4.79/5 sur 605 avis

Hoe oefen je ademhalingsoefeningen tegen stress?

Naast een negatieve impact op ons dagelijks leven en onze geestelijke gezondheid, zal stress veel gevolgen hebben voor ons fysieke uiterlijk. Stress versnelt inderdaad het effect van tijd op ons gezicht, met het verschijnen van donkere kringen of een doffe teint. Het kan je ook aan doen komen. U wilt deze negatieve gevolgen vermijden? Begrijp waarom en hoe je stressoefeningen kunt doen.

Wat is anti-stress ademen?

Of het nu gaat om ademhaling of stress, beide zijn natuurlijk en maken deel uit van ons dagelijks leven (examens, sollicitatiegesprekken, veranderingen in routine, etc.). Hoewel stress schadelijk kan zijn, is het essentieel in ons leven zodat we ons kunnen aanpassen aan een situatie of het dagelijkse leven aankunnen. Als we willen dat het iets positiefs wordt en we niet langer last hebben van de gevolgen, moeten we leren het te beheersen. Anti-stress ademhaling is een goede manier om stress onder controle te krijgen. Het stelt je in staat om negatieve energie te verplaatsen en los te laten in plaats van het op te slaan in je lichaam.

Hoe helpt ademhaling tegen stress?

Als we gestrest zijn, gaat onze ademhaling sneller en oppervlakkiger, waardoor de balans tussen zuurstof en kooldioxide verstoord raakt en er nog meer angst en paniek ontstaat. Je lichaam ontvangt dan signalen dat er iets mis is, wat je toestand kan verergeren. Daarom kun je door je ademhaling te controleren je stress op bepaalde momenten onder controle houden om je lichaam niet te alarmeren en de situatie erger te maken.

Wat zijn de voordelen van ademhalingsoefeningen tegen stress?

Voel je je nu scherp, een beetje irritant en voel je dat je geduld zijn grenzen heeft bereikt? Stel je hele leven geen vragen, je bent “ alleen ” onder stress.

De volgende oefeningen hebben veel voordelen, waaronder het aanzienlijk verminderen van vermoeidheid: het is bekend dat stress een impact heeft op uw slaap, waardoor u niet volledig herstelt van uw dagen. Als je eenmaal goed uitgerust bent, kan je concentratie alleen maximaal zijn en word je niet afgeleid door een collega die zijn weekend vertelt terwijl je werkt! 

Ook ademhalen tegen stress brengt u een echt gevoel van welzijn en ontspanning. Je zult je helemaal ontspannen voelen en niets kan de momenten van je dagen bederven. Ten slotte heeft dit type ademhaling een echt positieve impact op ons lichaam, omdat het de spieren en meer in het bijzonder die van nek en schouders volledig kan ontspannen. Zodra de spieren ontspannen zijn, is een betere oxygenatie van het bloed en de organen mogelijk, evenals een verlaging van de bloeddruk en versterking van de immuunafweer.

Wat zijn de verschillende stressademhalingsoefeningen?

 1. Diafragmatische ademhaling

Diafragmatische ademhaling, die ook wel buikademhaling kan worden genoemd, is zeer nuttig om stress, angst, angstaanvallen of depressie te bestrijden. Het is een soort diepe ademhaling met behulp van het middenrif.

Deze oefening moet elke dag gedurende 2 tot 3 minuten worden gedaan, vervolgens geleidelijk worden verhoogd tot meerdere keren per dag en 5 tot 10 minuten en na een paar weken toenemen. Het moet 2-3 maanden worden gedaan voordat u natuurlijker kunt ademen in plaats van lucht in uw borst te nemen.

 1. Ademen met geknepen lippen

Deze methode moet worden gebruikt in geval van angst of bepaalde aandoeningen van de luchtwegen. Het helpt om langzamer, dieper en efficiënter te ademen met minder inspanning.

Hoe deze methode te oefenen?

 • Ga rechtop zitten of ga liggen
 • Adem 2 seconden lang door je neus. Laat de lucht in je buik zakken
 • Knijp in je lippen en adem langzaam uit gedurende 4 seconden. Het duurt twee keer zo lang om uit te ademen als om in te ademen. Na verloop van tijd kunt u het aantal van elke in- en uitademing verhogen.

Herhaal 1-10 minuten.

 1. Afwisselende ademhaling

Deze yogische ademhalingstechniek heeft tot doel de geest te kalmeren en concentratie te bevorderen. Het heeft het effect van het gelijk activeren van het sympathische en parasympathische zenuwstelsel, waardoor de activiteit en rust in evenwicht kunnen worden gebracht. Deze oefening moet gedurende 15 minuten worden gedaan wanneer u in een stressvolle situatie verkeert, uw angst wordt automatisch verminderd. Yogalessen moeten ook in het algemeen worden voorgeschreven.

Hoe deze methode te oefenen?

 • Sluit tijdens het zitten uw ogen en plaats uw ringvinger voorzichtig op uw linker neusgat en rechterduim op uw rechter neusgat ( herhaal aan beide kanten ).
 • Sluit je rechter neusgat met je rechterduim en adem langzaam en diep in door je linker neusgat
 • Sluit je linker neusgat met je ringvinger en open je rechter neusgat. Adem uit door het rechter neusgat
 • Adem in door het rechter neusgat. Sluit je rechter neusgat met je duim en adem uit door het linker neusgat. Dit maakt een bocht af

Hoe kunnen de fysieke effecten van stress in LAZEO worden gewist?

Zoals je in het begin misschien hebt gelezen, beïnvloedt stress ook de kwaliteit en het uiterlijk van de huid. Het kan acne veroorzaken vanwege het stresshormoon dat de talgproductie verhoogt, rimpels en fijne lijntjes markeert, een doffe teint geeft en de wallen onder de ogen accentueert vanwege vermoeidheid. LAZEO is opnieuw uw bondgenoot om deze schadelijke effecten op onze huid tegen te gaan.

 • Hydrafacial = Het is een hydraterende behandeling die de huid onmiddellijk een glans geeft. De verschillende aangebrachte producten en de 4 stappen van de verzorging maken de huidtextuur glad en verzachten ze. De fijne lijntjes zijn gegomd en de huid ziet er jonger uit. Natuurlijk moet de behandeling worden herhaald om de effectiviteit te maximaliseren.
 • Injecties van hyaluronzuur = die al in ons lichaam aanwezig zijn, hyaluronzuur is een zeer belangrijk hydraterend middel voor het behoud van de jeugd van de huid. De hydraterende en volumineuze werking duurt tot ongeveer een jaar. Mesotherapie, een behandeling die zowel hyaluronzuur als vitamines en mineralen injecteert, is een ander alternatief om de elasticiteit van de huid te stimuleren, de hydratatie te verbeteren en de teint te verenigen.
 • Hollywood peel = is een complete behandeling die op het oppervlak inwerkt door de oppervlakkige laag van de huid te spuiten, en diep met behulp van de laser. Deze behandeling is zeer effectief tegen acne en vooral acne littekens.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg