Hoe sinaasappelhuid verhelpen?

Cellulite of sinaasappelhuid, welke verschillen zijn er en wat is het precies? We vertellen je er meer over in dit artikel!

Wat is sinaasappelhuid?

Sinaasappelhuid is de naam die geassocieerd wordt met een stadium van cellulitis. Vanwaar de naam? Eenvoudigweg omdat de huid er onregelmatig uitziet (en doet denken aan de schil van een sinaasappel). Dit wordt veroorzaakt door een opeenhoping en reserve van lipiden in het menselijk lichaam.

Wat is het verschil tussen sinaasappelhuid en cellulitis?

Cellulitis is een huidziekte die verband houdt met adipocytaire hypertrofie, vocht- en toxineretentie en eventueel fibrose.

Sinaasappelhuid verwijst naar de bobbels en putjes in de huid wanneer cellulitis zich in een matig of gevorderd stadium bevindt.

Samengevat: zoals je ongetwijfeld hebt begrepen, kan je dus cellulitis hebben en toch geen sinaasappelhuid hebben. Iemand met lichte cellulitis heeft bijvoorbeeld geen sinaasappelhuid. Iemand met een sinaasappelhuid zal daarentegen altijd cellulitis hebben.

Kan sinaasappelhuid worden verholpen?

Hoe bestrijd je het? Allereerst moet je het beter leren kennen.

Waarom heb ik sinaasappelhuid?

Weet dat je niet alleen bent. Cellulitis is een natuurlijk verschijnsel dat ongeveer 90 procent van alle vrouwen treft. Heel weinig mannen hebben er last van.

Sinaasappelhuid heeft niets te maken met gewicht, ook al is er een link met voeding. Het heeft heel vaak te maken met hormonale veranderingen en is te wijten aan een onevenwicht in de verhouding oestrogeen/progesteron. Er is met andere woorden te veel oestrogeen in vergelijking met progesteron. Bovendien kan de aandoening blijven bestaan of zelfs verergeren tijdens de menopauze als gevolg van een ongeschikte HVT (hormoonvervangende therapie).

Net als bij cellulitis zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden: overtollig vetweefsel, vasthouden van vocht, slechte bloedsomloop, weinig bewegen of een onevenwichtig dieet.

Het antwoord op deze vraag zal je misschien niet bevallen, maar sinaasappelhuid kan niet definitief op natuurlijke wijze worden verholpen. Je moet je er je hele leven mee bezighouden en dit vanaf het voor de eerste keer verschijnt, wanneer de sinaasappelhuid zich nog niet volledig doorzet.

Lees ons artikel over de anticellulitisbehandeling Legend Pro.

Wat zijn natuurlijke oplossingen om sinaasappelhuid te behandelen?

Zodra je er last van hebt, is het erg moeilijk om sinaasappelhuid definitief te laten verdwijnen. Je hebt geduld en inspanning nodig om dit aan te pakken en de huid strakker te maken. Er bestaan echter eenvoudige en doeltreffende trucjes voor je de zware middelen moet inzetten (we maken maar een grapje, onze oplossingen zijn aangenaam).

Cardio in de winter tegen sinaasappelhuid.

Als je voor je gezondheid wil zorgen door een evenwichtige levensstijl aan te nemen, is het moeilijk om sport te negeren. Om cellulitis en sinaasappelhuid te verhelpen is cardio ideaal. Het traint het hele lichaam op een zachte manier. Dit heeft het voordeel dat het gerichte zones verstevigt, versterkt en strakker maakt. Cardio-oefeningen helpen bij een goede circulatie van vocht in het lichaam en verminderen de opslag van ongezonde vetten. Afhankelijk van waar je zin in hebt, kan je cardio doen met zumba, fitness, roeien, touwtjespringen, aquagym, zwemmen, fietsen of snelwandelen.

Wil je je cellulite verminderen en de zones van het lichaam die er gevoelig voor zijn verstevigen, dan kan je ook kiezen voor deEMSCULPT NEO. Kom meer te weten over deze wonderoplossing voor een dynamisch lichaam via onze pagina met behandelingen.

Kies voor gezonde voeding om cellulitis te voorkomen.

Wil je je sinaasappelhuid verminderen, dan hoef je geen diëten te volgen die soms gevaarlijk en overdreven zijn. Het beperken van snelle suikers en verzadigde vetten is een goed begin (bv. het schrappen van frisdrank). Kies in plaats daarvan voor natuurlijke en gezonde voeding, zoals groenten en fruit, volkoren rijst, magere vis en vetvrij vlees. Je moet natuurlijk ook veel water drinken om de drainage en de circulatie van in het lichaam opgeslagen vloeistoffen te bevorderen.

Massage om sinaasappelhuid te voorkomen

Regelmatige massages hebben het voordeel dat ze het verschijnen van sinaasappelhuid vertragen omdat ze zorgen voor een betere bloedsomloop. Er zijn heel wat tutorials te vinden op social media, maar de knijp-en-roltechniek is erg effectief: gebruik al je energie, want deze techniek bestaat uit het stevig masseren van de huid om het onderhuidse weefsel in de diepte te bereiken. Het zal het afvoeren van vet, afvalstoffen en toxines in de vetcellen mogelijk maken.

Nogmaals, LAZEO heeft hier dé oplossing voor: lymfedrainage waarmee je de oedemen kunt resorberen die verantwoordelijk zijn voor de verandering van de vetcellen en de zichtbare symptomen van stagnatie. Deze oplossing zal het algemene uiterlijk van het lichaam (met name de dijen, de buik of de billen) en de interne werking ervan verbeteren.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg