Hoe raak van gezichtshaar af?

“Pfffiou, maar waar is mijn pincet, mijn haar is al teruggegroeid.”

Ja, het is vermoeiend om te moeten controleren of je unibrauw al terugkomt, je snor nog steeds gebleekt moet worden of je wangen nog niet te veel pluizig zijn. Dit kan vervelend zijn, voor sommige mensen zelfs complex.

Dus hoe kom je van je ongewenste gezichtshaar af?

Zodat de haren niet langer een complex zijn

Hoge frequentie elektrische ontharing

Elektrische ontharing met hoge frequentie wordt sterk aanbevolen voor kleine delen van het gezicht, en behandelt alle soorten haar: zelfs blond, wit en rood haar dat niet in aanmerking komt voor laserontharing. Het is een alternatieve manier om uw haar permanent te verwijderen die de hormoongevoelige zone niet stimuleert en geen risico van paradoxale hergroei inhoudt. Het duurt ongeveer 6 tot 8 sessies met een tussenpoos van tien dagen tot 5 weken, afhankelijk van de haargroei.

Laserontharing van de snor

U kunt ook kiezen voor traditionele laserontharing (maar dat is niet geschikt voor lichtgekleurd haar). Op voorwaarde dat je aan alle voorwaarden voldoet. De ideale kandidaat moet een volwassene zijn (leeftijd waarop het hormonale evenwicht moet zijn bereikt) met donker, tamelijk dik haar en een lichte huidskleur. Lazeo heeft ook de Nd Yag laser. Het is speciaal aangepast om veilig haar van donkere en zwarte huid te verwijderen. De sessies worden gewoonlijk om de vier weken gepland voor een totaal van zeven tot acht sessies, afhankelijk van de beharing.

Zachte alternatieven

Pincet: je beste bondgenoot

Natuurlijk zijn de nadelen van een pincet niet de enige: voor de kleine retouches van alledag zijn ze de perfecte bondgenoot. Het voordeel van een pincet is dat deze het ene haartje na het andere verwijdert, waardoor het gebied niet overwoekerd wordt. En voor het beste resultaat moet het harsen worden gedaan na het douchen, wanneer de huid goed schoon en een beetje vochtig is om het verwijderen te vergemakkelijken.

Ontkleuring: voor de snor

Ontkleuren kan gemakkelijk thuis worden gedaan. Het wordt aanbevolen voor fijn en licht haar (snor voor vrouwen, bijvoorbeeld). Bleekcrème kan irriterend zijn, moet vóór gebruik worden getest als u een gevoelige huid hebt en wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Preventie

Pas op voor hormonale onbalans

Sommige vrouwen hebben hormonale problemen die de groei van gezichtshaar stimuleren. Aarzel niet om in geval van overbeharing in het gezicht (bovenlip, maar ook kin of wangen) het advies van uw dermatoloog in te winnen, die al uw vragen zal beantwoorden en een hormonale controle zal voorschrijven.

Wat moet je niet doen

Op een zo gevoelige plaats als de bovenkant van de lippen wordt het gebruik van scheermesjes en andere ontharingscrèmes ten zeerste afgeraden. Dit stimuleert de groei, maakt het haar dikker en breidt het haargebied uit tot buiten de snor. Bovendien moet u, hoewel laser/elektrisch ontharen in de zomer mogelijk is, niet vergeten de volgende dagen zonnecrème te gebruiken (vooral als u blootgesteld bent aan het strand enz.).

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg