4.79/5 sur 605 avis

Hoe kan ik een verouderde huid herstellen?

Verouderde huid is net zo mooi als een jonge huid. Het is gewoon de aandacht die wordt besteed die anders is om haar te brengen wat ze nodig heeft naarmate ze ouder wordt!

We worden ouder, dus het is normaal dat onze huid ook last heeft van de tijd. Er treedt inderdaad een algemene droogheid op waardoor de huid haar glans verliest. Een verouderde huid is dan herkenbaar aan verschillende tekenen, waaronder:

 • tekenen van huidveroudering
 • fijne lijntjes / rimpels
 • leeftijdsplekken / hyperpigmentatie
 • volumeverlies
 • dunner, gevoelig en droog
 • teken van uitdroging

Onze huid reageert van nature op het verstrijken van de tijd en op de verschillende externe agressies waaraan ze elke dag wordt blootgesteld. Het kan worden verzwakt door vervuiling, stress, tabak, gebrek aan slaap, voedsel en zelfs alcohol. Om het gezond te houden, is het belangrijk om celvernieuwing te bevorderen om veroudering te vertragen.

Algemeen wordt aangenomen dat een huid rond de leeftijd van 40 jaar ouder wordt, meestal in de richting van de premenopauze. Er kunnen echter eerder tekenen van volwassenheid optreden, afhankelijk van de persoon en het gesprek dat ze voeren. De huid verliest dan haar volume, slappe lichtjes en vertoont tekenen van een slappe huid.

Onze huid blijft stevig dankzij een essentieel eiwit genaamd “ collageen ”, dat van nature in ons lichaam aanwezig is. Vanaf onze jaren twintig verliezen we echter elk jaar ongeveer 1,5% van dit waardevolle eiwit. Deze afname draagt bij aan een verlies aan elasticiteit en rebound van de huid, waardoor rimpels ontstaan.

Tegelijkertijd verliest de huid ook hyaluronzuur, waardoor het hydratatieniveau afneemt en gevoeliger wordt voor een droge huid

Elke huid heeft verschillende behoeften, afhankelijk van het type, daarom is het nodig om een geschikte zorgroutine aan te nemen. Voor een verouderde huid:

 • Reinigen: het is belangrijk om uw huid ’s morgens en’ s avonds schoon te maken om de opgehoopte onzuiverheden uit te roeien en de dermis schoon te maken om de verzorging mogelijk te maken.
 • Serum: breng ’s ochtends een antioxidant serum aan dat werkt om huidveroudering en de ontwikkeling van rimpels te vertragen en tegelijkertijd de uitstraling te doen herleven. U kunt vervolgens serums kiezen op basis van hyaluronzuur, zodat uw huid meer gehydrateerd en elastischer wordt!
 • Anti-aging crème: breng dag en nacht een anti-aging crème aan. De ochtend is nodig om diep te hydrateren en het volume te herstellen. Wat de nacht betreft, het helpt rimpels en fijne lijntjes glad te strijken en stevigheid te bieden terwijl bruine vlekken worden verminderd.  Merk op dat het raadzaam is om ze rond de leeftijd van 30 te starten.
 • Beschermen: het is belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen. UV-stralen zullen inderdaad elastine en collageen beschadigen terwijl de huidveroudering wordt versneld. Daarom is het nodig om elke 2 uur een SPF aan te brengen in het geval van een sterke UV-index, om een hoed en een zonnebril te dragen.

Vergeet niet om deze routine ook rond de ogen uit te voeren, want het is een plek die de neiging heeft om daadwerkelijk tekenen van huidveroudering te vertonen.

Er zijn een paar dingen die u aan uw dagelijkse routine moet toevoegen om beter voor uw verouderde huid te zorgen. Ze omvatten:

 • Hydratatie: drink minimaal 1,5 liter water per dag en gebruik hydraterende crèmes.
 • Dieet: het is belangrijk om een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet te volgen, vooral met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetzuren, vitamine C en antioxidanten.
 • Zonbescherming: vergeet niet om zelfs in de winter elke dag zonnebrandcrème aan te brengen, want UV-stralen kunnen uw huid nog steeds beschadigen.

Het is essentieel om je huidverzorging aan te passen aan de verouderde huid en het feit dat het meer moet worden gevoerd om het te helpen bij het oplossen van de droogteproblemen. We kunnen wat actieve ingrediënten vinden in de verzorging van dit type huid. Zij zijn:

 • V10: deze antioxidant in het lichaam helpt het huidonderhoud te behouden door te beschermen tegen veroudering en door stevigheid en hydratatie te bevorderen.
 • Retinol: met dit actieve ingrediënt kan de verouderde huid weer stralen door de productie van collageen te stimuleren. Je kunt het vinden in de vorm van nachtcrème of serum.
 • Vitamine C: vaak met een dof uiterlijk, het kan interessant zijn voor een verouderde huid om in vitamine C te veranderen om een gezonde gloed te herstellen.
 • Hyaluronzuur: naarmate de huid ouder wordt, heeft het de neiging om minder hyaluronzuur te produceren. Het is echter essentieel om water te fixeren en de huid te vullen. De producten erin zullen fungeren als een echt dekbed voor de huid, smeren en vullen.

Het is daarom essentieel om ze toe te voegen aan je schoonheidsroutine om de hydratatie van je verouderde huid te optimaliseren!

Het doel van een verouderde huid is om voldoende hydratatie terug te krijgen, de huid te verjongen en weer stevig en elastisch te worden. Daarom zijn de volgende behandelingen het meest geschikt:

 • Hydrafacial: deze behandeling behandelt de huid diep door de elasticiteit en stevigheid te herstellen en tegelijkertijd voldoende botanische ingrediënten te leveren die voedingsstoffen bevatten. Het helpt bij het bestrijden van externe schade die de huid aantast, en dit alles dankzij krachtige oxidanten. De huid wordt dan diep gehydrateerd.
 • Kobido: Kobido-massage, van Japanse afkomst, is een traditionele techniek die enkele eeuwen teruggaat. Deze gezichtsmassagemethode is ontworpen om de elasticiteit van de huid te bevorderen, te verjongen en ook tekenen van vroegtijdige veroudering te voorkomen.
 • Baby Face: Deze behandeling maakt het mogelijk om een gladde babyhuid te vinden zonder onvolkomenheden. Het is speciaal ontworpen om huidverjonging te bevorderen dankzij de optimale combinatie van fractionele laserbehandeling thulium en ampullen geconcentreerd in specifieke actieve ingrediënten.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg