4.79/5 sur 605 avis

Hoe krijg je je lichaam terug na een zwangerschap?

Na een zwangerschap willen de meeste jonge moeders weer terug naar hun lichaam van voor de zwangerschap. Het is belangrijk om te weten dat je lichaam een aantal veranderingen ondergaat en dat dit niet betekent dat je jezelf moet onderschatten. Ontdek in dit artikel onze verschillende tips om je lichaam weer in vorm te krijgen, zonder te vergeten naar je lichaam te luisteren!

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap is volkomen natuurlijk en het lichaam past zich in de loop van 9 maanden aan de ontwikkeling van de baby aan. Daarom hoeft u zich niet schuldig te voelen over uw gewichtstoename. Dit zijn de verschillende oorzaken van gewichtstoename:

 • Het bloedvolume: dit neemt toe tijdens de zwangerschap om aan de behoeften van de baby te voldoen.
 • De baarmoeder: deze neemt ook in volume toe, weegt steeds meer naarmate de zwangerschap vordert en verschuift uiteindelijk om plaats te maken voor de baby.
 • Vetreserves: zwangere vrouwen nemen ook in gewicht toe om vetreserves op te bouwen en zo voldoende energie te hebben tijdens de zwangerschap.

Het is belangrijk om te onthouden dat de tijd die je nodig hebt per vrouw kan verschillen, omdat er veel factoren zijn waarmee je rekening moet houden als je probeert terug te keren naar je lichaam van voor de zwangerschap.

 • Natuurlijk gewichtsverlies: het is belangrijk om te weten dat je net na het verlaten van de kraamafdeling tussen de 6 en 8 kg verliest. En als je tijdens je zwangerschap tussen 12 en 16 kg bent aangekomen, moet je binnen 9 maanden weer op je oorspronkelijke gewicht zijn. Het heeft dus geen zin om een drastisch dieet te volgen.
 • Stofwisseling: zoals we in het begin al zeiden, varieert gewichtsverlies van persoon tot persoon. Het is zelfs zo dat sommige vrouwen meer calorieën verbranden dan anderen door niets te doen – het hangt allemaal af van hun metabolisme.
 • Leeftijd: afhankelijk van je leeftijd zul je niet op dezelfde manier of met dezelfde snelheid afvallen. Een 20-jarige vrouw zal minder moeite hebben met afvallen dan een 40-jarige vrouw. Bovendien is het zo dat hoe ouder een vrouw is, hoe groter de kans is dat ze aankomt tijdens de zwangerschap.
 • Geduld: zoals ik al eerder zei, zul je op natuurlijke wijze afvallen en daarom moet je het niet overhaasten, want dat kan averechts werken, vooral tijdens de geven van borstvoedingsperiode.

Het belangrijkste om te onthouden is: zorg goed voor je lichaam en je geestelijke gezondheid om een postnatale depressie te voorkomen.

We kunnen begrijpen dat het niet makkelijk is om te wennen aan je nieuwe postnatale lichaam, maar vergeet niet dat het hetzelfde lichaam is dat bevallen is! Hier zijn een paar dingen die je moet doen om je lichaam van voor de zwangerschap terug te krijgen en je figuur terug te krijgen.

 • Een uitgebalanceerd dieet: het is belangrijk om je te richten op gezonde, voedzame voeding zoals fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen. Vermijd zoveel mogelijk bewerkte producten en toegevoegde suikers, vooral als je wat buikvet wilt verliezen. Maar ontzeg jezelf niets, let gewoon op hoeveel je eet.
 • Ga weer sporten: Weer gaan sporten kan een oplossing zijn om zwangerschapsgewicht te verliezen. Kies om te beginnen voor rustige sport en doe het niet in de eerste paar weken,maar zodra je perineale hereducatie voltooid is. Dit duurt meestal twee of drie maanden na de geboorte. Pilates, de trend van dit moment, helpt je om je lichaam weer in vorm te krijgen, maar je kunt elke sport aanpassen zolang je maar voorzichtig genoeg begint. Je kunt ook kiezen voor stevig wandelen, zwemmen of zelfs fietsen. Sport maakt endorfine vrij, het hormoon dat een goed gevoel geeft.
 • Zorg goed voor jezelf: Naast je lichaam in beweging brengen en fysiek actief zijn, moet je er ook goed ervoor zorgen, en dat betekent dat je je huid moet verzorgen. Kies voor huidverzorgingsproducten die de elasticiteit van je opperhuid helpen versterken, zodat je sneller je figuur terugkrijgt.
   
 • Zorg dat je goed slaapt: slaap is heel belangrijk voor je mentale welzijn, want een slaaptekort vergroot het hongergevoel en zet je aan om meer te snoepen. Probeer om dit te voorkomen tussen de 7 en 9 uur per nacht te slapen, en als dit niet mogelijk is met jonge kinderen, probeer dan tegelijkertijd dutjes te doen.

Als je ondanks al je inspanningen nog steeds niet tevreden bent met de behaalde resultaten, of als je ze graag wilt versnellen, hebben we een aantal oplossingen om je een handje te helpen!

 • Legend pro: deze behandeling is bijzonder geschikt voor de behandeling van cellulitis, maar ook voor lichte vetophopingen. Met legend pro krijgt het lichaam zijn dynamische, gladde en smetvrije uiterlijk terug, want we weten dat een lichaam na de zwangerschap over het algemeen niet vrij is van cellulitis en sinaasappelhuid. Het voordeel van deze behandeling is dat de resultaten direct na de sessie zichtbaar zijn. Voor een optimaal resultaat worden 6 tot 8 sessies met een tussenpoos van 4 weken aanbevolen.
 • Emsculpt neo: deze behandeling is zinvol als je de spieren van je buik en billen wilt ontwikkelen en tegelijkertijd plaatselijk en visceraal vet wilt verliezen. Zonder enige chirurgische ingreep wordt uw lichaam in slechts 4 sessies in vorm gebracht. Gemiddeld kun je tot 25% meer spieren krijgen en 30% minder vet.
 • Cryolipolyse: bij deze techniek wordt vet verwijderd door bevriezing, dus weer helemaal zonder chirurgische ingreep! De kou bevriest de vetcellen, die vervolgens kristalliseren en geleidelijk door het lichaam worden geëlimineerd. Het is een echt alternatief voor liposuctie en stelt je in staat om je figuur te hermodeleren zoals jij dat wilt, terwijl je je ontdoet van ongewenst vet.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg