4.79/5 sur 605 avis

Hoe kan ik mijn haar beschermen tegen de zon?

De zomer is aangebroken en daarmee zonnige dagen die u uitnodigen om van het buitenleven te genieten. Maar net als onze huid heeft ons haar ook speciale bescherming nodig tegen zonnestralen. De schadelijke effecten van UV kunnen leiden tot haarbeschadiging, zoals verkleuring, verzwakking, gespleten punten en verlies van hydratatie. Gelukkig zijn er eenvoudige en effectieve trucs om de gezondheid en schoonheid van je haar gedurende het zomerseizoen te behouden.

Wat zijn de voordelen van zon op haar?

 • haarverlichtend: de zonnestralen hebben het effect dat ze je haar blond maken. Dit geeft het een helderder en levendiger uiterlijk.
 • haaruitval vertragen: inderdaad, de zon bevordert de synthese van vitamine D, waarvan bekend is dat het haar fixeert en zo haaruitval vermijdt of op zijn minst vertraagt. Om dit positieve effect te accentueren, raden we je aan om voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis, zuivelproducten of eieren.
 • hergroei bevorderen: het laatste positieve effect van de zon is dat het de bloedcirculatie in de bloedvaten stimuleert die uw hoofdhuid irrigeren. Hierdoor groeit je haar in de zomer sneller.

Wat zijn de schadelijke effecten van de zon op haar?

Ondanks de vele voordelen van de zon op ons haar, weet u dat de zon in hoge doses zeer schadelijk kan worden. Daarom moet je jezelf zorgvuldig blootstellen om ze te vermijden.

 • Droogt haar: meestal wordt de zon geassocieerd met hitte en de hitte van de stralen zorgt ervoor dat ons haar verslechtert. De vetzuren in het talg hebben ook meer moeite om te evacueren, wat betekent dat ze uiteindelijk stagneren onder de opperhuid. Als gevolg hiervan zullen ze veranderen in gifstoffen, die de wortels volledig afbreken en het haar verzwakken, waardoor ze fijner worden.
 • Valt haar aan: Naast het uitdrogen voelt het haar volledig aangevallen aan. Dit is geen direct effect van de zon, maar een indirect effect gerelateerd aan zonnige dagen. We hebben het over zeezout of chloor uit het zwembad dat in je haar is verwerkt en uiteindelijk aanvalt en de hoofdhuid irriteert.

Hoe kunnen de schadelijke effecten van de zon op haar worden voorkomen?

Goede gebaren zijn om de schadelijke effecten van de zon op je haar zoveel mogelijk te vermijden. We raden u aan ze allemaal toe te passen om hun bescherming te maximaliseren!

 • Blootstelling aan de zon: we raden u aan uw blootstelling onder controle te houden en deze tussen 12.00 uur en 16.00 uur te vermijden. De warmte van UV-stralen is in deze periode inderdaad veel te intens.
 • Bedek je haar: met een hoed of pet. Dit is een goede methode om jezelf bloot te stellen wanneer je maar wilt aan de zon terwijl je je haar beschermt.
 • Bescherm ze: zoek naar haarproducten die speciaal zijn ontworpen om haar tegen de zon te beschermen. Ze bevatten vaak een zonbeschermingsfactor ( SPF ) die kan helpen UV-schade te minimaliseren.
 • Spoel je haar: voordat je gaat zwemmen om het voor te bereiden, maar ook daarna om te voorkomen dat het zeezout of chloor uit het zwembad in je haar blijft zitten.

Hoe zorg je natuurlijk voor je haar?

 • Maskers maken: het is raadzaam om een haarmasker te gebruiken na het reinigen en wassen van de hoofdhuid. Dit heeft als effect dat het haar diepgaand wordt gerepareerd, gehydrateerd en gevoed.
 • Vitamine voedsel: het is belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan vitamines om je haar dagelijks te voeden. Je kunt eieren, vis, vlees, volkoren brood maar ook soja vinden.
 • Gebruik natuurlijke producten: het is essentieel om je haar te wassen met natuurlijke producten die zijn samengesteld uit plantaardige oliën en natuurlijke actieve ingrediënten. Vergeet voor shampoos niet om ze aan te passen aan je haartype. Je kunt een shampoo kiezen die vettig haar in evenwicht brengt en zuivert, droog haar voedt en normaal haar hydrateert.
 • Maak beschermende kapsels: ze zijn ideaal om het haar te beschermen tegen de externe omgeving, zoals kou, wind of temperatuurveranderingen. Dit type kapsel helpt ook om de lengtes te beschermen tegen uitdroging en de vorming van vorken te beperken. U kunt dan kiezen voor broodjes, vlechten of paardenstaarten.

Hoe zorg je voor je haar met esthetische geneeskunde?

 • Haarmesotherapie: capillaire mesotherapie is een revitaliserende cocktail met hyaluronzuur, mineralen, aminozuren en vitamines. Deze micro-injectietechniek, direct geïnjecteerd in de dermis van de hoofdhuid, stimuleert de bloedcirculatie en voedt de lamp diep.

In het geval van het begin van een kleine of gemiddelde kaalheid, kunt u micrografting F.U.E gebruiken om haaruitval te behandelen en een dichter haar terug te krijgen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg