4.81/5 sur 507 avis

Hoe kan ik een handverzorging doen?

Onze handen, die altijd onmisbaar zijn, zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bij ons. Ze geven vorm aan ons dagelijks leven, of het nu op het werk is, in de keuken, in de tuin of bij huishoudelijke klusjes. Ze zijn altijd in actie en verdienen onze volledige aandacht. Neem de tijd om ze te verwennen – ze zijn het levenssap van ons leven!

Naast het feit dat het esthetisch mooi is, zorgt de verzorging van je handen er ook voor dat ze comfortabeler aanvoelen. Onze handen zijn tenslotte de eerste verdedigingslinie tegen agressie van buitenaf. Veel factoren, zoals kou, afwassen, veelvuldig inzepen en contact met ongeschikte producten, maken ze kwetsbaar. Bovendien is de huid van onze handen dun en dus kwetsbaarder. Daarom worden je handen snel droog en ruw als je ze niet goed verzorgt. Het is dus belangrijk om je inspanningen tijdens de winter te verdubbelen. Maar je mag ze de rest van het jaar niet vergeten, want er spelen ook andere factoren mee.

Net als de huid van je gezicht, moet ook de huid van je handen dagelijks worden verwend. Er zijn een aantal essentiële stappen die je kunt nemen om je handen gezond te houden en er op hun best uit te laten zien. Met de volgende tips kun je de natuurlijke schoonheid van je handen behouden en ze zacht en goed verzorgd houden:

 • Gebruik zachte reiniging: het is essentieel om je handen te wassen met een supervette zeep om hun kwetsbare lipidenbarrière te behouden. Overmatig gebruik van hydroalcoholische gel kan ze uitdrogen.
 • Voed en hydrateer: je handen hydrateren is net zo belangrijk als je gezicht hydrateren. Het houdt de huid soepel, comfortabel en zacht. Je kunt handcrèmes, balsems of boters gebruiken om de huid van zeer droge handen te voeden.
 • Bescherm je handen: ongeacht je leeftijd is het belangrijk om je handen te beschermen met handschoenen als je huishoudelijke klusjes doet om te voorkomen dat ze overmatig in contact komen met producten of zelfs water. Je moet je handen ook insmeren met zonnecrème om vroegtijdige veroudering te voorkomen.
 • Manicure : om je handen, die er na al deze stappen stralend uitzien, nog mooier te maken, kun je ze sublimeren met een mooie manicure!

Net als de huid van je gezicht, moet je je handen verzorgen volgens hun behoeften:

 • Droge handen: droge handen zijn niet zacht en voelen oncomfortabel aan. Ze voelen vaak trekkerig aan en hebben fijne witte strepen. De enige manier om dit probleem te verhelpen, is ze te hydrateren door meerdere keren per dag een crème aan te brengen.
 • Zeer beschadigde handen: dit type hand is erg droog en kan scheurtjes en microkloven ontwikkelen. Ze worden erg gevoelig, zelfs voor warm water. Het is daarom aan te raden om voedende en beschermende texturen te gebruiken.
 • Rijpe handen: naarmate ze ouder worden, hebben handen de neiging om te rimpelen, hun comfort te verliezen en pigmentonregelmatigheden te ontwikkelen. Voor dit type hand is hydratatie essentieel. Gebruik lotions of crèmes die verrijkt zijn met ingrediënten die veroudering tegengaan en vlekken bestrijden.
 • Mannenhanden: er is niet veel verschil tussen mannen- en vrouwenhanden, behalve dat mannenhanden dikker zijn. Hun handen reageren anders op externe agressies en huidveroudering. Over het algemeen geven mannen de voorkeur aan lichte vochtinbrengende crèmes die geen vettig laagje achterlaten.
 • Zeer klamme handen: deze worden gekenmerkt door overmatige transpiratie op de handpalmen. We raden aan om ouderwetse middeltjes te gebruiken, zoals aluinsteen en talkpoeder, die je in je handen kunt wrijven.
 • Hyaluronzuurinjecties: deze worden gebruikt om het volume van de handrug te behandelen. Het doel is om de handen weer stevig te maken en lelijke holtes op de handrug en in de interdigitale ruimtes op te vullen. Deze behandeling geeft de huid op de handrug gegarandeerd meer volume (plooien verdwijnen) en camoufleert uitstekende aderen en pezen. Bovendien is het een snelle, vrijwel pijnloze behandeling die geen littekens achterlaat.
 • De Fraxel laser voor pigmentvlekken : De Fraxel behandeling is een behandeling in de esthetische geneeskunde voor het behandelen en elimineren van ouderdomsvlekken en andere pigmentonregelmatigheden op de handen. Het regenereert de huid diep van binnen en vernieuwt het huidoppervlak.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg