4.79/5 sur 605 avis

Hoe laat je je haar sneller groeien?

Wil je haar dat net zo snel groeit als dat van Rapunzel? We hebben er allemaal al over gedroomd. Beeld je eens in: lang, glanzend haar zonder gespleten haarpunten dat er niet droog en breekbaar uitziet. Helaas kunnen invloeden van buitenaf – en dan hebben we het nog niet eens over emoties (zoals angst) – een negatief effect hebben op de groei en goede conditie van je haar.

Met dit artikel willen we je enkele natuurlijke tips meegeven, zowel voor mannen als voor vrouwen, die je dagelijks kan toepassen om je haardos te verzorgen.

En we gaan nog een stapje verder, want er is geen haar op ons hoofd dat eraan denkt om je de beste LAZEO-oplossingen te ontzeggen die jouw haargroei stimuleren om zo eindelijk dat Rapunzelhaar te krijgen. Veel leesplezier!

Welke misvattingen bestaan er over het sneller laten groeien van je haar?

Het moet gezegd: al die wonderoplossingen die je op social media vindt zoals ‘mijn haar is 10 cm gegroeid in 10 dagen’ zijn uiteraard niet waar. Geen enkel product op de markt geeft je dat resultaat. Laten we eens kijken naar enkele misvattingen over haargroei:

Je haar 100 keer borstelen

Niet waar! Waar komt dit fabeltje vandaan? Je haar te veel borstelen helpt niet als je wilt dat het sneller groeit. Integendeel, als de borstel niet geschikt is voor je haar, kan hij je hoofdhuid beschadigen en kwetsbaar en vet maken.

Je moet je zorgen maken als je te veel haar verliest

Niet waar! Dit moet natuurlijk in perspectief gezet worden. Het is normaal om ongeveer 100 haren per dag te verliezen, dus als je er wat in de badkamer vindt nadat je je haar hebt gekamd of gewassen, hoef je je zeker geen zorgen maken. Seizoensveranderingen kunnen ook een trigger zijn.

Je haar ’s nachts vastmaken is slecht voor de haargroei

Niet waar! Ook dit is een fabeltje, of toch ongeveer. Je haar vastmaken in een knot met een te strak elastiekje is erg slecht voor je haar, want zo kan het breken. Maar een vlecht of twist is een geweldig alternatief als je een stoffen elastiekje neemt en het niet 50 keer rond je haar draait. En de volgende dag heb je gegarandeerd golvend haar! 

Hoe laat je je haar sneller groeien op een natuurlijke manier?

Verzorg je haar voor het douchen:

  • Op het internet vind je heel wat recepten voor geweldige oliebaden die aangepast zijn aan jouw haartype (bijvoorbeeld kokosolie voor droog haar). Maar er zijn ook oliën en serums op de markt die je een aantal uur voor het douchen op je haar moet aanbrengen. Hierdoor wordt het haar goed gehydrateerd, gaat het glanzen en wordt de haargroei bevorderd.
  • Scrubben van de hoofdhuid: dit verwijdert overtollige stylingproducten, vuil en dode cellen. Het stimuleert ook de haargroei.

Je haar verzorgen onder de douche:

Deze belangrijke is soms onduidelijk of wordt slecht toegepast. 

  • Om te voorkomen dat we na het wassen moeten worstelen met knopen, borstelen we ons haar voordien en nadien bij voorkeur met een kam.
  • Kies voor producten die aangepast zijn aan je haartype en aan de behoeften van je haar, maar vooral van de hoofdhuid.
  • De moedigsten onder ons spoelen met koud water om de haarschubben goed te sluiten, waardoor ons haar sterker, dikker en glanzender wordt.

Hoe stimuleer je snel de haargroei?

PRP (bloedplaatjesrijk plasma) voor Rapunzelhaar.

PRP of mesotherapie is snel en erg effectief. Het helpt haargroei, celregeneratie en de vorming van nieuwe bloedvaten te stimuleren door gebruik te maken van het plasma en de bloedplaatjes die in het bloed aanwezig zijn.

PRP is aangewezen bij gedeeltelijk tot matig haarverlies, maar ook bij erg dun haar of droog/breekbaar haar. Dankzij deze techniek zal je hoofdhuid gezond haar kunnen produceren.

Mesotherapie voor glanzend haar

Inderdaad, alweer hyaluronzuur! Het biedt dan ook zoveel voordelen. Mesotherapie is een revitaliserende cocktail met hyaluronzuur, mineralen, aminozuren en vitamines.

Het wordt rechtstreeks in de hoofdhuid geïnjecteerd, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de haarbol in de diepte wordt gevoed. Hierdoor worden de haarzakjes geactiveerd, wat de haargroei zal bevorderen en de haarstructuur versterken.

Als je ergens helemaal geen haar hebt, is de haargroei stimuleren moeilijker en soms zelfs onmogelijk. Stimulatie door PRP of mesotherapie kan namelijk alleen als er al een bestaande haarbol aanwezig is. Bij ernstigere kaalheid kan je altijd kiezen voor Micro FUE-haartransplantatie

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg