Hoe te vechten tegen vermoeidheid?

Voelt u zich de laatste tijd zwak, en uitgeput? Kijk niet verder, je bent gewoon moe. Vooral als we in de winter zijn, omdat lage temperaturen bijdragen aan een grotere vermoeidheid. Er bestaan vooral voor deze tijd van het jaar oplossingen. Het kan zowel fysiek als mentaal zijn.

Daarom geven we u het beste advies om deze snel en effectief te verhelpen. Als je niet makkelijk slaagt, heb je zeker te lijden van een gezondheidsprobleem gerelateerd aan vermoeidheid, in welk geval een medische follow-up nodig is.

Wat is vermoeidheid?

Vermoeidheid kan zeer gemakkelijk neerkomen op een afname van motivatie of zelfs een gebrek aan energie.

Iedereen wordt op een bepaald moment in zijn leven geconfronteerd met een ongebruikelijk gevoel van vermoeidheid. Dit gevoel is over het algemeen gerelateerd aan een gebrek aan slaap, dus we kunnen het hebben over tijdelijke vermoeidheid. Slechts een beetje rust is genoeg om het te verhelpen.

Aan de andere kant, als het duurt voor dagen of zelfs weken en rust is niet langer genoeg om het te laten verdwijnen, moet het niet licht worden genomen.

 • In het geval van fysieke en aanhoudende vermoeidheid voorkomt het dat we een taak van 100% kunnen uitvoeren en het lijkt veel moeilijker te overwinnen.
 • In het geval van geestelijke moeheid worden concentratie en motivatie volledig verminderd.

Wat zijn de oorzaken van vermoeidheid?

 • Onvoldoende slaap: Ik vertel je niet dat een gebrek aan slaap noodzakelijkerwijs leidt tot vermoeidheid. Het is belangrijk om op te merken dat volwassenen 7-9 uur per nacht moeten slapen.
 • Slaapapneu: Dit wordt gekenmerkt door korte adempauzes die u wakker maken. Ze zullen je inderdaad uit je diepe slaap halen en daardoor je slaap verstoren.
 • Cafeïne: Hoewel bekend als een goede manier om energie te krijgen, als je eraan verslaafd raakt, zal het uiteindelijk leiden tot een daling van de energie. Je hebt het zelfs nodig om dagelijks te kunnen functioneren en je kunt negatieve effecten voelen, zoals nervositeit bijvoorbeeld.
 • Slechte voeding: Het is bekend dat junkfood geen positief effect heeft op jou en je lichaam. Bovendien verhoogt onvoldoende voeding dit vermoeiingseffect. In feite, moet uw lichaam uit uw vette reserves trekken, wat tot moeheid leidt.
 • Schadelijk voor uw gezondheid: De consumptie van giftige stoffen zoals alcohol of tabak veroorzaakt veel stress op uw lichaam, wat u uiteindelijk verzwakt.

Wat zijn de oplossingen van LAZEO tegen vermoeidheid?

Je wordt steeds meer gevraagd of je ziek bent, je wordt verteld dat je er slecht uitziet, dat je geen energie meer hebt en dat je teint saai is? Zoek niet verder… Vermoeidheid wordt gevoeld op je gezicht.

Het heeft veel negatieve gevolgen voor onze huid als we het niet serieus nemen en onze gewoonten veranderen om ons dagelijks leven te verbeteren.

Maar maak je geen zorgen, LAZEO is je bondgenoot om afscheid te nemen van je saaie huid en donkere cirkels.

Er zijn twee behandelingen beschikbaar om de stralende huid op elk moment van het jaar te herstellen:

 • Mesotherapie: Ook bekend als poly-vitamine injecties, is een effectieve en snelle esthetische geneeskundebehandeling. Micro-injecties met mesotherapie stimuleren de elasticiteit van de huid, verbeteren de hydratatie en verenigen de huid. Mesotherapie heeft een anti-oxidant effect en stimuleert collageen synthese. De huid wordt dus zachter en helderder en gladder. De behandeling wordt zonder anesthesie uitgevoerd en het “burst”-effect is onmiddellijk en verbetert vanaf de tweede dag. De effecten zijn blijvend op voorwaarde dat de behandeling wordt uitgevoerd als een genezing.
 • Skinboosters: Deze behandeling wordt gebruikt voor een rijpere huid die een behandeling van sterkere en duurzamere vitaminen nodig heeft. De behandeling door Skinboosters hydrateert de huid diep en maakt deze meer gehydrateerd. Het resultaat, de kwaliteit, de kleur en de elasticiteit van uw huid worden verbeterd. Vooral dankzij het krachtige en effectieve hyaluronzuur om het cellulaire regeneratieproces van de huid te stimuleren.

Voor uw donkere kringen die verschijnen als gevolg van te weinig slaap, heeft LAZEO opnieuw DE oplossing voor u:

Injecties met hyaluronzuur: ze vullen de donkere kringen op die ongetwijfeld het eerste teken van vermoeidheid zijn dat kan worden waargenomen. Ze verzwaren en devitaliseren de ogen. Daarom raden wij deze methode aan om een frisse en uitgeruste blik te krijgen.

Wat zijn andere manieren om vermoeidheid tegen te gaan?

 1. Verbeter uw slaap

Dit is het belangrijkste element waarmee rekening moet worden gehouden bij het bestrijden van vermoeidheid. U moet minimaal 7 uur per nacht slapen en een normaal slaappatroon aanhouden.

 1. Verminder uw stress

Stress en negatieve emoties in brede zin trekken volledig uit je energie. We moeten dus proberen ze van de hand te doen door tijd voor onszelf te nemen door activiteiten die we graag beoefenen.

 1. Drink meer water

Gebrek aan hydratatie kan ook leiden tot vermoeidheid en gebrek aan energie. Als er niet genoeg water in je lichaam zit, kan je bloed niet zo efficiënt naar je vitale organen stromen, wat betekent dat ze in slow motion zullen functioneren.

 1. Verminder schadelijke elementen

Deze omvatten tabak en alcohol. De elementen in de sigaret verminderen de zuurstof in je lichaam en trekken dus op je energie om het te produceren. Wat alcohol betreft, voorkomt het dat je een diepe slaap hebt en dus 100% rust.

 1. Neem deel aan fysieke activiteiten

Hoewel dit het laatste wat je wilt doen als je moe bent, is het bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging je toestaat om meer energie te hebben en gezonder te zijn.

 1. Verminder het gebruik van elektronische apparaten

Het is belangrijk om uw gebruik van elektronische apparaten te verminderen voordat u slaapt, omdat u slechte informatie naar uw hersenen stuurt. Inderdaad, de heldere lichten van deze apparaten geven de illusie van de dag aan je hersenen die de productie van melatonine die nodig is om in slaap te vallen blokkeert.

 1. Verander uw consumptiegewoonten

En daarmee bedoelen we gezonder eten, ijzerrijk voedsel eten, omega-3 eten, geen maaltijden overslaan en ook niet te veel eten.

Bij de eerste tekenen van vermoeidheid moeten we niet wachten en moeten we alles in het werk stellen om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Dit voorkomt het accumuleren van tijdelijke vermoeidheid en het veranderen in constante vermoeidheid, wat moeilijker te elimineren is. Dat is de reden dat je al deze kleine tips in je dagelijks leven moet overnemen om je in staat te stellen een impuls van energie te krijgen en niet langer een ons van moeheid in je te voelen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg