe laten doen: in het algemeen stellen we voor ernstig haarverlies 4 behandelingen voor, met telkens een tussenpoos van 15 dagen. We raden ook aan om elke vier tot vijf maanden onderhoudsbehandelingen te laten uitvoeren zodat het resultaat behouden blijft, vooral tijdens de herfst en de winter.

En als het haarverlies nog ernstiger is, kan je gebruikmaken van PRP (bloedplaatjesrijk plasma) : net als mesotherapie stimuleert deze behandeling haargroei, celregeneratie en de vorming van nieuwe bloedvaten door gebruik te maken van het plasma en de bloedplaatjes die in het bloed aanwezig zijn.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg